Сериали и филми - sci-fi, fantasy, mystery, supernatural/тема XII

• 17 240
  • 738
  •   1
Отговори
# 180
С домашните изгледах 2 път девс. Направи ми впечатление,че целия 5 епизод е всъщност симулации. Мислех, че е просто похват на заснемане, ама сега не знам. Simple Smile
Иначе и за мен Соноя е кошмар, мяука и е дървена Simple Smile Ама карай...

# 181
Излезе ми ревюто на Проект Синя книга Simple Smile - ето, ако искате да го погледнете (не съм слагала големи спойлери): https://scifi.bg/statii/kakvo-krie-pravitelstvoto/
Още не съм се наканила, но може би ще пиша и на корейския за холограмата.

# 182
Иначе и за мен Соноя е кошмар, мяука и е дървена Simple Smile
Дикцията й е много зле. Не е добра актриса. Добре, че в Ex Machina нямаше реплики Joy, а само се моташе там нещо.

Разгадахте ли, защо Стюарт пита Форест
Скрит текст:
кой е Марк Антъни?

Моля се Девс да има някакъв гениален финал. Или поне интерпретацията на финала да е гениална.

# 183
Аз мисля, че визираше пълководеца, не певеца?

# 184
Аз мисля, че визираше пълководеца, не певеца?
Абсолютно.

Скрит текст:
Искаше да обърне внимание на това, че Форест е абсолютен тъпак.

Май Гарланд има някаква идея, че учените и ония, дето ръководят Силициевата долина, всъщност не са особено гениални, както се опитват да ни убедят. И може би иска да покаже, че на науката не можем да й имаме 100% доверие. Защото това не са богове, хора са. Нищо, че се мислят за богове. И един вид ... как можем да имаме доверие на тия хора уж да градят бъдещето, когато не знаят нищо за миналото.

Форест също мисли, че поемата, която рецитира Стюарт е
Скрит текст:
на Шекспир

# 185
Хора, които имат огромни проблеми, нямат нито въображение, нито визия, нито знания...за история, култура или каквото и да е. Форест дори не разбира науката зад проекта. Стюарт многократно говори за това- и за музиката, и за историята,че и за психологията.

# 186
Съгласна съм с теб.

И какво, накрая
Скрит текст:
Кейтито и Форес се хильосват там и си правят планове да гледат филми за динозаври.

Изроди. Един куп народ умря заради тях.

Ама те сигурно ще се оправдаят, че
Скрит текст:
няма свободна воля и нищо не може да се предотврати.

Кейтито особено противничка в сцената с Линдън.

# 187
Аз друго не разбирам. Машината може да изчисли движението на химикалката и т.н. напред назад, ако ползвам примера на Кейт. Но как разбира кой точно и ЗАЩО я е бутнал?

# 188
Аз друго не разбирам. Машината може да изчисли движението на химикалката и т.н. напред назад, ако ползвам примера на Кейт. Но как разбира кой точно и ЗАЩО я е бутнал?
Да, движението на самата химикалка е определено/детерминирано от някакви си там физически закони - механика и не-знам-си какво.

Обаче, изглежда, че тая машина е толкова умна, че може да предвиди дори мотивацията на хората. От което следва, че един вид, дори желанието/намерението за бутане на химикалката е предопределено. Т.е. даже и умът, мислите, желанията ... са предопределени. Един вид ... самото желание да бутнеш химикалката е някакъв електрически импулс в мозъка, за който си има причина.

Ако правилно ти разбирам въпроса.

Май Шопенхауър беше казал, че ние правим онова, което искаме, но не можем да искаме онова, което искаме ... Нещо такова е.

Излезе ми ревюто на Проект Синя книга Simple Smile - ето, ако искате да го погледнете (не съм слагала големи спойлери): https://scifi.bg/statii/kakvo-krie-pravitelstvoto/
Абсолютно съм съгласна, че е много подценяван сериал.

Гледах само 1-ви сезон. Ще си пусна и 2-ри, защото го има онлайн.

Сериалът си е произведение на изкуството и е превъзходно направен.

Последна редакция: нд, 12 апр 2020, 16:17 от Elena Pau 663353

# 189
  • София
Петя, браво за ревюто
Ама като изгледам сезон 2, тогава ще го чета. Аз там се движа по графика на Епик Драма. 1 епизод седмично. И ме устройва напълно.
Между другото сезон 2 ми харесва повече 1, но като цяло шоуто ми харесва. Simple Smile

# 190
Аз го гледам сега пак по Епик Simple Smile И на мен втори сезон ми харесва повече. Дано да го подновят!

# 191
А аз видях, че ги има абсолютно всичките епизоди онлайн с бг субове.

Девс, но не спойлер:

Няма ли някакво много голямо противоречие в това една машина като Девс да показва бъдещето, при положение че показва 1 от, например, 1 млн бъдеща?

Какво точно предсказване на бъдещето е това? Аз бих казала, че това не е предсказване, а чиста симулация на един възможен изход от много много възможности.

Някак намирам супер голяма инконсистенция изобщо в концепцията за предсказване в мултивселена.

То каквото и да предскажеш в мултивселената, все ще е вярно Grinning

# 192
Е да де, нали и Форест това казва, не е фен на мултивселената, интересува се само от нашата си Simple Smile.

# 193
На онези, които харесват Девс, препоръчват ето тази книжка (Exhalation stories) с кратки разкази на Тед Чан:

Скрит текст:
https://dox.abv.bg/download?id=c4c272391b# - Линк за сваляне

За съжаление, е само на английски:

https://www.ozone.bg/product/exhalation/

# 194
Сега изгледах 7-ми епизод и не ми хареса най-вече глупостта на персонажите - преди един ден Лили беше затворена в лудница, видя, че не може да разчита на полицията, а пък Джими беше измъчван, но и двамата си мислят, че е нормално да стоят цял ден в апартамента и нищо лошо няма да им се случи. За мен нормалното беше да избягат в друга държава (руският шпионин беше прав за това).
Също толкова глупав се оказа и Линдън - при Стюарт говори за това, че Форест и Кейти са луди, че не са чак толкова умни и дори убиват хора, след това отива при Кейти да й каже колко е готина и изпълнява номера като циркова маймуна.
Според мен, с повторенията искаха да кажат, че има много вселени, но във всичките се случва едно и също, а не че всичко са симулации. И че симулацията, която са създали, е по-истинска от реалността, което означава, че тя сама по себе си е още една вселена. Може би...

Нямам думи за тези хора - за Линдън и другите от екипа - казват им, че ще направят нещо и те го правят... Първият ми инстинкт би бил напук да направя обратното и да чакам дали ще ме удари гръм (като наказание, че не си изпълнявам съдбата) Joy Виж, Кейти е ужасна кучка - това с Линдън си беше убийство, защото той нямаше да застраши живота си, ако тя не му беше казала. Но и тя си вярва, че е чиста, защото всичко е предопределено.

За клипчето с немския политик - не са 60 половете, 112 са: https://www.wattpad.com/341462536-complete-list-of-genders-the-c … ist-of-all/page/2 И непрекъснато се откриват нови и нови Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт