Ежедневните ни кулинарни вдъхновения - снимки и коментари - 26

  • 65 463
  • 750
  •   1
Отговори
# 75
  • Мнения: 9 444
жестоки пици, Даре!
Фортуна, сосът и аз така го ползвам често Simple Smile загрявам, добавям мъничко бяло вино да клокне, докато се задуши пастата в него и хайде. Незаменим ми е Simple Smile Но свърши и тези дни трябва да вадя консерви с домати да правя.
bobi_bs за тиквичките лесно и бързо - крем супа от тиквички  http://pep-4o.blogspot.com/2017/06/blog-post_8.html

Закуската

и бисквитки разни за кафето https://pep-4o.blogspot.com/2020/04/blog-post_3.html


# 76
  • Мнения: 8 390
Да ви покажа закуската от тази сутрин. "Икономични бухти" от "В кухнята с Бени" - превъзходни! Точно както ги правеше майка ми едно време! Понеже през седмицата закусваме здравословно, в събота може да прегрешим. Simple Smile Бени, благодаря за рецептата!🌹

# 77
  • София
  • Мнения: 3 920
Баница с лапад, яйца и сирене ни направи снощи мама

# 78
  • Мнения: 492
Марудници

# 79
  • Мнения: 4 016
Вкъщи гювечета за обяд (имам гювече та от години, а едва днес ги използвах за пръв път).

# 80
  • София
  • Мнения: 3 356
Пеп-чо,дай рецепта за соса,моля.

# 81
  • Мнения: 1 464
СЛАДКИШ С ДУПКИ




https://ottefteritenamargi.blogspot.com/2015/08/blog-post_23.html

Пухкав мързелив тутманик - Щъркелово гнездо
Наистина е мързелив и много бързо свършва. Трябваше цяла  доза да направя, другият път повече...



https://ilrai.blogspot.com/2014/02/blog-post_9.html

Спокойни почивни дни! Flowers Tulip

# 82
  • Мнения: 2 181
Здравейте, момичета! Simple Smile Fortuna , много се радвам, че бухтичките са ви се усладили!!! Вкъщи са много любими. Simple Smile За лек и свеж обяд днес, приготвих вкусни печени картофи, в компанията на млечно чеснов сос и таратор. 😋🥒🥣Приятен следобед пожелавам на всички! 🤩
https://---shoretner923-39Bg8zS

# 83
  • Мнения: 16 550
Топла, топла баничка със сирене, кашкавал, масълце, яйца и прясно мляко:

Скрит текст:


Не защото аз съм я правила, но стана много вкусна. Grinning Тъй, де, скромността краси човека. Sunglasses

# 84
  • на последния етаж
  • Мнения: 9 854
Давай рецептата да спретна и аз една. Blush

# 85
  • Мнения: 16 550
Рецептата е много простичка, Лита. Ето, давам веднага:
Скрит текст:
Всичко е на око. Един пакет кори за баница, моите са "тракийски", сирене, кашкавал, краве масло, олио за намазване, 4 яйца, около 1/2л.прясно мляко(гледаш да е такова количество, което да покрие изцяло корите) . Намазвам тавата с олио, слагам по две кори като ги надиплям лекичко и които мажа с малко олио посредством готварска силиконова четчица, слагам няколко мънички парченца масълце, натрошено сирене и настърган кашкавал и така до свършване на корите. В купа разбивам яйцата с млякото, добавям малко сол и малко захар за баланс на вкуса, както и малко олио. Нарязвам баницата на парчета, заливам със сместа от яйца и мляко и пека на около 180 градуса на горно и долно печене. Когато е готова я изваждам от фурната, поръсвам с малко водичка и покривам с кърпа. Може и да я обърнеш върху купички, става по пухкава, но аз не я обръщам, само я задушавам с кърпата. Дано се хареса и у вас. Grinning

# 86
  • на последния етаж
  • Мнения: 9 854
Благодаря! Досега съм правила само с кисело мляко, сега ще пробвам с прясно. Ще споделя отзивите на домашните. HugFlowers Hibiscus

# 87
  • Мнения: 9 444
Пеп-чо,дай рецепта за соса,моля.
воала http://pep-4o.blogspot.com/2013/09/blog-post_5.html

аз сварих пакет глиганско и сготвих две манджи с него Simple Smile яхния със спанак http://pep-4o.blogspot.com/2010/03/blog-post_18.html

и с  ориз със спанак https://pep-4o.blogspot.com/2012/10/blog-post_28.html

# 88
  • Мнения: 1 420
И един козунак по рецепта на Соня Данова ♥ За втори път в живата си меся такова нещо и стана разкошен, а по принцип не обичам да се хваля, тъй като съм крайно критична към месенето си Stuck Out Tongue





Скрит текст:
600гр. брашно за козунак или за баница
1/2 кубче прясна мая
3 яйца
160 -170гр. захар
130 мл, пр. мляко
130 гр мазнина олио или краве масло, или смес от двете
 мазнини. Аз използвам смес по равно от двете
Настъргана кора от лимон
1 ампула ванилия
 Щипка сол
Всички продукти да са топли! На стайна температура за няколко часа.
Маята се активира със затопленото мляко, 1 с.л. захар и 2 с.л брашно. Трябва да удовои обема си. При мен докато приготвя другите неща се утрои 
Захарта разтворих в леко разбитите яйцата. Не трябва да на са на пяна, тъй като това ще затрудни активирането на глутена при месенето. Към тях добавям лимоновата кора, ванилията и половината от мазнината. Пресявам брашното в голяма дълбока купа. Правя кладанче и изсипвам шупналата мая. След нея добавям и яйчената смес. Започвам да бъркам с дървена лъжица докато почне да се получава тесто. Започвам да меся с ръце. По преценка добавям по малко брашно до получаване на на сравнително нелепкаща топка тесто. След това прехвърлям на набрашнен плот и почвам да меся, като пак добавям брашно, но гледам да не прекалявам, за да не стане твърдо тестото. Меся докато по тестото почнат да се показват мехурчета и то стане меко и еластично. Като се натисне с пръст трябва да си връща формата. Оформям на  топка и я намазвам с малко от мазнината. Връщам в дълбоката купа, която също е намслена. Завивам със стреч фолио и оставям на топло да втаса за около 1,30 до 2 часа зависи колко е топло в стаята. Готово е когато иска да излезе от купата  След това намаслявам плота и вадя тестото. Добавям малко от мазнината и за почвам да меся като дърпам и разтягам тестото. След разтягане го превивам и така докато попие мазнината. После пак добавям малко и пак меся. Трябва да попие цялата мазнина, която е останала. Меся и дърпам докато не почнат да се получават конци в тестото. След това добавям изцедени и подсушени стафиди и оформям три топки, които размесвам на фитили и спилитам на плитка. Слагам на хартия за печене в тавата и оставям да втаса за още около час. През това време загрявам фурната на 190 градуса. Слагам да се пече за около час. Във фурната добавих съд с вода на дъното на фурната, за да са по мек козунака. Ако започнат бързо да се зачервяват, завивам с хартия за печене или фолио. Вадя и завивам с кърпа докато изстине и после вадя от тавата.

# 89
  • Мнения: 10 218
georgieva88 уникално е станал !

от мен скромно хляб

и по лаф на :сЕлск кичън" ; чикен Бриани Stuck Out Tongue Closed Eyes
по нашенски пиле с ориз ;0

Общи условия

Активация на акаунт