Да преправим старите мебели с любов - тема 36

• 74 866
  • 763
  •   1
Отговори
# 645
Много хубав скрин. Поздравления.

# 646
  • Варна
Ние като поръчваме да ни нарежат елементи за мебели, не им казваме точно на какво разстояние да са пантите, само отбелязваме от коя страна да бъдат. После пантите се регулират.
Благодаря! Това много улеснява нещата, явно има някакъв стандарт за пантите.

Бялото ме измъчи -5 ръце минах, а има и голям гардероб, също бял.
Направо ми се разказа играта Joy
Лилавите станаха и с 2 ръце, двете светли ги бърках аз с бяло, въпреки това покриха.
Бяло повече няма да боядисвам Simple Smile

За нови вратички - да, няма нужда да им се казва. Но при смяна според мен е задължително. Във фирма, която продава плоскост, прави ракрой, кантира..., ме посъветваха направо да им занеса старите вратички. При мен нямаше проблем, само две сменях наранени от наематели.

# 647
Моят мъж беше дал точно размерите, но все пак  имаше леко разминаване и после се наложи доста да настройва пантите.
В магазина искаха чертеж, макар и на ръка, не се съгласиха да свалят те размерите от старите вратички.
В мебелна фирма бяха съгласни да гледат от старите вратички, но цената им беше двойна и 30 лв. за монтаж дори и да не искаш от тях тази услуга.
Всъщност повечето мебелни фирми ми отказваха, защото искат големи поръчки, а 5- 6 вратички не ги интересуват. 😀

Скринът е чудесен, чак ме засърбяха ръцете. 😀
Имам едни кресла, които 2 пъти преправям това лято и не съм доволна.
Може би  съдбата ми нашепва да си купя нови. 😀

# 648
  • София
Това с размерите ми е любимо... Дадохме направо старите вратички, за да си вземат сами размерите и да са точни. Дали така стана? А познайте.
Чак вкъщи, когато мъжът ми започна да ги поставя, видяхме, че чекмеджето не може да се затвори - имаше разлика 1/2 см. А и пантите имаха отклонения, но добре, че бяха в рамките на това, което може да се регулира.

Последна редакция: чт, 22 окт 2020, 18:00 от Sunny bunny

# 649
  • Варна
Аз моите не ги носих в мебелна фирма, а във фирма Стилекс (борса) тип Салекс, Роси, която продава плоскости и извършва разкрой, не правят мебели и не предлагат монтаж.

# 650
Някой боядисвал ли е с Vitex?

# 651
Аз боядисвах стени, не мебели. Добра покривност, останах доволна.

# 652
Трябва ми някой с опит с боядисване на мебели. Ето тази е боята

# 653
  • Варна.
Трябва ми някой с опит с боядисване на мебели. Ето тази е боята

Какво те интересува точно?

# 654
Интересува ме, шкури ли се преди боя, трябва ли да се запечата с лак. Използвалите я твърдят, че се полага само грунд( без шкурене) на същата марка под боята, не се слага лак за запечатване, и нямало проблем.
Искам отзиви на някой, който е работил с нея, а те отзиви по принцип.

# 655
  • Варна.
Интересува ме, шкури ли се преди боя, трябва ли да се запечата с лак. Използвалите я твърдят, че се полага само грунд( без шкурене) на същата марка под боята, не се слага лак за запечатване, и нямало проблем.
Искам отзиви на някой, който е работил с нея, а те отзиви по принцип.

Личен практически опит:
За боядисване на дървени мебели, които установих че са боядисвани с "химическа", т.е. ацетонова боя допълнително пръскани тук-там със спрей занесох една вратичка във фирма, която продава бои на майстори. След като огледаха повърхността ми дадоха отново такава боя. Три течности, едната от които ацетон се смесват в определени пропорции. Започнах да боядисвам - това, че щеше да се изтровим е едно на ръка. Изобщо не ми се получи равномерно боядисването, защото старата боя започваше да става на юфка и от там нищо добро. Бях почистила повърхностите, както и зашкурила. За да е обективно, възможно е с пистолет да е можело да стане и по-добре, да не е виновна боята.

Оплаках се на колегите с провала и един от тях ми препоръча коментираната.
Там където бяха юфките ги зачистих с шлайфа по-сериозно, а на другите части минах леко с финна шкурка. После боядисах една, а някъде две ръце, получи много добре. Боята не мирише изобщо. Имай предвид, че трябва хубаво за изсъхне за втора ръка, поне 24 часа.
Тонирах сиво за една врата, също добре стана. На вратата тонираната, интересно, стои сякаш леко гумена. Бялата на мебелите не. Но може и субективно да е усещането.
Не съм лакирала за финал, нито съм ползвала грунд. Това е полезното на тази боя, полиуретанова е и покрива лесно и върху чисто дърво и върху боядисано с неизвестна основа.

После да си кажеш и ти мнението Simple Smile.

# 656
Мерси много Diki, полезен опит споделяш. Само ми е леко странно, че няма да трябва лак, но щом и ти казваш, че не мърда боята, ок. С времето как се държи? Пожълтява ли, драска ли се, пада ли, напуква ли се? Благодаря!

Последна редакция: чт, 22 окт 2020, 19:38 от mileneira

# 657
  • Варна
Мерси много Diki, полезен опит споделяш. Само ми е леко странно, че няма да трябва лак, но щом и ти казваш, че не мърда боята, ок. С времето как се държи? Пожълтява ли, драска ли се, пада ли, напуква ли се? Благодаря!
Тази боя се води лакова - Боя и лак в едно.
Затова не се лакира.

Аз скоро ползвах латекс Vitex - чудесен е.
За първи път в живота си боядисвам, стана равномерно, плътно и не мирише изобщо.
Не съм от най-сръчните, но резултата е по-добър от последния майстор, който виках да боядисва Simple Smile

# 658
А някой има ли представа за София къде предлагат тониране на тази боя за мебели?

# 659
  • Варна
А някой има ли представа за София къде предлагат тониране на тази боя за мебели?
Практикер

Общи условия

Активация на акаунт