Отговори
# 7 650
Според познат имунолог първите две седмици след цикъл (вкл. По време на овулация), когато нивото на естрогена се покачва, са дните с по-остри имунни реакции. Което пък е  неприятно, но помага за повече антитела (естрогенът стимулирал Т клетките - ако правилно запомних обяснението) Simple Smile
Здравейте! Simple Smile Предстои ми да се ваксинирам на 13ти, но ще съм в цикъл (специално закъсня за повода). Въпросът ми е някоя от вас била ли е в това положение и имала ли е по-сериозни странични ефекти, защото на мен много ми пада имунитета и ме е страх.
П.С. Вчера сутринта пратих мъжа ми за милинки, върна се ваксиниран Grinning Минал през РЗИ Grinning

# 7 651
  • София
Някой имал ли е силничко главоболие на 5 ден от първа игла Пфайзер? Мислех, че са до 3 ден реакциите.Притеснявам се, дали е нормално.Иначе болката в ръката и обривът ми преминават.

# 7 652
Днес ни мина втората доза с АЗ - 73 дни. Не ми беше проблем да отида и след седмица, но си спазихме датата от картончето, а и използвахме, че почиваме. След първата доза бяхме с температура вечерта, около 11ч след поставянето. Сега ми се струва, че ще ни бъде спестена тази екстра.
За сертификати ни казаха да отидем в края на другата седмица.

# 7 653
laurentin, и във Фейсбук групата Ваксини четох, че в Пирогов ги съветват да пият аспирин след ваксинация, даже бяха качвали снимка на картончето, и отдолу прикрепено листче с препоръката.
Чета също и че нямало смисъл, не зная какво да ти кажа, вие си преценете.
Spiritlight, ужасно, оправяй се бързо.🤞 Най лошото е, че е безсимптомно, и докато се усети човек.... 🤨

# 7 654
  • София
Лили, ти пуска ли си VNT тест след първа доза АЗ (за вирус неутрализиращи антитела), че се чудя как да постъпя при майка, дали сега дали след втора доза. Аз си пуснах вече, но така или иначе съм три седмици след втора доза.

# 7 655
Според мене по-добре й пусни тест 3 седмици след втората доза. Така са посъветвали ММ днес във ваксинационния център, след като им се е ожалил, че 7 седмици след първата доза вируснеутрализиращи тела не е имал... достатъчно (7,29% при необходими 30%  за положителен резултат).
Между другото ММ имаше доста бурни реакции след първата доза с АЗ, които започнаха след 6-я час след имунизацията. Вече менаха 9 часа от имунизацията му с втората доза и за момента всичко е тиииихо. 😉🙂 Дано си остане така!
Лили, как си? ❤

# 7 656
Лили, ти пуска ли си VNT тест след първа доза АЗ (за вирус неутрализиращи антитела), че се чудя как да постъпя при майка, дали сега дали след втора доза. Аз си пуснах вече, но така или иначе съм три седмици след втора доза.

Да, пуснах точно 4 седмици след първа доза, имах антитела, след втора доза пак ще пусна. Но аз го правя от любопитство и в името на науката, тези тестове нито са задължителни, нито препоръчителни, а ако ще се пускат, най-добре две-три седмици след втора доза.

Аз засега нямам никакви реакции, освен може би въображаема лека болка в ръката. Миналият път по това време вече усещах топли вълни, които предвещаваха тежка нощ. Grinning

Последна редакция: пт, 07 май 2021, 21:43 от LillyM

# 7 657
Може да ти се размине. При мен след втората доза всичко беше точно като след първата, но продължи по-кратко време. 24 ч. след ваксината изведнъж се ободрих, а днес вече все едно нищо не е било, само малко ме наболява ръката и то само при движение.

# 7 658
  • София
Може да ти се размине. При мен след втората доза всичко беше точно като след първата, но продължи по-кратко време. 24 ч. след ваксината изведнъж се ободрих, а днес вече все едно нищо не е било, само малко ме наболява ръката и то само при движение.
И при мен само снощи температура (по-слаба) и втрисане. Днес сутринта се събудих кукуряк.😀

# 7 659
И при нас няма реакции засега. Даже главата, която ме блъскаше от сутринта, взе че мина след ваксината. Joy

Вчера направих по-тежка тренировка и днес съм с мускулна треска, която сега вечерта, като че ли се засили, но едва ли е реакция от ваксината. И мен по това време миналия път започна да ме тресе.

# 7 660
Една позната 90-годишна баба със сърдечно заболяване се ваксинира с Пфайзер и нищо не й стана. Нямаше даже температура, главоболие - все едно с вода са я инжектирали. Simple Smile

# 7 661
Което в случая е нормално, обикновено по-младите по-тежко реагират на ковид ваксините.

# 7 662
  • София

Да, пуснах точно 4 седмици след първа доза, имах антитела, след втора доза пак ще пусна. Но аз го правя от любопитство и в името на науката, тези тестове нито са задължителни, нито препоръчителни, а ако ще се пускат, най-добре две-три седмици след втора доза.

Аз засега нямам никакви реакции, освен може би въображаема лека болка в ръката. Миналият път по това време вече усещах топли вълни, които предвещаваха тежка нощ. Grinning
Да уточня - какъв тест си пуснала - просто за антитела (количествен) или за вирус Неутрализиращи антитела (в проценти) VNT тест ?

# 7 663
Скрит текст:

Да уточня - какъв тест си пуснала - просто за антитела (количествен) или за вирус Неутрализиращи антитела (в проценти) VNT тест ?

Количествен за вирус неутрализиращи антитела теста на Abbott

Скрит текст:

# 7 664
  • София
ELISA antiSARS-CoV-2-VNT (Вирус неутрализиращиантитела) IgG
Този същият ли е като твоя?

Последна редакция: сб, 08 май 2021, 07:13 от Ronald

Общи условия

Активация на акаунт