С какво ви дразнят свекървите? – 122

• 38 939
  • 781
  •   1
Отговори
# 750
  • Най-красивата страна
А аз мисля,че майката се е изразила много ясно.
Казала,че не желае да се дава мед на детето.На нейното дете.
Има комуникация-няма разбиране от страна на свекървата.
Толкоз ли е трудно да се съобрази с желанието на майката?

Не е ли простотия свекървата да даде мед на детето веднага ,след като майката си обърне гърба?
Ако съм на мястото на майката никога повече няма да оставя детето насаме с такава баба.

# 751
  • при късмета

Не е ли простотия свекървата да даде мед на детето веднага ,след като майката си обърне гърба?
Ако съм на мястото на майката никога повече няма да оставя детето насаме с такава баба.
Аз съм на същото мнение.
А, за Абсурт е ясно, че от 10 кладенеца вода ще извади, само и само снахата да е виновна.
Абсурт, може да обясниш мотивите ти за решенията си детето си, може и да не ги обясниш. Не се считам за длъжна така и ли иначе. Бих обяснила на свекървата, ако преценя, че ще разбере. Ако считам, че обясненията няма да ги разбере, изобщо няма да се хабя и по твоему издавам декрет, а според мен, просто съобщавам решението си.

# 752
  • София

Става забавно- колкото и да ти се обяснява, че щом искаш услуга от някого, възпитанието изисква да обясниш защо предявяваш и особени претенции, ти уупорито настояваш, че просто трябва да си дадеш заповедите, които отсрещният да изпълни.
Разбирам защо детето ти не е гледано дори от майка ти.
Тя също се е оказало повече човек, отколкото робота, който ти търсиш.

# 753
  • София
Ами, да се върнем на оригиналната случка.
Имаме майка, която казва, че не иска да се дава мед на детето й преди да навърши годинка.
Имаме баба, която решава да даде, щото видиш ли, била давала на мъжа на снахата и добре му било понесло.

Накратко, нямаме комуникация, затова липсва консенсус.

Нищо не е пречело на снахата да се разговори човешки със свекървата, да поразискват дори въпроса за меда и общата , отключваща алергии среда, в която живеем, за да се изяснят нещата и бабата да приеме като своя задача да пази бебето от алергените.
Напротив има комуникация. Майката е заявила, че не желае бебто й да яде мед. Баба е знаела и умишлено я е изчакала да не е в стаята (защо ли?!) и е набутала мед в устата на бебето. Ей тъй, щот да натрие на снахата носа, да видала как ще реагира?!?! А ако беше реагирало с алергия и опита й да завърши в спешното?

# 754
Оле а аз на моменти се оплаквам, че цяло майчинство ни едната баба и един час не е оставала сама с детето ми, че да поизляза, а то сега като чета, си било за радост направо. Никой не ми е бил около главата, да ме гледа в ръцете, да ми дава акъли... Е на моменти сякаш нямаш въздух вече от постоянна залепеност,  но едно за сметка на друго. На когото му се помага пък си поема риска да не е всичко точно както ти го правиш и искаш. И няма как за всичко да дадеш инструкции. Аз за храна не бих се впрягала, но пък не възприемам да се казват неща като "лошо дете" например, които са характерни за предното поколение. Ама как да дадеш всички видове инструкции. Така че поемаш си риска, че някои неща няма да са изцяло според твоето мислене. Едно за сметка на друго. Аз все пак си избирам моят вариант на без помощ, ако сравня с горепосочените случаи. Grinning

# 755
Интересно как точно определени съфорумки винаги вадят от 100 кладенеца вода винаги да защитават "горката" свекърва, без значение от казуса, и задължително отхвърляйки всякакви разумни доводи...

При нас например тези решения ги вземаше педиатъра.
Ние изпълнявахме.Детето има алергии.
Слава Богу ,че нямаше такава луда баба наоколо, да му дава напук алергени зад гърба ми.

Важното е снахата да посинее от бяс.Това ,че внучето може да влезе в болница,няма значение.
Ужас.

Така, явно ще се наложи отново да се опитам да обясня.
Педиатърът е взел решение, след като ви е ОБЯСНИЛ, че детето има алергия към едикакво си.
Ако не сте били наясно в какво ще се изрази тази алергия, е ОБЯСНИЛ ПАК.
Педиатърът не е казал просто да не давате това и онова на детето, "ЩОТО ТАКА".

Ако и сега не схванеш разликата, нямам по- прост и ясен начин да обясня.

И не, не е важно някой да побеснее от бяс, а в името на доброто на детето, да се постигне консенсус в начина на гледане и на опазване на здравето му.
Което само с издаване на декрети не става.

И не, нормален човек не прави "ей така, напук", застрашавайки живота и дравето на дете.
Освен ако не твърдиш, че всички свекърви или са луди, или правят напук, с риск да убият ДЕТЕТО НА ДЕТЕТО СИ.

