Да преправим старите мебели с любов - тема 36

• 74 876
  • 763
  •   1
Отговори
# 585
За мебелите на Pisa, и на мен ми се струва, че най-добре ще е да са едноцветни, т.е. изцяло бели. Вече за нюанс може да си помислят какъв би им допаднал.

Последна редакция: чт, 08 окт 2020, 00:14 от Не се сърди, човече

# 586
И аз съм за бял гардероб и бяло легло, но не с тебеширена боя, а такава, която е подходяща за ПДЧ. Ако бюрото се ползва активно, бих разменила местата на леглото и бюрото.

# 587
Мноого благодаря, бяло ще бъде. И да, всичко ще боядисам. Само кажете каква е тази боя за ПДЧ. А бюрото се ползва активно, като поставка за Плейстейшъна, защото телевизорът е над него 😄 Учи се в хола, защото е широко и светло, в детската се играе Плейстейшън и се преместват учебниците от хола след учене, защото се карам, затова е разхвърляно.

# 588
Мноого благодаря, бяло ще бъде. И да, всичко ще боядисам. Само кажете каква е тази боя за ПДЧ. А бюрото се ползва активно, като поставка за Плейстейшъна, защото телевизорът е над него 😄 Учи се в хола, защото е широко и светло, в детската се играе Плейстейшън и се преместват учебниците от хола след учене, защото се карам, затова е разхвърляно.
Мебелите от ПДЧ абсорбират влагата на боята в много по-малка степен, от колкото мебелите от дърво. По тази причина тябва да изчаквате достатъчно време преди нанасянето на втори ( трети ) пласт боя. Преди да започнете нанасянето на боята минете повърхността с обезмаслител и подсушете. Може и леко да минете с шкурка  180 номер, след което оберете с влажна микрофибърна кърпа. Боята нанесете с дунапренено валяче. Относно каква боя - мисля, че най- удачен е изборът на алкидна или акрилна на водна основа. За да не е ослепително бяла може да тонирате с няколко капки оцветител по Ваш вкус - малко, колкото да "убие" искрящото бяло.
п.п. Лично аз съм боядисвала старо ПДЧ и с боя за метал (Протекта), много здраво покритие се получава, но тя мирише и има леко лъскав ефект, което в случая за детска стая няма да е добър избор. Също така съм правила опити и с лак на водна основа - потъмних старо ПДЧ като го направих венге - пак се получи добре.
Избор има голям на материали и техники, четете, гледайте клипчета, докато си съставите план, визуално как искате да изглежда стаята и тогава преминете към действия. Пожелавам успех и да покажете резултата Simple Smile

# 589
  • Варна.
Разгледай и тази боя:
https://www.vitex.gr/Product/30/42/bg/AQUAVIT-ECO/

Боядисвах с нея върху няколко различни повърхности, хареса ми как се получава. Най-важното е, че покрива върху стара боя.
В Бриколаж ми тонираха и цвят по каталог.

# 590
И както обещах, показвам резултата. Много, много благодаря за помоща и съветите Heart
Преди:

След:

# 591
Pisa, на снимките определено така е по-добре - с мебелите в бяло и килима, предполагам и на живо. Чисто бяло ли използва или с някакъв нюанс, не мога по снимката да реша.

# 592
  • Варна
Ооо, много е добре така! Браво Pisa! Съвсем друго усещане има. Доволен ли е младежа?

# 593
Чисто бяло използвах. Направих малко грешки с боядисването. С дунапреновия валяк стана на балончета. Беше вече късно вечерта да ходя за друг и продължих с четка. С нея стана на четки, реших, че ще го оправя с втората ръка. На сутринта като станах се оказа, че с четката боята е била много и на места имаше стечки. Взех от другите валяци и нещата си дойдоха на място. Ако бях почнала от начало с него, щеше да стане като от магазина. Трябваше 4 ръце да мина, за да позамажа работата. Но сега ще съм професионалистка за друг път Grinning
И да, младежите са много доволни, в началото бяха скептично настроени, но сега всички признават,  че се получи мноого по-добре.

# 594
Pisa, ами така е, всичко, което вече го мога и знам, не че е много, де, но е научено по тоя начин.Simple Smile
Важното е, че младежите са доволни!

# 595
И на мен ми харесва така. Цветът на мебелите не се връзваше със синьото.

# 596
Да, и на мен така ми харесва много повече. Браво! Всички различни по цвят мебели са обединени в един. Така е, учим се наистина от опита си с проба - грешка. Аз те посъветвах да ползваш дунапреново валяче и се чувствам малко виновна, но нямаше как да преценя, че с другият модел ще е по-добре.  Не знам до колко ще е здраво покритието във времето на плота на бюрото, където ще е подложен на повече амортизация и дали няма да е добре да се постави прозрачно самозалепващо фолио, за да се предпази. Само идея - не знам дали е удачна.

# 597
Оо, Didi smile, аз не съм запомнила за твоето дунапреново валяче, просто прочетох валяк и такова имах в къщи ново. Но който чете да има в предвид, че се получават балончета с дунапрена. С другото става страхотно. А боята е с лак и се надявам да е ОК за експлоатация. Само броя ръце ме притеснява, но боядисвах 3 дена с интервал сутрин и вечер, би трябвало да е изсъхнало между процедурите - пише 2-3 часа.

# 598
  • Пазарджик
Поздравления и от мен! Страхотно е!
На мен ми останаха очите в тавана също ♥️

# 599
Браво! Flowers Hibiscus
А боята каква е?

Общи условия

Активация на акаунт