Клуб на самотния родител - да се преброим и опознаем! - Тема 10

• 64 198
  • 763
  •   1
Отговори
# 615
sigma -усмихна ме, благодаря ти, и аз така, като във вица...
Mirena00-Няма да се извини, защото не чувства вина. Такава му е ценностната система. Ако нещо съм разбрала от семинарите по личностно развитие, които посетих, то е че половинката ни задължително трябва да е със същата ценностна система като нашата. Ако единият смята лъжата между партньорите за нещо нормално, а другият-не, следователно има разлика в ценностната система. Така е и по темата за изневярата и за всичко друго. За съжаление има хора, които стоят дълго време с маска, ние съответно /говоря за себе си, де/ се припознаваме в тях/отъждествяваме до такава степен, че си мислим, че ето по колко много неща си допадаме /едни и същ жанр филм, един тип музика, катерене по планините, колело и т.н/ и хоп в капана. Докато се окаже, че човекът се е прикривал и всичко, което съм споделяла, че харесвам и той харесваше автоматично. Та, ценностната система-МНООГО е важна!

# 616
  • София
Аз пък някак, от много любов се наместих по него - започнах да се интересувам от коли, да гледам спорт. И някак блеех за това, че ме ревнуваше и не гледаше децата. И никога не се съобразяваше с нашето удобство по отношение на това как и къде живеем.

# 617
Здравейте,

Има ли групи за взаимопомощ при развод, и по-специално, когато има силна емоционална зависимост към другия, който проявява нарцистични черти? Ще прочета и темата за невъзможните по-задълбочено.
Мирена, надявам се, че си по-добре вече. Не говори с бившия по телефона, а контактувайте само чрез съобщения при необходимост.

# 618
Здравейте и аз се интересувам от такава взаимопомощ. И също как гледат банките на теглене на жилищен кредит от самотен родител? Дали са благосклонни или по-скоро сме рискови клиенти за тях?

# 619
  • София
Никакъв проблем не беше това за банката.

# 620
Развеждам се и обмислям варианта за споделено родителство с бащата на детето ми. Някой може ли да сподели опит? Знам, че това е най-доброто за детето ми, но все пак имам някои притеснения относно бащата. Не сме в цветущи отношения и не знам дали в даден момент той няма да  изтрещи спрямо мен. Говорих с адвокатка и тя каза, че тези условия може да се предоговарят и в някакъв момент да поискам пълно попечителство, ако обстоятелствата се променят.

# 621
  • Бургас
Изобщо не съм сигурна, че е най-доброто за детето, особено като не сте в цветущи отношения.
Имам наблюдение над позната двойка в момента - седмица при майката, седмица при бащата. При всеки правилата са различни, режим за лягане, учене и т.н. няма, размъкват всяка седмица учебници. Детето не си знае дома.

# 622
  • София
Ами от моя днешна гледна точка си искай пълно попечителство и издръжка сега.
Аз бях със споделено родителство, обаче нещата се прецакаха и сега чакам вече 7 месеца да започне делото за попечителство и издръжка.

# 623
Здравейте и ЧНГ. Чета тук и виждам, че много жени са тормозени и манипулирани от бившите си мъже и ми става тъжно. Моят “прекрасен” бивш съпруг е царят на манипулациите, това му е вродено, за него е просто и естествено като дишането. Отне ми години, за да го разбера и да си отворя очите и това ми костваше жестоко набито навътре чувство на вина, придружено с паник атаки. Този човек ме държеше отговорна за всички неуспехи и страдания в живота си, включително здравословните му проблеми и в същото време ми внушаваше, че съм кръгла нула без него. С уж невинни подмятания и почти незабележими подигравки искаше да ме накара да мисля, и почти успя, че съм грозна, глупава и абсолютно некадърна за каквито и да било. Обясняваше, че в този живот никой, освен него, не ме харесва и обича. Това е само прашинка от преживяното с него. Искам да Ви кажа, че единственият правилен начин да се справите с такива е, да ги изтриете от живота си напълно. Пълен игнор, иначе няма да спрат да тормозят и манипулират. Сложете граници и не позволявайте да Ви говорят за “Иванки”, “Драганки” и други незасягащи Ви хора от тяхното обкръжение.

# 624
Че кои разведени са в цветущи отношения??? И бащата е родител и има право да прекарва също толкова време, колкото майката.

# 625
Здравейте,

Има ли групи за взаимопомощ при развод, и по-специално, когато има силна емоционална зависимост към другия, който проявява нарцистични черти? Ще прочета и темата за невъзможните по-задълбочено.
Мирена, надявам се, че си по-добре вече. Не говори с бившия по телефона, а контактувайте само чрез съобщения при необходимост.

Честно казано през деня се чувствам добре.Работя,прекарвам време с колегите си и детето.Уикендите отново с детето и някоя приятелка.
Обаче заспи ли детето вечер,остана ли сама и започвам да мисля за него.Някаква емоционална зависимост ли е не знам?
Интимна не съм била с мъж от почти 10 месеца и вмомента имам нужда само от един кекс.
Излязохме на бар с моя приятелка преди няколко дни и там ме заговори един симпатяга.Той си беше навит,но аз някак сложих една бариера и само си говорихме.
Веднага започнаха да ми изникват в главата мисли че все още съм омъжена,как така ще си лягам с друг.
Общо взето всичко си е в моята глава.

Относно обажданията бившият звъни през 2 дни да пита за детето.Днес дори беше вкъщи ,пипа ме по косата,закача ме.Казах му че не искам да ме докосва и се отдръпнах.Предложи да излезем семейно утре."Семейно" та ние не сме семейство вече.

Адвоката ме посъветва да не си пиша с него.Аз съм емоционална и се притеснява да не му напиша неща които може да се използват срещу мен в съда.

# 626
Идеята е да прекарва през седмицата сравнително равно време с двама ни. Но вариантът една седмица при мен една при него за мен също не е ок и не беше препоръчан от детска психоложка, поради причините, които сте изпъкнала- детето не си знае дома и не знае къде се намира. Засега го практикуваме така 1 или 2 дни през седмицата при баща си, като той понякога я взима от спорт също отделно от тези дни и петък-събота пак при баща си. Засега детето има желание да ходи при баща си и й е интересно. Но не знам колко ще продължи това и изобщо какво ще стане в бъдеще. Детето е на 6 г., момиче и тепърва й предстои да започне първи клас. И тогава режимът и съответно умората ще са по осезаеми, предполагам. Не знам какво да направя, а както писа @rockstar не ми се чака съдът да се размърда за промяна на обстоятелствата евентуално. Искам да направя най-доброто за детето, но явно няма как да знам кое е най-доброто,  докато не пробвам. От друга страна бащата ме натиска за развод час по-скоро, а аз съм супер стресирана, защото оставам без нищо. Нямаме общо жилище, под наем сме. Той има фирма, която създадохме заедно, но не желае да ми прехвърли дялове преди развода. Той и аз знаем, че при развод нямам право на такива. А аз искам преди да се разведем да ми прехвърли, което той отказва и чувствам сериозна несигурност относно това и бъдещето на детето. Казва, че като се успокоя ще ми прехвърли, но защо ли не му вярвам? Каза също, че ако не се разберем, ще подаде той иск за развод и тогава ще се влачим по съдилища година или две, както ми обясни адвокатката.

Изобщо не съм сигурна, че е най-доброто за детето, особено като не сте в цветущи отношения.
Имам наблюдение над позната двойка в момента - седмица при майката, седмица при бащата. При всеки правилата са различни, режим за лягане, учене и т.н. няма, размъкват всяка седмица учебници. Детето не си знае дома.

# 627
  • София
Не разчитай на нищо материално, освен издръжката.
Когато аз подписах споразумението, една думичка нямаше за нищо материално. Не сме делили нищо. Аз се изнесох под наем с два сака!

# 628
Както вече писах и на друга съфорумка - щом бащата е читав, иска да си гледа детето, и дори участва активно в живота му - трябва да се радваш на това, защото това е сериозна помощ, и само който няма такава може да разбере за какво говоря. А за бъдещето - никой не знае какво ще стане.

# 629
Има ли в темата жена, чиито бивш мъж наистина си гледа децата сам, когато са при него, а не ги води при майка си? Който пере, чисти, готви, пишат домашни, грижи се сам за дома и децата си?  Дори за 3 дена на две седмици и за 1 месец лятото само?

Общи условия

Активация на акаунт