С какво ви дразнят свекървите? – 122

• 39 455
  • 781
  •   1
Отговори
# 210
Ех, Жълто Цвете, пукнах се от завист! Тук явно е по-опасно да се разходиш в парка отколкото да оближеш колективно лъжичката за причастието в църквата. Това по повод клипчетата от храмовете, където малоумни се причестяват с обща лъжичка.

# 211
DreamCatcher1,
Като си оставиш детето на отглеждане при баба, си преценяваш, дали това те устройва. Тебе не ти харесва, не го правиш. Явно зълва ти не мисли така.
За 1 уикенд месечно децата ми нито са надебеляли, нито са се сварили, разболяли от диабет, защото баба ги е прехранила, глезила или облякла в повече. И пак искат да ходят, не ги карам насила.
Уиш,
Аз съм в Германия. Всеки ден излизаме по 1 час на разходка семейно. Забранени са струпвания за повече от 2 души, ако не са семейство и дистанцията да се спазва. Можеш да пътуваш, ако искаш, никой не те спира. И маски не сме длъжни са носим.

# 212
 Амандел , има ли си свекървата дом? Пак да си попитам. Защото ако са се разбрали синовете ѝ да живее при тях, тя може да си смята , че у вас си и е дом. Затова и да идва всяка събота, защото няма къде да ви покани . Цялата ситуация е сбъркана, ако е такава. Трябва  да се разберете всички как да си организирате самостоятелността. Че хубаво е семейството да се подкрепя и помага, но като станат хората в него много и поне лично пространство трябва да имат отделните единици.

# 213
Дени, много хора не разбират, че има нормални свекърви и превъртели такива... Радвам се за тези, на които са им се паднали първите... Във вторите се включвам и съжалявам... Със следващ избор ще внимавам Stuck Out Tongue Winking Eye Joy

# 214
  • при късмета
Амандел , има ли си свекървата дом? Пак да си попитам. Защото ако са се разбрали синовете ѝ да живее при тях, тя може да си смята , че у вас си и е дом. Затова и да идва всяка събота, защото няма къде да ви покани . Цялата ситуация е сбъркана, ако е такава. Трябва  да се разберете всички как да си организирате самостоятелността. Че хубаво е семейството да се подкрепя и помага, но като станат хората в него много и поне лично пространство трябва да имат отделните единици.
Свекървата кани на гости, ама само сина, че да не изтърве мекиците, Амандел писа вече. Не е като да няма къде явно.

# 215
Що си мисля, че Амандел са на квартира, ама може и да греша. Абе, който и да ми се изтупа със сак на вратата за 1 седмица, няма да подритвам хич от радост, ко ще и златни мекици да прави.

# 216
ОК, нали никой не си представя, че някой е позвънил на вратата на Амандел и тя с изненада е установила, че това е свеки със сак на рамо. Предполагам, че с мъжа си комуникират поне минимално, така че той най-вероятно е съобщил, че майка му ще идва. Това е бил моментът да се стопира идването ѝ. Явно е пропуснат. Защо, Амандел си знае.

# 217
  • при късмета
Тя каза, че се обадила като била  път и на 10 мин. от тях. Дори да не е на момента, т.е. мъжа ѝ да не я връща още по телефона, като е дошла е можело да откажат да стои седмица. А през тези минути които са имали, мъжа ѝ да е нямал нищо против майка му да остане, Амандел е имала аргументи и начин, него да убеди, че не е добра идея и той да каже на свекървата.
На мен ако при такова положение мъжа ми ми каже "Ама то не е толкова страшно", ще му кажа да изчака майка си и двамцата да преценяват къде ще отсядат за седмица. Той като може да рискува здравето на децата си, аз не мога, не мога и да го позволя, дори на баща им (понеже някой може веднага да каже, че и той решава за децата). Такъв тиган ще получи, че и Уиш ще ми завиди

