Клуб на самотния родител - да се преброим и опознаем! - Тема 10

• 64 112
  • 763
  •   1
Отговори
# 750
  • София
Сега какво? Ще си броим стотинките ли? До колкото помня аз и още две дами се борим за издръжка въобще, други две дами са на стара издръжка от 150 лв.
Разведена понякога означава двойна борба даже.
Това е група за подкрепа. Хайде да се подкрепяме, а не не се мерим кой е по по най.

# 751
И аз се дразних едно време, че имаше съфорумки, които бяха женени и пишеха, че се чувстват като самотен родител. Много ме дразнеше 😀

# 752
  • София
Аз бях така. Ами то така си беше. Аз тука с децата, аз баща, аз майка, аз водопроводчик. Оня прати някой лев на няколко месеца...
Разводът просто беше начин да се узакони това положение.

# 753
Аз не се дразня . Просто искам да знам ,ако групата не е това ,което очаквах да я напусна,а не да стоя и да чета за бракоразводни дела и кой баща каква издръжка плаща. Мен като истински самотен родител ме интересуват различни въпроси . Като например как израства дете само с един родител ,как се представя факта в акта за раждане Баща : ......., мога ли да заместя тази липса по някакъв начин. Дори съм си мислела ,че ако има татко ,чиито деца не прекарват време в женска компания ,може да се обединим . Защото моето момче ,няма никаква мъжка компания.
И търся тези отговори . Ако тук се говори за бракоразводни адвокати , колко е издръжката ,кой съпруг колко си гледа детето , просто няма смисъл. Не се дразня. Просто искам да съм наясно какъв е смисъла на групата. Иначе бих си създала нова с истинския смисъл на Самотен родител.

# 754
Еми давай, създавай нова група. Не си ти човекът, който ще казва за какво ще се говори в групата

# 755
  • София
Аз не се дразня . Просто искам да знам ,ако групата не е това ,което очаквах да я напусна,а не да стоя и да чета за бракоразводни дела и кой баща каква издръжка плаща. Мен като истински самотен родител ме интересуват различни въпроси . Като например как израства дете само с един родител ,как се представя факта в акта за раждане Баща : ......., мога ли да заместя тази липса по някакъв начин. Дори съм си мислела ,че ако има татко ,чиито деца не прекарват време в женска компания ,може да се обединим . Защото моето момче ,няма никаква мъжка компания.
И търся тези отговори . Ако тук се говори за бракоразводни адвокати , колко е издръжката ,кой съпруг колко си гледа детето , просто няма смисъл. Не се дразня. Просто искам да съм наясно какъв е смисъла на групата. Иначе бих си създала нова с истинския смисъл на Самотен родител.
Ок, направете. Наистина е различно. Може би "единствен родител". Тук всички деца имат по двама родители.

# 756
Различно е . За това попитах . Дали има и други единствени родители. Може би 1я родител да е починал , заминал далеч или да няма никаква връзка ,или единия родител е донор , или както съм израснала аз , баща ми е бил алкохолик ,никога не ни е търсил или давал нещо , нито никой от неговото семейство. Някакви такива неща.Всяко положение има своите особености и за родителя и за децата. Не е било с цел заяждане или някакво отношение към останалите.
Просто въпрос : Има ли единствени родители в тази група?
Явно не

# 757
  • Буркина Фасо
вместо да се разправяте пуснете нова тема. Smiley

самото определение "самотен"  е малко подвеждащо. по-правилно би било "родител отглеждащ сам децата си".

пп. има немалко родители в темата, които сами отглеждат децата си.

# 758
  • София
Тя едно време така се казваше май...
"Родители, отглеждащи сами децата си."

# 759
  • Буркина Фасо
групата така се казва - "Родители, отглеждащи сами децата си."
в тази група има много теми, една от които е и тази .
може би за да няма съвпадение на заглавие на група и тема е измислено сегашното.

https://www.bg-mamma.com/?board=431

# 760
  • София
Не знам дали се дразниш, но нахлуваш с доста агресивен тон и намирам това неуместно и неприемливо.
Иначе и децата с вписан баща като не са отглеждани от него и с негово участие нямат мъжкото присъствие. Компенсира се с присъствието на други мъже – дядо, чичо, от семейството, учители, треньори, избирайте да бъде заобиколен от положителни мъжки фигури. Момчетата е важно да спортуват и треньорите мъже им стават доста стабилна фигура на мъж. И вие общувайте по темата с мъже, които са бащи, за да ви ориентират в спецификите при развитието на момчетата, може и семеен терапевт да ви ориентира на всеки етап.

# 761
  • Далечният изток
Хм, за подобни въпроси не се ли мисли преди забременяването? В случая на питащата поне от самото начало е ясно, че детето ще се отглежда от един родител без мъжка фигура около него, за разлика от родени в семейства, които в един момент се разделят или бащата по някаква причина липсва постфактум.
Та мисля, че вие отдавна би трябвало да сте си отговорили на въпросите...

# 762
Little heart, много ми е интересно - какво толкова те е дразнило, че "имаше съфорумки, които бяха женени и пишеха, че се чувстват като самотен родител." Наистина недоумявам. След раздяла с другия родител, реално винаги си си в някаква степен самотен родител по отношение на общите ви деца. Това, че имаш нов партньор, който те подкрепя, е чудесно, но ти пак си си родител на деца, с чиито баща не сте обединен фронт и не взимате заедно решения.

# 763
  • Буркина Фасо
линк към новата тема 11
https://www.bg-mamma.com/?topic=1745296.new#new

Общи условия

Активация на акаунт