Сериали и филми - sci-fi, fantasy, mystery, supernatural/тема XII

• 17 240
  • 738
  •   1
Отговори
# 195
По скоро че всички вселени в един момент са с еднакъв край или се случва едно у също, нали

# 196
Да, но когато дадоха симулацията на машината, имаше и различни варианти - примерно в единия детето и жената на Форест оцеляха.

# 197
Има една концепция за квантовото самоубийство:
Цитат
Квантовото самоубийство в квантовата механика е мисловен експеримент, първоначално публикуван самостоятелно от Ханс Моравек през 1987 и Бруно Маршал през 1988, и независимо развит от Макс Тегмарк през 1998 г. Опитва се да направи разлика между копенхагенската интерпретация на квантовата механика и еверетската интерпретация чрез вариация на експеримента на котката на Шрьодингер, но от гледна точка на котката. Квантовото безсмъртие се отнася до субективното преживяване на оцеляване на квантово самоубийство, независимо от вероятността.
Цитат
Експериментът за квантово самоубийство включва същия апарат от котката на Шрьодингер – кутия с радиоактивно ядро с радиоактивен газ, който има 50% вероятност да убие котката, поради квантовата неопределеност. Единствената разлика е, че наблюденията на експериментаторния запис трябва да са вътре в кутията. Значението на това е, че човек, чийто живот или смърт зависят от кюбит, може да разграничи интерпретациите на квантовата механика. По определение фиксираните наблюдатели не могат.

Не е описано добре в Уикипедия на български и много не се разбира.

Но това е просто мисловен експеримент. Хипотеза някаква. Mindfuck ...

Какво значение има, дали в някоя Вселена Линдън оцелява? Важното е, че поне в една Линдън умира и Кейти се явява подстрекател към самоубийство, т.е. убийца.

Май Гарланд се опитва да ни каже, че учените се приемат за богове и хората им вярват, въпреки че това са просто някакви хипотези, уравнения и бла-бла-бла ...

Абсолютно съм съгласна с Петя, че, ако съм аз, ще направя точно обратното на прогнозираното. Защото имаме съзнание, все пак. Можем да мислим. Това моженето да мислиш и анализираш, май не е включено в алгоритъма на машината.

Последна редакция: пн, 13 апр 2020, 10:06 от Elena Pau 663353

# 198
Кейти и Форест определено се мислят за богове и заради това ми стават още по-неприятни!

Една малка новина - Нетфликс ще правят филм по поредицата Изборът на Кийра Кас. Нямам високо мнение за филмовите адаптации на Нетфликс (може би някой ще си спомни Death note).
Любопитно в случая е, че до сега правата се държаха от телевизия Сай Фай и два пъти са правени опити за сериал, като и двата пъти пилотният е отхвърлен и снимките са прекратени. Единият от тези пилотни епизоди дори можеше да се намери в мрежата (отвратителен е, гледала съм само началото и е просто ужасен).

В поредицата Изборът се разказва за постапокалиптично (ама не много апокалиптично) бъдеще, в което САЩ са кралство, има кастово общество и престолонаследникът си избира съпруга измежду момичета, които са изтеглени на томбола (протича като конкурс и всички участнички получават много облаги). Общо взето нищо лошо не се случва (накрая има някакви по-бурни събития, но ако гледате често фантастични сюжети, не би трябвало да ви направят впечатление). Поредицата, според мен, е направо детска, но съм сигурна, че от Нетфликс ще направят всичко възможно да стане по-пиперлива и феминистка.

Ако ви се гледа подобен сюжет, в някои корейски сериали има нещо подобно - престолонаследникът си избира жена. По принцип би трябвало баба му и майка му да му изберат, но в сериалите не винаги става така.

# 199
Sean Carroll обяснява за "многото светове" при Джо Рогън:

Скрит текст:

Последна редакция: пн, 13 апр 2020, 21:32 от Elena Pau 663353

# 200
  • Разпиляна във въображението
Само да кажа "Ох, този четвърти принц!"

# 201

Уникалеееееен ... Cupid
Скрит текст:

Девс промото за 8-ми епизод ... супер супер интересно:

Много яко мнение за Девс:
Цитат
“My opinion is that the show isn’t really talking about quantum computing at all—it’s just using it as a fancy-sounding buzzword. Really it’s talking about the far more ancient questions of determinism vs. indeterminism and predictability vs. unpredictability.” He concludes, “The plot of this series is one that would’ve been totally, 100 percent familiar to the ancient Greeks — just swap out the quantum computer for the Delphic Oracle.”

Последна редакция: вт, 14 апр 2020, 13:27 от Elena Pau 663353

# 202
  • България
Нали?
Вече имам 17 харесани китайски и корейски актьора, но И Джун-ги все още е на първото място.
Сериалът отиде на пето, но актьорът се е бетонирал засега в списъка ми. Heart
––––––––––––––
Зарязах предишния сериал, не защото е скучен, а защото не можах да свикна с визията на главния герой. Иначе става интересно, връщат се във времето, за да променят нещата - това видях набързо, но изгледах само първите две и последните две серии.
Успешно ще изгледам следващото китайско откритие https://mydramalist.com/26812-oh-my-emperor Oh! My Emperor: Season One (2018).
Хубави актьори, забавни моменти, пътешественици във времето, леко детски и наивен, но и затова идеален за разтоварване. По-предишният сериал, който изгледах беше със суперсили, но и много исторически събития.
Не беше лек и забавен, сега ще се посмея малко. Grinning

# 203
Аз започнах Аранг и магистратът - малко детски ми се вижда, но е интересен. Специалните им ефекти (Небесното царство) са много евтини.
Преди време гледах една китайска комедия за преродена императрица, там също реквизитът изглеждаше като купен от Всичко по лев (доколкото помня, в императорския двор имаше цъфнали дървета, на които цветчетата им бяха изцяло от полиестер - някой много си е поиграл... В Плевен има такова кафене - лятото си закачат пластмасови акации пред фасадата...). Но не ми пречи особено, това би ме подразнило само във високопрофилен сериал - примерно в предстоящия по Властелина на пръстените...

П.п. Започнах и един исторически - Hwajung, харесва ми, сигурно ще го догледам, но ме натоварва.

# 204
Аранг и магистратът не успях да го догледам, зарязах го.

От историческите препоръчвам
Скрит текст:
The Slave Hunters

Много ми хареса.

Филмът Along with the Gods хубав ли е?

# 205
Не съм го гледала.
Започнах Аранг, защото ми се догледа нещо за жътвари (тези, на които им викат ангели на смъртта) - гледала съм ги в 3-4 сериала и започнаха да ми липсват Simple Smile Тук има нещо подобно.

# 206
То не е само заради актьора. Образът е много добре направен. Идва ми да го гушна, след това ми идва да хвана меч и да съм до него. Стигнахме до 17 епизод.

# 207
  • България
Да, героят е интересен, докато не гледах Феникс в Ashes of Love (2018).
Според мен Четвъртият принц допусна доста грешки по отношение на малката лигла.
Сега гледам подобен в текущия ми сериал.
Скрит текст:
Чудят се защо накрая малките им играчки бягат. Мъже. Joy

# 208
Ще се опитам да намеря Ashes of Love за сваляне.

# 209
Хора, вижте кой е в каста на Дюн Joy:

Общи условия

Активация на акаунт