С какво ви дразнят свекървите? – 122

• 39 407
  • 781
  •   1
Отговори
# 435
Ама то и ние не се пънем. Просто те искат да помагат и помагат. Аз не съм направила списък със ежедневни задачи на домашните прислужници. Дошла, видяла прането, сгънала го, прибрала го. Ами добре дошло, няма да се занимавам с това в 21ч, когато да готвя ли, да вечеряме ли, децата ли да видим, кое по-напред? За някои неща в помощ и свекърва изтърпявам.

# 436
Да, всяка вечер прибиране в 21 ч. без детегледачка и икономка не минава. Права си.

# 437
  • при късмета
Казуса изобщо не беше за домакинстването. Беше редно ли е или не, да си влиза у вас всеки на когото му хрумне. Ти, като единствена съгласна с влизането в нечии дом, без знанието на живущите, даде къщната работа, като повод да позволиш на някого да влиза в дома ти, когато му хрумне.
За останалите не е редно някой да влиза в дома ти, а това, че ти поемат и домакинството е съвсем отделен въпрос.

# 438
А ако няма за цел свършването на някаква работа у вас, ами просто вижда прането, каква е целта на идването първоначално? От любопитство питам.

# 439
  • Най-красивата страна
Човек може да е близък с роднините си .
Може да помага и да получава помощ,да общува с тях всеки ден...
Но това не означава,че не трябва да е тактичен и съобразителен.

Въпрос на елементарно възпитание е да се обадиш и да питаш дали е удобно да отидеш на гости.Даже и да имаш ключ.
Пак опираме до невъзможността да се приеме чуждия начин на живот, без да се опитаме да посочим нашата истина като коректор.

Когато снахата приема този начин на живот и за нея не е проблем пристигането на свекървата по всяко време без предупреждение,тогава няма нищо лошо в това.Всички са щастливи и доволни.
Но когато снахата не приема това и се дразни,тогава е важно свекървата да се съобрази.
Ако не го направи-това води до конфликти между младите .

# 440
А ако няма за цел свършването на някаква работа у вас, ами просто вижда прането, каква е целта на идването първоначално? От любопитство питам.

Няма такъв вариант. Специално за моите хора. Те са дошли да свършат нещо, а не да надничат тук-таме. Хора - работни по душа, 1 секунда не стоят да мързелуват.

Дени мени, не съм казала, че се прибираме в 21, а какво по-напред да правя в 21ч . 2-3 пъти седмично се прибира единия с голямото дете след 20. Каране и вземане на деца - само ние, освен в редки случаи, когато ни няма и двамата.

# 441
  • София
Ама то и ние не се пънем. Просто те искат да помагат и помагат. Аз не съм направила списък със ежедневни задачи на домашните прислужници. Дошла, видяла прането, сгънала го, прибрала го. Ами добре дошло, няма да се занимавам с това в 21ч, когато да готвя ли, да вечеряме ли, децата ли да видим, кое по-напред? За някои неща в помощ и свекърва изтърпявам.
Ще го сгъне ами, като знае, че внучката й чака мама и баба на готово да й свършат домакинските задължения Satisfied, все едно е на 5 годинки и някой трябва да й оправя стаята, че и мъжа и той, какво да прави жената. На мен би ми било неудобно някой да ми подгъзува, за да мога след работа да лежкуна по дивана. Ти обяче го приемаш за нормално, защото жената идва и ти свършва работата, т.к. ти с мъжа отказваш да си я вършиш, и защото е твоята баба/мама. Я си представи да ти е свекърва и вместо да ти подреди, да ти размести нещата - каквито са казусите в тази тема - дали ще ти е ок?

# 442
Ако ми е свекърва, ще я науча да подрежда правилно. Какво означава да дойде и да ми размести нещата? Не вярвам някой целенасочено да ходи по къщите на снахите и да размества умишлено , или пък като някой полтъргайст да им крие чорапите.
Даже и да поровичка от любопитство, не би ли го направила така, че да не се забележи?
Нямам опит със свекърви в къщи. Първата със зор е идвала 3 пъти изобщо, втората идва веднъж годишно на гости за няколко часа.

