Клуб на самотния родител - да се преброим и опознаем! - Тема 10

• 64 211
  • 763
  •   1
Отговори
# 570
Може. Затова трябва съвет с адвокат.

# 571
Може. Затова трябва съвет с адвокат.
Консултация с адвокат съм направила.Даже имаше дело за развод по взаимно съгласие,но бившият не се яви и отказа да подпише споразумението.Адвоката му каза ,че му звъннал и му казал ,че не иска да се развежда.
Общо взето е един омагьосан кръг,който ме изтощава емоционално.
Искам да си сменя ключалката ,а не мога без да се разведем.Идва когато поиска,влиза в жилището когато ни няма и нищо не мога да направя.

# 572
Всеки може да се разведе. Няма как да стоиш вечно женен, ако не искаш. Но не съм аз адвокат и не знам стъпките, има си специалисти.

Вие сте си женени, а ти се чудиш защо не ти е добре...

# 573
  • Далечният изток
Е хубава работа, нали имаш адвокат?! Пускай искова молба. Айде сега пък ще го чакаме господина да подпише...

# 574
  • София
И моят бивш се гънеше като червей цяла година, само и само да не се разведе, но аз и адвокатката ми доведохме нещата до край. Голямо облекчение беше!

# 575
Е един ключар не може ли да извикаш да добавиш едно резе? Сигурна съм, че това може да се уреди по легален път

# 576
Поискайте от съда привременни мерки. Това докато тече Искова молба.

# 577
Особено ако е имало и тормоз и заплахи

# 578
  • София
Ама, как така не иска? Вечно ще сте си женени ли? Я, не се излагай! Имаш адвокат, пускате искова молба и се приключва. Никой не може насила да го държи женен за  себе си.
Апартаментът не пускаш в никакъв случай. Ако не се разберете, тегли заем и му изплати половината, или в най-лошия случай го продавате и делите парите. Ама щом си с малко дете, градината е отсреща ит.н. едва ли ще те накарат да се преместиш. А явно новата му е материалистка, което хич не трябва да те интересува! Дали е най-добрата, мила и прекрасна жена, или зла кучка, разбери, че НЕ ТЕ ИНТЕРЕСУВА! И много внимавай да не се появи оня плужек някой ден, да поиска да се връща и ти да го приемеш с отворени обятия!

Последна редакция: сб, 28 дек 2024, 10:35 от Светулчица

# 579
  • София
Делото за апартамента е съвсем отделно дело, което, ако някой от тях двамата не започне, няма да започне.
Да си приключи първо развода, като в решението пише, че тя остава на този адрес с детето.

# 580
  • София
Именно. Това протакане и неразвеждане е в нейн ущърб

# 581
А след като той е изневерил, това си е развод по негова вина

# 582
  • София
Изневярата не може да се посочи като причина за вина, освен това щом имат споразумение, би станало много по-бързо да го подпишат и да минат на дело.
С две думи - да пита адвокатката си. Да действат сега, таман съда ще работи на пълни обороти от януари.

# 583
  • Буркина Фасо
А след като той е изневерил, това си е развод по негова вина
и какво от това ?

# 584
Е така съм чувала
Явно не е вярно

Общи условия

Активация на акаунт