Отговори
# 8 085
  • София

И изобщо, стига гледахте какво причиняват ваксините, а вижте какво причинява Ковид.
Ние, ваксинираните, гледаме и ковида какво причинява, и четем за ваксините!

# 8 086
  • София
Някой пращал ли е днес имейл във ВМА за сертификат, по-напред в темата прочетох, че са получили сертификата след 50 мин.
Аз снощи изпратих за мен и мъжа ми, но до този момент не съм получила нищо.

# 8 087
Лили, абсолютно те подкрепям. Не се впечатлявам аз от бройката антитела. За мен беше важно, че ги има и че са значително над минималната реф.ст-ст. Изследвания за ваксините вече има бол - че защитават дори след първата доза, че стимулират клетъчния имунитет, който е по-важен от бройката, че предпазват в изключително висока степен от среднотежко и тежко изкарване дори да се заразиш, и още, и още. Пуснах изследването, за да видя имам ли все пак антитела заради КС и споделих. В началото на юни ще пускам пак изследвания и сигурно ще се изкуша да видя отново антителата.

# 8 088
Относно ниския резултат при боледувало от март лице - Ако има полож.тест лицето може да се ваксинира след минимум три месеца от теста.

# 8 089
Да попитам и вас. На 11.03 първа доза Астра, на 22.03. с положителен ПСР.Вчера резултата от теста за антител 2117 в Рамус - над 50 пол. 1050 протективна стойност. Струват ми се малко и дали да не си спазя датата за втора игла на 20.05 или..?

# 8 090
Да попитам и вас. На 11.03 първа доза Астра, на 22.03. с положителен ПСР.Вчера резултата от теста за антител 2117 в Рамус - над 50 пол. 1050 протективна стойност. Струват ми се малко и дали да не си спазя датата за втора игла на 20.05 или..?
При лица, заболели от COVID-19 след прилагане на първа доза от ваксините с двудозов режим на имунизация, втората доза ваксина се поставя не по-рано от 6 месецa след лабораторно потвърждаване на диагнозата.

Значи след 23.09.2021 вкл.може да се сложи.

# 8 091
При лица, заболели от COVID-19 след прилагане на първа доза от ваксините с двудозов режим на имунизация, втората доза ваксина се поставя не по-рано от 6 месецa след лабораторно потвърждаване на диагнозата.

Значи след 23.09.2021 вкл.може да се сложи.

Това не са ли само препоръки, а не задължително условие

# 8 092
  • В заешката дупка
Аз тестове за антитела нямам намерени да си правя. За мен тази информация е безсмислена, защото това не е начинът, с който да се определи защитен ли човек или не от вируса.

Признавам си че ми е чудно защо толкова масово се прави.

# 8 093
  • София
И на мен ми е малко странно с тези тестове за антитела. Вече имам пред очите си пример за жена с антитела, които уж бяха вече около нулата, да ходела веднага да се ваксинира. Е, срещна се с болни и антителата ѝ скочиха до небесата...

# 8 094
  • София
Аз няма да правя тест за антитела. Стига боцкане! При всички случаи ще имам антитела.

# 8 095
  • Варна
привет, може ли някой със сертификат от последните дни да погледне дали вътре го има този текст -
е ваксиниран (а) срещу SARS Cov-2 has been vaccinated against SARS Cov-2

в моя го има, от месец март, синът ми мина тази сутрин във ВМА, и сега го изтегли сертификата с електронен подпис, но такъв текст няма под датата на раждане

В нашите има такъв надпис (Пфайзер, втора доза отпреди 1.5 мес.). Вчера ни ги разпечатаха.

# 8 096
Ваксинирах се с Pfizer и всичко е наред!

# 8 097
  • Варна
И на мен ми е малко странно с тези тестове за антитела. Вече имам пред очите си пример за жена с антитела, които уж бяха вече около нулата, да ходела веднага да се ваксинира. Е, срещна се с болни и антителата ѝ скочиха до небесата...
Принципно това е идеята на имунната система и се коментира от не знам колко специалисти и въпреки това дори от страна на здравни власти се налага посланието, че протективният титър е нам колко си и че ваксина трябва да се сложи на всяка цена, ако антителата намалеят, че дори и без да намалеят. Не мога да си го обясня и аз.

# 8 098
  • в кукувиче гнездо
Днес родителите ми, над 70 години и двамата, си сложиха вторите дози на АЗ. Единствено по препоръка на ЛЛ ще пият аспирин протект 20 дни. За сега са добре, дано всичко е наред. При първа игла баща ми не беше добре 2 часа, температура, втрисане, умора и пробождане в гърдите. Майка ми не усети нищо.

# 8 099
  • София
Мда, така си е. Понеже написах предния пост и сега като го чета - имам чувството, че го е писал изкуствен интелект, та обяснявам малко по-подробно.
Мацката, за която говоря, се разболя от коронавирус при голямата вълна ноември месец, изкара го на домашно лечение - не леко, но не и твърде тежко, слава Богу. След преболедуването (не беше веднага) си направи тест за антитела - бяха на някакви невероятни стойности, примерно 50 хил. при стойност 1000. После си направи тест за антитела в средата на март - клоняха към нищото, шаш и паника, че "няма защита". Междувременно нейни колеги се разболяват от коронавирус, няколко дена идват в офиса, без да подозират, че са заразени и заразни, след положителен тест, разбира се, се карантинират. А мацката при последваща проба за антитела отново показва някакви 40-50 хил. при стойност 1000, което със сигурност е заради новата среща с вируса. Нито се е разболяла, нито е заразила някого на свой ред.
С което не искам да кажа, че преболедувалите не бива да се ваксинират, но очевидно Х и У антитела не са най-добрият показател. Милиардери ги направиха някой хора тия лаборатории да ходят да се проверяват след първа игла, че след втора игла, че след няколко седмици...

Общи условия

Активация на акаунт