Сериали и филми - sci-fi, fantasy, mystery, supernatural/тема XII

• 17 234
  • 738
  •   1
Отговори
# 210
Освен познатите имена - Стюарт от Девс Simple Smile

# 211
Много готино интервю с Алекс Гарланд за Девс:
Скрит текст:

Много ми хареса тоя Гарланд. Лишен е от каквато и да е арогантност. Малко интроверт ми се струва.

Обяснява малко за образите в сериала. Но не спойлва нищо за финала.

Само казва, че накрая ще разберем, защо Лилито е толкова дървена и изглежда като неадекватна.

# 212
Интересно интервю Simple Smile Значи си харесва идея и проучва в Уикипедия? ...
А Форест не е гений, но основната идея не е ли била негова? В крайна сметка, той е нещо като бащата на Лиам, но много по-деспотичен и потиснат от живота?..

# 213
А Форест не е гений, но основната идея не е ли била негова?
Да, но той си е предприемач човека.

Хареса ми много, че Гарланд казва, че научните теории често се приемат като факт от останалите (перефразирам), а неговият опит с учените е, че те казват "Ох, ами, не знам" ... и т.н.

Един вид, всяка научна хипотеза и теория трябва да я приемаме с едно наум. И може би в крайна сметка ще се наложи да се примирим с това, че ние, хората, може и да нямаме капацитет да разберем Вселената. Едно пеленаче не може да разбере, как работи един квантов комп.

Но много скромен и земен ми изглежда тоя Гарланд.

И най-важното - щели сме разберем, защо Лилито е се държи като робот.

Другаде прочетох (но не знам, дали е вярно), че момиченцето, което играе ролята на щерката на Форест, е племенница на Соноя. Казва се Amaya Mizuno-André:
https://www.imdb.com/title/tt8134186/

Много странно, че се казва Amaya. Но така пише и в IMDb.

# 214
Е какво, Лили е програма? Симулация?

# 215
Е какво, Лили е програма? Симулация?
Не знаем още. Гледа ли промото на финала?
Скрит текст:

# 216
Да Simple Smile
Ох, надявам се на хубава изненада, нещо крийпи и завъртяно

# 217
Да Simple Smile
Ох, надявам се на хубава изненада, нещо крийпи и завъртяно

И аз така ... Но се чудя, защо Кейтито плачеше на входа ...

Иначе, ето го диалогът:
Скрит текст:
Forest: Hi Lily, come in! I'll tell you a secret. The sense that you are participating in life was only an illusion.

Lily: You, tech leaders ... had taken everything from me.

Forest: I can't take what you never had.

# 218
Е да, какво ти говори това Simple Smile

# 219
Е да, какво ти говори това Simple Smile
Тя е нещо като робот или като холограма ...

Да, тя е нещо като програма ... по  дяволите Stuck Out Tongue Closed Eyes

Готино ... Поне разбрахме, защо така дървено играе главната. Аз я пращах 100 пъти на уроци по актьорско майсторство. Grin

P.S. Уаууууууу ... вижте това нещо от 1:30 нататък ... Само няколко секунди е, но е голям спойлер:
Скрит текст:

Последна редакция: вт, 14 апр 2020, 21:16 от Elena Pau 663353

# 220
Аз не мисля, че е програма. Пее си старата песен (Форест) - всичко е илюзия, защото никой не е свободен и съдбата е предопределена. Просто правим това, което трябва.

Обаче, дори в религии, в които съдбата е твърдо определена (като хиндуизма - още чета индийска митология и съм на тази вълна), има И карма - т.е. когато човек постъпва лошо, търпи последствия. Не може да се оправдае, че е постъпил лошо, защото така е било писано.

# 221
Обаче, дори в религии, в които съдбата е твърдо определена (като хиндуизма - още чета индийска митология и съм на тази вълна), има И карма - т.е. когато човек постъпва лошо, търпи последствия. Не може да се оправдае, че е постъпил лошо, защото така е било писано.
Да, аз това го разбирам като ... Основните неща в живота с предопределени. Но има явно и моменти, в които можем да избираме, как да постъпим. И тогава трябва да изберем доброто.

Но там става и въпрос за прераждания и следващи животи, което усложнява картинката. Т.е. съдбата ми в този живот е предопределена от миналия. Но аз в този живот ще постъпвам правилно, за да може следващия да е по-добър. Не е ли нещо такова?

# 222
Да, но понякога кармата може да се прояви в същия живот. Един пример с индийски мит - ще го посъкратя.
Скрит текст:
Един цар бил прокълнат да бъде ухапан на определен ден от царя на змиите (който може да си променя формата и да изглежда като човек, като огромна змия, и всякакви други същества). Когато денят наближил, един велик лечител тръгнал към двореца, защото знаел за предсказанието и искал да излекува царя (този лечител имал силите дори да възкресява мъртви). Целта му била не да направи добро, а да стане богат. По пътя срещнал царя на змиите, който изглеждал като отшелник, двамата се разговорили и лечителят му разказал накъде се е запътил и по каква причина. Царят на змиите се разкрил и го попитал какво иска, за да не отива в двореца. Лечителят отговорил, че иска да стане богат. Царят на змиите му дал много пари и лечителят си тръгнал, докато змеят поел към двореца, за да ухапе жертвата си и да изпълни клетвата (която е равносилна на пророчество).
Тук съкращавам. Царят умрял, ухапан от змея. След години синът на индийския цар, който се бил възкачил на престола, разбрал тази история и решил, че ще избие колкото се може повече змии (в най-добрия случай - всички).
Неговият аргумент бил следният - проклятието е като пророчество, то е съдба и не може да бъде отменено. Но това, че царят на змиите подкупил лечителя, е умишлено злонамерено действие - него не го засяга дали лечителят ще излекува жертвата, след като е изпълнил своята част.

Това действие станало причина за смъртта на много змии.
Тоест, има предопределение и човек не може да се бори с него, но това не означава, че ако е зъл, ще му се размине безнаказано.

# 223
  • Разпиляна във въображението
Остава ми финала на Любовниците. Лошо ли е, че искам да оскубя Хе Су?  Simple Smile

# 224
Лошо ли е, че искам да оскубя Хе Су?  Simple Smile
Кой/коя беше Хе Су?

Общи условия

Активация на акаунт