Професионални серии за коса 135

• 42 554
  • 759
  •   1
Отговори
# 345
Здравейте ,какво бихте ми препоръчали за къдрава,суха и руса коса ,какво ли не пробвах ,но все е суха и изтощена.Сега последно взех новата серия на Керастас Генезис шампоан,маска и термозащитното ,но не са мойте продукти определено.

Защо смяташ, че не са твоите продукти? Кое точно не ти хареса в действието им?
Каква е разликата в шампоаните на Генезис? Аз поръчах серума за скалп, но като гледам ще се забави доставката и се чудя дали да не взема и шампоан да пробвам... Никога не съм поръчвала само един продукт от една серия....

Вчера измих с шампоана Фул на ЛП (между другото това ми е най-лекия и неутежняващ скалпа шампоан в момента), после реших да дам пореден шанс на хидратиращата маска на Show.
И като ми залепна косата в банята, всеки път се чудя мед ли има в тази маска или някакво лепило?!? Казах си така няма да стане и се наложи пак да измия с шампоан, представете си... FlushedДобре че имах един балсам в банята, който го ползва дъщеря ми, че накрая оправи положението... Срам, срам за тая маска... Все съм вземала кофти продукти за моята коса, но такова "чудо" не бях купувала... Маска-недоразумение ще я нарека... То даже и маска не би трябвало да я наричам, като нищо ще ми съсипе косата ако я ползвам 2-3 пъти... Satisfied

# 346
Защото косата ми стана многооо суха,твърда и изпръхнала.

# 347
  • Някъде там
А, може би един Plumping на КМ ще взема, имам грижата за дължините и мирише божествено! А този Биокленц (докато намеря какво е това и на коя марка е 🙈😁) го няма наличен в ЗР, но пък е почти двойно по-евтин... ще помисля тези дни и да видим какво ще роди русата глава 😁😁

От Зоя преди няколко години като родих, реших да си взема разни био неща, включително за косата. Какво четох, какво гледах, какво избирах - бруталното оплитане! Няма маска, няма чудо - пръсти не се прокарваха през косата... не помня коя марка бяха продуктите, но съм предубедена, че подобен тип не са за моята коса. Напълно наясно съм колко нелепо звучи такъв коментар, обаче имам предразсъдъци и това си е 🙈
Не се чувствай неудобно! То това с био-мио-наг*зио от много време се разхожка като тенденция. За една здрава коса би били ок. Обаче, повярвай, химията си е химия и само тя може да възстанови(китоса 😁). Особено маските ай, шЪ мЪ извиняваш, нужна е формула, различни далтони, за да се пребори дадена съставака и да се шмугне между кутикулите.
Много харесвам всички продукти на КМ,но цените са им Flushed .
Никога не ги пускат на промоция.

# 348
  • До морето...
Здравейте🙂 Извинете, че така "нахълтвам". Чета ви, когато ми предстои покупка и се чудя какво да избера. Та да кажа защо пиша. От известно време ползвам шампоан на Кройтерхоф с кофеин. Преди това някакъв професионален-Ice cream, който ми препоръча фризьорка и да споделя. От двата вида шампоан по време на изплакване става ужасно твърда. Не мога да я разплета като я изплаквам. Става направо грапава. Едва нанасям маската да мога да я отплета. После като изсъхне става суха по дължините и като изгоряла. Вярно, че е изсветлявана /сега минах в кестенявата гама пак, но още избива изрусяваното/. Та това с шампоана не знам на какво се дължи, защото не съм толкова запозната с косите като вас, но обичам да се грижа за нея. Моля да ми препоръчате шампоан, който хубаво да се разпенва и оставя косата ми гладка и хлъзгава като я изплаквам. Косата ми е средно гъста, омазнява се на 3-тия ден. Ползвала съм на Алфапарф зелена опаковка и бях доволна, но искам да разнообразя.Вчера ми пристигна серум за цъвтящи краища на Маракеш. Ползвам преса 2 пъти седмично след миене на косата. Извинете за дългия пост. 🙂

# 349
  • Някъде там
Fox,най - вероятно този на Кройтерхоф  е против косопад щом е с кофеин,противокосопадните са доста изсушаващи .
Допълнително си обезцветявала косата използваш преса за коса два пъти седмично Dizzy Face и е съвсем нормално да е заплетена и суха.Никъде не споменаваш дали слагаш термозащита преди използването на преса.Маракеш няма да оправи положението.Трябват ти силно подхранващи продукти и най -  добре е да спреш с използвавето на пресата .Или поне да ограничиш и задължително да слагаш термозащита .
Може да пробваш с някой силно хидратиращ шампоан.
До каква сума си склонна да отделиш за шампоан?Каква е маската която използваш ?Питам за да може момичетата в темата да дадат съвет за подходящи продукти .

