Отговори
# 7 515
  • SF
По телевизията обявиха 3 ваксинационни центъра - Пирогов, Александровска и Света Ана. За ВМА нищо не казаха.
На сайта на ВМА пише, че имат коридор. На едно място поставят първа ваксина, а на друго се редят тези, които са за втора.
Знаете ли къде мога да прочета работното време на коридора в Пирогов за днес?

# 7 516
  • гр.София
https://pirogov.eu/bg/pirogov-vaksinira-i-po-praznitsite_p2045.html
Esmee, пише,че от 8.30 до 17.30 без почивен ден.
Във ВМА,когато няма много хора,опашката става само една обща и е през централния вход.

# 7 517
  • Враца
Гледам вчера са сложени над 32 000 дози. Във Враца, където трябваше ние да сложим втора, имаше голяма опашка. Да ви кажа изненадана съм от този интерес. На първия зелен коридор нямаше никой, когато си поставяхме.

В началото (януари, февруари, дори март) по-голямата част от моите приятели, колеги, просто познати, бяха категорични, че няма да си слагат такова нещо. Нищо не им казвах, но знаех, че като наближи сезона за Халкидики и Тасос, мисленето им ще се смени. Сега повечето ми се хвалят, че вече са с втора доза. Не им припомням какви ги приказваха по Нова година.

От личните ми наблюдения за Враца - в РЗИ и един медицински център, около 90% от чакащите бяха в пенсионна възраст.
Иначе съм сигурна, че сега ще има голям интерес заради почивките. Миналата година интервюираха един българин на границата по повод изискванията на Гърция за влизане. Каза, че и клизма да му поискат - ще я направи Simple Smile

# 7 518
  • SF
https://pirogov.eu/bg/pirogov-vaksinira-i-po-praznitsite_p2045.html
Esmee, пише,че от 8.30 до 17.30 без почивен ден.
Във ВМА,когато няма много хора,опашката става само една обща и е през централния вход.

Там даже има избор и между двете РНК ваксини Simple Smile Коя от двете си избирате?

# 7 519
Армията ни дали е ваксинирана, как мислите?

# 7 520
  • София
Армията ни дали е ваксинирана, как мислите?

Онези, които ходят на мисии, със сигурност. Мисля, че Мутафчийски се беше похвалил, че сред военните ваксинацията напредва доста добре.

# 7 521
От вчера както ви писах съм с втора доза Пфайзър, през нощта ме втресе, и се изпотих обилно след това. Сега съм като разглобена с леко главоболие, ръката сякаш ме боли по-малко от предния път. Температура не съм имала.

# 7 522
Някой беше споделил, че две седмици след първата доза Модерна е с подута ръка. Е моята не е подута, но мястото на убождането се локализира (преди въобще не се виждаше къде е) и започна да ме наболява и да сърби. Е не е ли късно за странични реакции, минаха 15 дни?

# 7 523
Някой беше споделил, че две седмици след първата доза Модерна е с подута ръка. Е моята не е подута, но мястото на убождането се локализира (преди въобще не се виждаше къде е) и започна да ме наболява и да сърби. Е не е ли късно за странични реакции, минаха 15 дни?
При някои се наблюдава подобна реакция около 10 дена след първа игла при Модерна. Според някои имунолози, тази реакция означава, че организмът ще създаде много добър имунологичен отговор.

Последна редакция: чт, 06 май 2021, 11:21 от mmm75

# 7 524
Днес е последен ден от карантината ми и ще направя кратко резюме за тези, които се колебаят дали да се ваксинират и каква е ползата от ваксинацията. Ваксинирах се с АстраЗенека на 5 март, получих първи симптоми на 18 април, на 23 април излезе положителен ПСР. Симптомите ми се състояха в лек дискомфорт в гърлото и почти незабележима хрема, странни и остри болки тук-там, траещи секунди. Изчезнаха за един ден, след което отново се появиха като от нищото, което ме усъмни и това беше причината за теста. През цялото време на карантината бях бодра, жизенена, енергична. Да съм вдигнала един-два пъти температура до 37 градуса за 1-2 часа и това е. Нямала съм отпадналост и усещане, че съм болна, изкарах го почти безсимптомно, физическите неразположения бяха по-леки от дребна настинка. Така протече Ковид при ваксинирана с една доза АЗ. Сега, не знам дали без ваксината щеше да е така или не, но това са фактите. Другият аспект - контактни в дома ми - един, месец след първа доза АЗ и един напълно ваксиниран - месец след втора доза Пфайзер - не проявиха никакви симптоми, карантината им изтече. Освен тях, проследих и другите си контакти, някои от които доста близки. Никой досега не е проявил симптоми, като смятам, че са минали повече от 14 дни от контакт с мен. Повечето от контактите ми не са и ваксинирани, като това ме навежда на мисълта, че не съм била толкова заразна. Пак казвам, не знам дали ваксината е причината, няма как да знам какво щеше да е без нея, но това е ситуацията, нека всеки си прави изводи.
Пожелавам на всички здраве и осъзнато взети решения относно ваксинирането!

# 7 525
  • SF
Благодаря! А най-близките ти контактни, с които живееш и са ваксинирани, правиха ли си ПСР?

# 7 526
Благодаря! А най-близките ти контактни, с които живееш и са ваксинирани, правиха ли си ПСР?
Не, тъй като не са проявявали симптоми. От РЗИ казаха да им се обадим, ако някой от домашните има симптоми и ще дойдат вкъщи да направят тест. За щастие не се наложи.

# 7 527
  • гр.София
Esmee, аз не мога да ти отговоря. Малко на тото играх. Майка ми,на почти 80 си сложи АЗ, сестра ми Модерна, аз ,за разнообразие- Файзер. Те нямаха реакции след 1 доза,не са боледували, аз имах, а съм боледувала . С която и да е от трите щях да се ваксинирам,просто изчаках да минат 5 месеца след Ковид.
Ако си под 55 ,и при положение,че има избор вече, избери Модерна или Файзер.
Успех!

# 7 528
  • София
Не съм чула и някого да са ваксинирали с тази ваксина.

Последно помня, че май чакаха пак някакви становища за това дали образува съсиреци. Споменаха, че ще я използват специално за ромското население, тъй като е доста трудно да бъдат организирани за поставяне на две ваксини в точно определени дни. Затова при тях ще заложат на еднодозова.
Ако след това е имало нова информация съм я пропуснала.

# 7 529
  • В заешката дупка
Понеже попитахте, да се отчета за реакциите след Янсен. Около 10 часа след инжекцията вдигнах температура и ме втриса. После и главата ме заболя. Пих едно хапче и се пооправиха нещата. Не спах добре обаче, а днес малко ме болят мускулите на ръката, в която ме ваксинираха. Като цяло сега съм добре, само дето не съм се наспала.

Общи условия

Активация на акаунт