# 443
  • при късмета
Прочети поста от който тръгна дискусията. Ти може да не вярваш, но знаеш ли колко потребителки са се оплаквали, че свекървата идва "и подрежда по неин вкус", както се оплакаха в този казус? Явно не четеш темата отдавна, защото това оплакване е редовно. А някой да подреди у вас по негов вкус, си е точно разместване. Ако подрежда по твоя, нищо няма да е разместено.
Не е въпроса дали ходят целенасочено да разместват, а че изобщо са в чужд дом, без присъствието на живущите там. Ей тук е темата на обсъждането, но ти въпреки, че се включваш с примери, не разбра от самото начало

# 444
  • София
Ако ми е свекърва, ще я науча да подрежда правилно. Какво означава да дойде и да ми размести нещата? Не вярвам някой целенасочено да ходи по къщите на снахите и да размества умишлено , или пък като някой полтъргайст да им крие чорапите.
Даже и да поровичка от любопитство, не би ли го направила така, че да не се забележи?
Нямам опит със свекърви в къщи. Първата със зор е идвала 3 пъти изобщо, втората идва веднъж годишно на гости за няколко часа.
JoyJoyJoyJoyJoyJoyJoy Щяла била да я научи да подрежда правило JoyJoyJoyJoyJoy Това трябва да се закове на първа страница JoyJoyJoyJoyJoyJoyJoyJoy !!!!!!!!!!!!!!!!!!
"Не вярвам някой целенасочено да ходи по къщите на снахите и да размества умишлено" - ооо има и то не една или две, редовно има такива оплаквания в тази тема. Свекървите не идват да подгъзуват на снахите, както прави баба ти с вас. Някои не пипват нищо, само дразнят и правят ядливи забелечжи, други директни обиди, трети - разместват дерхи, кухнята и такива неща. Не помня в коя тема беше писано - жената отива в болница да ражда, а след 3 дена какво да види - някакви губери /или нещо от сорта беше/ полслани по дивана и фотьойлите, по земята постелките сменени, всичко преподредено - та хора всякакви.

# 445
Ами тогава дами, които имате пипливи и бутливи свекърви, възползвайте се от желанието им и ги впрегнете поне да свършат някоя работа във ваше отсъствие. Дайте им точни наставления, те така и така няма да спрат да идват, поне файда да има от тях.

# 446
Ужасно е това с преподреждането. Ето го и моят пример. Идва в къщи и се почва: Сложих подправкитр в буркани, че така не е удобно да се ползват от опаковките, преместих подправките в долния шкаф, че горе нв е удобно да се вземат когато се готви. Тази тоалетна хартия, която купуваш не е хубава, купувай еди коя си. Да не кажа още колко неща ми е местила тази жена из апартамента и после търся с часове.Случвало се е да й се обадя да я путам кое къде е и тя ми казва. Като я попитам защо нещото е там, отговорът е защото е по-удобно. Удобно, но за кого? Който няма такова нещо в собствения си дом или не ти досажда непрекъснато наистина не може да разбере за какво става на въпрос.Мога и да кажа, че инструкции не се приемат. Тя си знае кое е най-доброто и винаги тя е правата. Ужас е

# 447
  • при късмета
Ами тогава дами, които имате пипливи и бутливи свекърви, възползвайте се от желанието им и ги впрегнете поне да свършат някоя работа във ваше отсъствие. Дайте им точни наставления, те така и така няма да спрат да идват, поне файда да има от тях.
А защо да не спрат да идват, като това е най-нормалното? И за да поясня, като на първокласник (да не кажа друго), да спрат да идват, без сина и снахата да са вкъщи. За теб може да е нормално, но за повечето не е, ако и това не си разбрала.
Да идват, като живущите са там. Тогава и без друго, няма кой да им даде да преподреждат. Това е решението, а не да задължаваш възрастни роднини да ти домакинстват
impresita, отиваш у тях и подреждаш кухнята на теб както ти е удобно. И настояваш, че това е удобния начин, съответно изискваш тя да го спазва и у тях

Последна редакция: ср, 06 май 2020, 18:34 от ма ко

# 448
Impresita, на мен собствения ми мъж ми размесва бурканчетата с подправки и 8 години не можа да се научи кое стои отляво и кое отдясно.
Опитва се явно да ви подскаже неща, които са дразнещи по принцип, но ако не готви у вас, не виждам какво я бърка кое как е.
Ма Ко, ако са досадни и трябва да им правя компания, предпочитам в мое отсъствие да идват. А иначе да, по-добре да спрат, ама щом с години е така, че и дори им се казва от сина им да престанат, значи по-добре да сготвят една манджа, докато гледат сериала.

# 449
  • при късмета
Едно е да идват в твое отсъствие, на сина им да е там и съвсем друго да идват когато няма никой. Наистина ли продължаваш да не разбираш за какво говорим или толкова си можеш?

Общи условия

Активация на акаунт