# 218
  • София
ОК, нали никой не си представя, че някой е позвънил на вратата на Амандел и тя с изненада е установила, че това е свеки със сак на рамо. Предполагам, че с мъжа си комуникират поне минимално, така че той най-вероятно е съобщил, че майка му ще идва. Това е бил моментът да се стопира идването ѝ. Явно е пропуснат. Защо, Амандел си знае.
Всъщност по нейни думи и той не е знаел, а свека ги е уведомила 10 мин преди да цъфне на вратата:
Скрит текст:
За съжаление няма какво да направя. Няма как да я изгоним. Аз не разбирам съветите от типа " няма да и отворя вратата". Наистина ли??
Тя се обади преди да дойде, обаче ни постави пред свършен факт. Изобщо не ни попита дали да идва, само съобщи, че е на път и след 10 мин е в нас. И това казано с един плачевен драматичен гласец, не търпящ възражение. Ще кажеш, че някой е умрял или нещо много спешно има. А тя, драма куин, се разсърдила на девера и етървата за някакви глупости и айде, отивам у другия син.
Скрит текст:
Е, какво да направим в това положение? Не защитавам мъжа ми в никакъв случай, разбира се, че той трябва да постави граници на майка си, обаче е късно за това. И аз като Лолита, осъзнавам, че съм сгрешила в избора си, ама късно е либе за китка. Ще си сърбаме попарата.
А тук нали е мястото за споделяне с какво ни дразнят свекървите??
 Няма нужда да ни повтаряте колко са калпави мъжете, знаем го.

# 219
  • Варна
Дъщеря ми не е виждала баща си откак обявиха ИП. Не го позволявам, защото той ходи на работа и изобщо не е спрял да брише с приятели. Казала съм му, че няма да му отворя вратата, ако застане на прага. Пък за някой друг, абсурд.

# 220
Амандел , има ли си свекървата дом? Пак да си попитам. Защото ако са се разбрали синовете ѝ да живее при тях, тя може да си смята , че у вас си и е дом. Затова и да идва всяка събота, защото няма къде да ви покани . Цялата ситуация е сбъркана, ако е такава. Трябва  да се разберете всички как да си организирате самостоятелността. Че хубаво е семейството да се подкрепя и помага, но като станат хората в него много и поне лично пространство трябва да имат отделните единици.

Свеки си има дом в Бг, в който живеят заедно с девера и етървата, ние сме отделно. Тук е същото, на квартира сме, те също в съседен град, т.е като кани гости кани там, там е нейният дом, в нас е на гости. Ама нещо хич не се държи като гостенка в нас.

# 221
    Ако  е свикнала на близко общуване с другата снаха, може да си мисли, че и при вас ще е така. Но различни сме и трябва да схване, че каквото е там, не може същото да е у вас. Ако е тактичен човек, бързо ще разбере, но явно не е. А сигурно няма как да покани децата ви там, и идва на мекици у вас. Другата снаха е за медал. Хубаво е всеки да си знае къщата , но не винаги се получава.  Да си кани внуците на мекици, а не да досажда на снахи и зетьове.

# 222
  • при късмета
Свекървата не само, че може, но и ще го схване. Проблема е, че нито Амандел, нито мъжа са ѝ го казали, а и намерение нямат да ѝ го казват, колкото и на нея да ѝ се иска. От самото начало съветите към нея бяха такива, ама файда никаква

# 223
Мерси за инфото, Мако и Афродита. Проспала съм, че бабет се е обадила като е била на 10 минути път от тях. Вярно, че нямам никакъв опит със собствена свекърва, но дори майка ми не си позволява да ме информира , че е на 10 минути път от нас и да ме поставя пред свършен факт. Сигурно не говори добре за мен, но ако някой си позволи такова нещо, директно ще го отсвиря.

Последна редакция: нд, 12 апр 2020, 21:24 от Анонимен

# 224
Жълто цвете и Дени, явно за различни области в Германия говорим, но при нас си е строго. Имаме право само разходки, нямаме право да отидем с децата в магазина. Миналата седмица мм беше командировка молех сестра ми или свекървата да ходят да ми пазаруват. А вчера умрях от кеф като спипаха една компания братчеди и им тряснаха по 250е глоба 🎉 Все пак първите 2ма заразени при нас бяха точно "от" България

Амандел няма ли поне как да редуцирате престоя поне? Ако с мъжа ти не сте на едно мнение не знам...
За анонимната нямам какво да кажа 🙊 Ама лошото е че според това, което прочетох сигурно ще се върне при муньо... Момичета, уважавайте се поне малко и не позволявайте да ви тъпчат (това трябва да се закачи в първия пост на всяка тема...)

Общи условия

Активация на акаунт