Твърде безумничко звучи, не мислиш ли?

# 756
  • София

Напротив има комуникация. Майката е заявила, че не желае бебто й да яде мед. Баба е знаела и умишлено я е изчакала да не е в стаята (защо ли?!) и е набутала мед в устата на бебето. Ей тъй, щот да натрие на снахата носа, да видала как ще реагира?!?! А ако беше реагирало с алергия и опита й да завърши в спешното?

Комуникацията е ,простичко казано, разговор, обмяна на мнения.
Не е едностранно волеизявление, което да задължи другата страна да изпълни дадено нареждане, изискване.
Защо толкова трудно се разбира писано слово, се чудя?
И как ще се постигне консенсус, щом не сте наясно какво е комуникация и каква- едностранно волеизлияние?

Ами, вижте в тълковния речник значението на тези думи, дано разберете, че не са синоними.

Lady_Gorgeous, хайде сега ми посочи едно мое изречение, в което защитавам свекървата в това, че правилно е постъпила, като е дала мед на детето.
Четенето с разбиране е много важно, за да не чукаш на отворена врата.

Последна редакция: сб, 06 юни 2020, 18:22 от absurT

# 757
  • при късмета

Става забавно- колкото и да ти се обяснява, че щом искаш услуга от някого, възпитанието изисква да обясниш защо предявяваш и особени претенции, ти уупорито настояваш, че просто трябва да си дадеш заповедите, които отсрещният да изпълни.
Разбирам защо детето ти не е гледано дори от майка ти.
Тя също се е оказало повече човек, отколкото робота, който ти търсиш.
Обаче същите тези инструкции, дадени от сина, не се приемат за такива, нали? А защо за свекървата винаги има разлика дали го казва снахата или сина, като ѝ се казва едно и също?
Не е особена претенция да не даваш мед на 2 месечно бебе. Ако някой счита, че това е особена претенция, е достатъчно малоумен, че да не разбере от никакви други обяснения и е излишно да му се дават

# 758
Явно въпреки комуникацията едната страна, т.е. горката онеправдана свекърва, дори и след обясненията пак е действала както си реши. На такива хора колкото и да се обяснява, ще вдянат толкова, колкото и една стена, например.

Ами, да се върнем на оригиналната случка.
Имаме майка, която казва, че не иска да се дава мед на детето й преди да навърши годинка.
Имаме баба, която решава да даде, щото видиш ли, била давала на мъжа на снахата и добре му било понесло.

Накратко, нямаме комуникация, затова липсва консенсус.

Нищо не е пречело на снахата да се разговори човешки със свекървата, да поразискват дори въпроса за меда и общата , отключваща алергии среда, в която живеем, за да се изяснят нещата и бабата да приеме като своя задача да пази бебето от алергените.

# 759
Но импресита е в много деликатно положение сега.
Дали ще каже на етървата и свека ще разбере, или ще си замълчи.

# 760
А защо трябва да се постига консенсус с някой, който така или иначе няма думата да решава как да се гледа детето на снахата? Както казват старите хора, всяка жаба да си знае гьола.

Комуникацията е ,простичко казано, разговор, обмяна на мнения.
Не е едностранно волеизявление, което да задължи другата страна да изпълни дадено нареждане, изискване.
Защо толкова трудно се разбира писано слово, се чудя?
И как ще се постигне консенсус, щом не сте наясно какво е комуникация и каква- едностранно волеизлияние?

Ами, вижте в тълковния речник значението на тези думи, дано разберете, че не са синоними.

# 761

Няма вариант да не каже, според  мен, тази жена е опасна за детето. Може да каже на мъжа си, той да каже на брат си, а той на жена си например.

# 762
Изобщо не е казала бабата от казуса как тя била давала мед и нищо им нямало на нейните деца. Казала е, че е искала да види как ще реагира двумесечно бебе на мед. Което е доооста по-различно от "Давала съм на моите деца".

# 763

Няма вариант да не каже, според  мен, тази жена е опасна за детето. Може да каже на мъжа си, той да каже на брат си, а той на жена си например.
Аз пък , понеже е безумно, взех да пиша сценарий. И той е, че свека пробва импресита дали е лоялна, или създава сега съюз срещу другата снаха . От сорта на - си си ми умничка, виж тя с нейните глупотевини докъде ме доведе . Или нещо от сорта. Та може и да  е тест за лоялност.
Варианти много . Blush
Може да е казала на етървата, че я пробва, че ще я излъже за меда, за да прави пък заговор срещу импресита. Знам ли. Много налудно ми е да бръкнеш в меда и дадеш на бебчето да цоца, а после пък да кажеш на другата снаха за тази пакост.

# 764
Абсолютно, този "любяща" баба не би трябвало никога повече да остава насаме с внучето.

Общи условия

Активация на акаунт