# 350
  • До морето...
Ами ползвам на Olioseta термозащита, но не съм впечатлена. Фризьорката ме нави така да го кажа да купя от нея италианска маска с кератин за боядисана коса. Купих я, но и от нея не съм доволна. Преди това ползвах маска на Лакме/серията против косопад/, след като свърши взех на Олиосета. Като цяло ми харесаха... Това е косата ми:
Мога да си позволя шампоан до 30 лв, за маска също толкова /може и малко повече/.
Благодаря за бързия отговор и съветите.

# 351
  • Варна
Меди Хидрокленс,Маска Епруваж,маракеш за връхчета и термото на Олиесета-читав, подходящ за тая коса протокол и обяснявам защо.
Шампоана е балансиран,грижещ се за скалпа,противокосопаден и най-важното НЕ скапва допълнително дължините като повечето си събратя.
 Маската е балансирана,богата,маслена позволява чат пат да се нанася по скалпа с масаж и в дългосрочен план влияе повече от добре на подобен род малтретирани коси.
 Серумът на Маракеш запечатва връхчетата,уплътнява ги и способсва да се превентира цътежа и късането.
 Термото на Олиесета си е много добро бюджетно нещо. И не ми казвайте,че Нектар термика е по-хубав. Да по-хубав е,но е два пъти по-скъп и върши почти същото. При положение,че има налична Олиесета не считам за нужно да се купува друг продукт. Тема на друг разговор е колко пази от пресата и въобще има ли продукт,който да е способен да опази косата от подобно малтретиране.
 Китосването обаче с Маракеш и след него Олиесета е добър вариант.

Маските на Олиесета също не са никак лоши и са бюджетни. Въобще ако човек преглътне снобарията си Олиесета е много добра грижа.

Към горния протокол предлагам да се вземе един малък еластисайзър/ако няма финанси за голям/ и да се прави дълбока хидратация с него и малко масла веднъж седмично.

И още нещо,което пиша често и може би съм досадна за повечето редовно четящи. Коса,която е зле иска грижа,не става с миене като в казармата под душа за 5 мин...Демек не става с шампоан,маска след него докато си стържете петите Grinning изплакване и чао . Малтретираната коса иска преуош поне час,измиане двукратно с шампоан като той се нанася изключително пестеливо само по скалпа без да се сапунисват и перат дължините-на тях им е достатъчна само стичащата се пяна. Маската се нанася на подсушена с хавлия коса,свива се под шапка за баня и се загрява за няколко минути със сешоар. Завива се в хавлия и се стои примерно половин час. И не ми казвайте,че сте заета и нямате време-всички сме заети. Ако иска човек здрава свястна коса ще си преразгледа приоритетите и ще отдели нужното време. Има ли желание има и начин.

Последна редакция: нд, 12 апр 2020, 09:50 от prinzesata

# 352
  • До морето...
Меди Хидрокленс,Маска Епруваж,маракеш за връхчета и термото на Олиесета-читав, подходящ за тая коса протокол и обяснявам защо.
Шампоана е балансиран,грижещ се за скалпа,противокосопаден и най-важното НЕ скапва допълнително дължините като повечето си събратя.
 Маската е балансирана,богата,маслена позволява чат пат да се нанася по скалпа с масаж и в дългосрочен план влияе повече от добре на подобен род малтретирани коси.
 Серумът на Маракеш запечатва връхчетата,уплътнява ги и способсва да се превентира цътежа и късането.
 Термото на Олиесета си е много добро бюджетно нещо. И не ми казвайте,че Нектар термика е по-хубав. Да по-хубав е,но е два пъти по-скъп и върши почти същото. При положение,че има налична Олиесета не считам за нужно да се купува друг продукт. Тема на друг разговор е колко пази от пресата и въобще има ли продукт,който да е способен да опази косата от подобно малтретиране.
 Китосването обаче с Маракеш и след него Олиесета е добър вариант.

Маските на Олиесета също не са никак лоши и са бюджетни. Въобще ако човек преглътне снобарията си Олиесета е много добра грижа.

Към горния протокол предлагам да се вземе един малък еластисайзър/ако няма финанси за голям/ и да се прави дълбока хидратация с него и малко масла веднъж седмично.
Благодаря много за съвета! След тези продукти с какво мога да редувам? В смисъл с какъв шампоан или маска мога да редувам? Подхранващи и хидратиращи ли?

