С какво ви дразнят свекървите? – 122

• 38 930
  • 781
  •   1
Отговори
# 765
  • при късмета
Тайс, и аз се замислих защо точно на другата снаха ще каже. Импресита обаче имаше само още едно включване след това и не стана ясно

# 766
Евентуално може да пробваш да си последваш съвета и да четеш с разбиране, без да си доукрасяваш.

Напротив има комуникация. Майката е заявила, че не желае бебто й да яде мед. Баба е знаела и умишлено я е изчакала да не е в стаята (защо ли?!) и е набутала мед в устата на бебето. Ей тъй, щот да натрие на снахата носа, да видала как ще реагира?!?! А ако беше реагирало с алергия и опита й да завърши в спешното?

Комуникацията е ,простичко казано, разговор, обмяна на мнения.
Не е едностранно волеизявление, което да задължи другата страна да изпълни дадено нареждане, изискване.
Защо толкова трудно се разбира писано слово, се чудя?
И как ще се постигне консенсус, щом не сте наясно какво е комуникация и каква- едностранно волеизлияние?

Ами, вижте в тълковния речник значението на тези думи, дано разберете, че не са синоними.

Lady_Gorgeous, хайде сега ми посочи едно мое изречение, в което защитавам свекървата в това, че правилно е постъпила, като е дала мед на детето.
Четенето с разбиране е много важно, за да не чукаш на отворена врата.

# 767
Върти дъртата някакви игрички, така ми се струва.
Въпросът е да бъдат разгадани.

# 768
Тайс, и този вариант е възможен.

Аз се зачудих ако ще прави напук на снахата, какъв й е кефът да не й каже.

# 769
Пробва да и отвъртят  главата, ама става сложно ,насилие  е.
От какъв зор го е направила, няма значение  мед ли е или друго, то е напук.Ако бе дала на дете   коледен сладкиш с мед и е  забравила какво съдържа, разбирам и  приемам за грешка.Бебе на 2 месеца  може само да гледа как спи  или да го гушне ако плаче.Ако ползва биберона да даде да залъже.Да му гука  и  разсейва.
Решила научен експеримент как реагират бебета на мед  днешно време.
Обидно е да те третират като малоумен ,но и да си малоумен не е за хвалба.

Мислех извинение ,че не знае за алергии ,но като помислих повече, май няма такива  вече да не разбират , и на 80 години  пак имат познания.

# 770
  • при късмета
Върти дъртата някакви игрички, така ми се струва.
Въпросът е да бъдат разгадани.
И вероятно го прави съвсем съзнателно и целенасочено. И разни "ама тя толкова си може и знае", "ама тя така е гледала нейните деца", "ама тя не знае, че меда не се дава рано", "ама никой не ѝ е обяснил" и т.н изобщо не важат. То не важат за нормален човек и по принцип де, ама за нея съвсем
Мислех извинение ,че не знае за алергии ,но като помислих повече, май няма такива  вече да не разбират , и на 80 години  пак имат познания.
Докато го публикувам си ме изпреварила

# 771
Боряна, а може и да не е дала Blush
Нали е споделила, че е . Никой не я е видял.

# 772
  • при късмета
Аз не мисля, че си го измислила. Че е дала, дала е, иначе защо да рискува скандал за нещо, което не е направила. Въпроса е защо точно на другата снаха се е похвалила. Може би като Импресита няма дете все още си мисли, че ще я придърпа на нейна страна, ако има конфликт с другата снаха. А конфликта според мен е защото не слушат нея за бебето, а някакви си там педиатри, дето нищо не разбират

# 773
  • Най-красивата страна
Точно така е Боряна.Направила го е напук,за да се наложи,без да помисли какви могат да бъдат последиците.
И още по-гадното е,че го е направила зад гърба на майката и не е казала.Ами ако беше станало нещо?
Това е грубо незачитане на майката.Своеволие и безотговорност.

Аз не виждам никакви особени претенции в желанието на майката да не се дава определена храна на детето и.
Майката не издава заповед,а дава информация.Ма ко обясни 2 пъти.
Толкова ли е сложно ?
Просто не му даваш мед.

Има една граница,която не трябва да се преминава.
Храненето на бебето е нещо много важно и не може да се дават неподходящи храни ей така напук на майката..
Защото това може да има тежки последици.
Всеки средно интелигентен човек би се съобразил.

Последна редакция: сб, 06 юни 2020, 19:15 от -veni-

# 774

Обидно е да те третират като малоумен ,но и да си малоумен не е за хвалба.

Точно за това говоря и аз.

# 775
  • София
А защо трябва да се постига консенсус с някой, който така или иначе няма думата да решава как да се гледа детето на снахата? Както казват старите хора, всяка жаба да си знае гьола.

Ами, защото е опряла до този "някой" да й направи услугата  да й гледа детето.
А, като не иска да си меша гьола с нечий друг, си грабва жабчето и си се връща в гьолчето си.
Простичко е, а защо толкова трудно се разбира, идея нямам.

# 776
Много налудно ми е да бръкнеш в меда и дадеш на бебчето да цоца, а после пък да кажеш на другата снаха за тази пакост.
Мдам, твърде странна свекърва. Прави напук на едната снаха и се обажда да се похвали на другата снаха. Хм.

# 777
  • France
Начална старческа деменция?

# 778
Интрига.

# 779
  • при късмета
Не, Абсурт, никой не разглежда казуса, като майката да е принудена да остави детето на свекървата. Освен теб, разбира се. Коментира се по принцип, че майка и бащата са единствените с взимането на решения. А свекървата независимо дали гледа детето защото сама иска, защото се налага или просто я молят трябва да се съобразява с тези решения. Колкото и да ги наричаш заповеди и директиви, те си остават просто родителски решения.

И според мен е възможно да е интрига, но тогава бабиерата може би цели конфликт в семейството на сина или и двамата синове. Ще излезе с номера, че снахите са се съюзили да скарат синовете с майка им и фасоните за неуважението, незачитането и т.н., а тя как милее за внучето и ѝ е жал, че го лишават

Общи условия

Активация на акаунт