Отговори
# 7 545
  • Бургас
Мисля, че напливът за ваксинация скоро ще замре, тези, които наистина се страхуваха от вируса и искаха ваксина, вече са ваксинирани, сега се слагат основно втори дози и първи на тези, които искаха ваксина, но да не е АЗ, както и на тези, които просто искат да ползват сертификатите за пътуване, след месец-два   няма да има тълпи от желаещи

# 7 546
Ние решихме да не пътуваме извън страната лятото, защото не се знае къде какви изисквания ще има. Иначе аз съм на втора доза АЗ в събота. Нямах досега дата, днес ми се обадиха от болницата, където сложих първата доза, да ми дадат ден и час.

# 7 547
Някой има ли сърцебиене, аритмия,висок пулс над 90,някакво безпокойството, тревожност, напрежение в сърдечната област 9 дни след втората игла Пфайзер?

# 7 548
  • София, Дружба 2
На мен ми стана точно така 2 часа след втората доза Пфайзер. Сърцебиене, ускорен пулс, вдигнах кръвно леко. Отмина ми за около 2 часа. Температура не съм вдигала.

# 7 549
  • London
Някой има ли сърцебиене, аритмия,висок пулс над 90,някакво безпокойството, тревожност, напрежение в сърдечната област 9 дни след втората игла Пфайзер?
Сигурно си или в ПМС или в овулация.

# 7 550
Сигурно си или в ПМС или в овулация.
Или в стрес

# 7 551
Аз бях така с АЗ обаче няколко дни след нея. Съпругът ми също. За мен са си странични ефекти, и двамата не сме от притеснителните и никога не сме имали такъв висок пулс.

# 7 552
И аз не бях имала такъв висок пулс, но преди години започнах да пия хормон за щитовидна жлеза. Месец по-късно започна аритмия, висок пулс. Миналата година в началото на пандемията започнах да вдигам кръвно, при стандартно 100/70 поддържах около 125/80 и само човек, който е бил с ниско кръвно може да разбере какво чувствах, защото когато споделях, ми казваха, че нищо ми няма на кръвното, но аз усещах главоболие, замаяност, беше ми тежко. Та, видимо никак не бях притеснена от ситуацията, но явно организмът е реагирал по някакъв начин.

# 7 553
  • SF
Ами вече и аз съм с Файзер. 8 часа след ваксината - нищо особено не чувствам. Може би усещам леки грипоподобни симптоми. Като ми я сложиха, много ме заболя ръката на мястото на убождането. След около 2 часа мина. Може утре да ме боли.
Не са ми казвали да пия нищо. Не са ми казвали да не пия алкохол. Човекът, който ми я постави се шегуваше с мене през цялото време. Каза, че няма да усетя нищо, но аз усетих Simple Smile

Иначе във ВМА беше перфектно - голямо фоайе, в което се попълват декларациите. Зала за ваксиниране с много столове, място за връхните дрехи. Едновременно могат да се ваксинират около 20 човека. Цялата процедура ми отне 1-2 минути, като най-дълго беше попълването на декларацията.
Обстановката ми напони на снимките, които ни показа ЧеКа - чисто, подредено и организирано. Един ме посреща, един ми диктува какво да пиша, един ме покани вътре - и всичките много мили и симпатични. Само ми се усмихваха и бяха в настроение.

Аспирин протект няма да пия, а какво ще кажете за Антистенокардинче?

# 7 554
  • София
Абе... и няколко човека да се навият, пак е нещо. Всеки човек, убеден да се ваксинира, е повече от нула ваксинирани.
С моето семейство и особено с приятеля ми (майка ми го изкара след първа доза, баща ми е с Pfizer още от март) все си говорим дали тая ваксина вече не ни е опазила, без да знаем, а и другата седмица ще ходим за втора доза. За майка ми не ми се мисли, ако нямаше една игла преди заразяването, не искам пак да спамя в тази насока...

# 7 555
  • SF
Всичките ли сте с Pfizer?

# 7 556
Впечатления имате ли от Модерна при млади хора до 30 години? Как се понасят двете дози? Благодаря!

# 7 557
  • София
Всичките ли сте с Pfizer?

Не, аз, приятелят ми и майка ми сме с АстраЗенека. Майка ми (този май навършва 60) го изкара като обикновена настинка, омрънка света, че не й се седи в карантина и че й се пие Бейлис (явно от британския чип нещо). Ако не беше хроничният й синузит, можеше и да не го усети. Освен това отново напира да се ваксинира... Баща ми беше член на СИК и се ваксинира с Pfizer.

# 7 558
  • на земята
С Модерна съм аз,утре съм на втора доза сутринта.Надявам се всичко да е ок,както след първата доза.
След първата имах лека болка в ръката и лека болка в гърба,като мускулна треска ,на втори ,трети ден след поставянето.Дано всичко е ок и след втората доза.

# 7 559
Мъжът ми е с Модерна (на 37г.) Нямаше оплаквания нито след първата, нито след втората доза.
Искам да попитам за ваксината Johnson&Johnson. Някой знае ли кога ще започне да се прилага в БГ?

Общи условия

Активация на акаунт