# 353
Ако някой е ползвал серума от серията Genesis, може ли да спомени мнение? Досега съм ползвала само ампули на Керастаз в скалпа, но бих искала да започна да слагам продукт с масаж по-редовно

# 354
Rox, много правилни неща ти е написала prinzesata!
Аз бих ти добавила да вземеш коприната на CHI ❤️! Мисля, че много ще ти хареса! Няма олио, което да заглажда и да предпазва по - добре косата ми. А при мен пресаата"играе" дооста често!
Спомням си, когато беше 15мл за 5лв и нещо но... Сега е 7лв. Обаче 15мл ще ти стигнат мисля за 1-2месеца.

# 355
  • До морето...
Благодаря за предложенията. Ще си ги добавя в списъка и ще ги редувам. Изгледаха ми се очите да търся продукти за моята коса. Обърках се съвсем и затова реших да се допитам до вас и не сбърках Heart

# 356
  • София
Дами.
Има ли желаещи да си поделим 3 опаковки ЯЧМР? Един брой струва 29лв.,а така излиза по 19лв.

Редактирам се, намерих още 2 дами за маслото.

Последна редакция: нд, 12 апр 2020, 14:25 от stefina

# 357
Здравейте ,какво бихте ми препоръчали за къдрава,суха и руса коса ,какво ли не пробвах ,но все е суха и изтощена.Сега последно взех новата серия на Керастас Генезис шампоан,маска и термозащитното ,но не са мойте продукти определено.

Златната серия на Лореал Професионел - шампоана и златната маска поне. Наистина е страхотна, но е за действително увредена коса. Нормална и леко увредена се омазняват много по-бързо.
Използвай ги по описания начин - маската задължително на добре изцедена коса, с втриване в кичура и оставяне за 5 минути.

Цитат
От известно време ползвам шампоан на Кройтерхоф с кофеин. Преди това някакъв професионален-Ice cream, който ми препоръча фризьорка и да споделя. От двата вида шампоан по време на изплакване става ужасно твърда. Не мога да я разплета като я изплаквам. Става направо грапава.

Изключително съм озадачена от това мнение. Ползвала съм и двата шампоана на Кротерхоф с кофеин, такова нещо няма и би било странно да има предвид че са с меки сулфати, предвидени са дори за ежедневна употреба и не са с протеин, кератин и т.н., които обикновено втърдяват много. Особено зеленият си е за поизтощена коса - когато съм в период с нормална и обгрижена, забелязвам, че й идва в повече, става ми прекалено мека косата Grinning  Него (или този за чувствителен скалп) го ползвам на морето. Странни са ми изискванията де - хубаво разпенване и да е гладка при отмиване... Аз гледам финалният резултат какъв е, тоест след маската.

Момичета, за да се възползвам от намалението в Рибката - моля препоръчайте ми термозащита за коса под формата на спрей. Прочетох препоръката на Принцесата за крема на Олисета, но съм с фина коса и искам да избегна всякакво утежняване Simple Smile

# 358
  • До морето...

Златната серия на Лореал Професионел - шампоана и златната маска поне. Наистина е страхотна, но е за действително увредена коса. Нормална и леко увредена се омазняват много по-бързо.
Използвай ги по описания начин - маската задължително на добре изцедена коса, с втриване в кичура и оставяне за 5 минути.

Цитат
От известно време ползвам шампоан на Кройтерхоф с кофеин. Преди това някакъв професионален-Ice cream, който ми препоръча фризьорка и да споделя. От двата вида шампоан по време на изплакване става ужасно твърда. Не мога да я разплета като я изплаквам. Става направо грапава.

Изключително съм озадачена от това мнение. Ползвала съм и двата шампоана на Кротерхоф с кофеин, такова нещо няма и би било странно да има предвид че са с меки сулфати, предвидени са дори за ежедневна употреба и не са с протеин, кератин и т.н., които обикновено втърдяват много. Особено зеленият си е за поизтощена коса - когато съм в период с нормална и обгрижена, забелязвам, че й идва в повече, става ми прекалено мека косата Grinning  Него (или този за чувствителен скалп) го ползвам на морето. Странни са ми изискванията де - хубаво разпенване и да е гладка при отмиване... Аз гледам финалният резултат какъв е, тоест след маската.

Момичета, за да се възползвам от намалението в Рибката - моля препоръчайте ми термозащита за коса под формата на спрей. Прочетох препоръката на Принцесата за крема на Олисета, но съм с фина коса и искам да избегна всякакво утежняване Simple Smile
На моята коса така се отрази този шампоан. Разбира се, че е важен крайния резултат, но не ми е приятно докато си изплаквам косата и да не мога да я разплета. Трудно е да го обясня. Пък и всяка коса е различна 🙂
Иначе не е лош шампоана.

# 359
Аз съм с фина коса и тая термозащита на Олиосета не ми е отежнявала изобщо.

Общи условия

Активация на акаунт