У дома ОСМОКЛАСНИКЪТ стои, мама и татко се молят училище да поднови

• 27 835
  • 742
  •   1
Отговори
# 120
  • София
Право е детето, Изида.
Залудо работи, залудо не стой не е най-разумното и според мен.

# 121
  • Sofia
И наборът не беше много сигурен дали е удовлетворен. Grin

Излезе нова заповед за оценяването. Ще е някакво мазало със срочните и годишните, но каквото е - такова. По ФВС иска клипове да ѝ пращат как правят лицеви опори за момчетата и коремни преси за момичетата.

игривата слива, да ти е живо и здраво детето! Много щастие и късмет в живота!!! Blue Heart

# 122
  • София
Привет и да мен!
Много отдавна не съм писала, искрено се надявам всички да сте здрави.
ДО споходи неочаквано всички ни - ученици, учители и родители.
В момента всички се учим, трудно е, но за мен в най-трудно на нашите малки герои-учениците.
Те са по цял ден почти пред лаптопите, на различни платформи, засипват ги с домашни, живият контакт с учителя не е на лице.
Лично аз ще поставя тази седмица оценка на най-актуалните (работя със ZOOM), което се счита за синхронно обучение и през МЕСИНДЖЪР ( направели сме си сборни групи), което се счита за асинхронно и на този етап се получава прилично.
Нямам никаква идея как бих провела изпитване или контролно.
Предвид ситуацията и това, че децата са съвестни, каквато и оценка да получат за втория срок, ще напиша за годишна по-високата от двата срока
Виждам, че им е трудно с това ДО, но се справят добре.
Те са моите малки герои.

Последна редакция: пн, 06 апр 2020, 17:05 от ganis

# 123
  • В средата на времето
Залудо работи, залудо не стой не е най-разумното и според мен.
Taка е, аз също не съм привърженик на горното, но той дава минимумът от себе си - толкова, колко му се изисква на момента и ни йота повече в страни от това. В този ред на мисли и на училище да си ходеше, положението щеше да е същото. Simple Smile

Ани, къде може да се види тази заповед?

# 124
# 125
Ganis, аз не съм много на Ти с технологиите, но за изпитване да кажа какво правят нашите учители. За устно изпитване-камера и микрофон си пуска само изпитвания, другите са... Както му беше там терминът за изключване. Дори и без камера личи кой колко знае, слушах някои часове по ае и бе.
За контролно-учителката по музика им пусна индивидуални тестове за време. И без възможност за корекция.

Много преди ИП, а по-точно две години, на работа ни пуснаха тестове за опр на ниво по език и включване в безплатни обучения за напреднали. Ще рече човек, че "И баба знае пред комп анонимно," обаче съвем не се оказа така. Тестът беше заэвреме и много специфичен, трудно вървяха подсказки. По-нататък имахме месечни тестове, които същоэбяха онлайн, а и за време. Да добавя, че всички обучаеми бяха над 40г, а имаше и 1-2 над 60

# 126
  • София
Честити да са всички празнували скоро, включително и днешния рожденик.

ДО върви колкото да не е без хич.
Все още не съм чула да има поставени оценки детето ми, но и учат основно по един предмет. За оценките не ми е зор, но за ученето на езика съжалявам.
Другото ми дете учат много по-стриктно.
Отдавна се съобщават отсъстващите, тези без домашно, както и получават оценки по различни предмети, внесени в ел.дневник.
Седенето вкъщи още не ми е омръзнало, предвид, че обичам да пътувам и вече няколко пътешествия ги анулирах. Важното е да сме здрави!

# 127
  • София
Да е жив и здрав рожденика на Игривата слива и предишните рожденици, които изпуснах! Да са много щастливи и успешни!
Ganis, добре дошла отново!
Ние сме добре. Седмокласничката съобщи, че ще имат пролетна ваканция. За набора не съм сигурна. Хванахме го с ММ да играе на компа, докато има час по математика. В събота бистрихме два часа договор по отношение на използваните от него технологии - ние поставяме условия, които ако изпълни ще има игра и клипчета. Определихме и санкциите. Днес за втори път "сгреши" и не му хареса - санкцията беше 30 минути ОФП. След 50 коремни преси и 50 клека каза, че договора отпада. Това означава да работи на лаптоп при нас, под наблюдение и без право на игри и клипчета. Няма да издържи дълго. Чакам го за нови преговори....
От време на време се изнервяме вкъщи, но спазваме ограниченията. Липсва ми контакта с други хора, а родителите ми не съм ги виждала повече от 2-3 месеца. Чакам няколко дни по-хубаво време за да изляза с кучето на по-дълга разходка на поляните до нас.

# 128
  • нейде там, където ....
Да е жив и здрав днешният рожденник!

При нас оценки нови все още няма. Той е доволен от ДО, но аз - не. И преди караше на минимума, сега тази летва падна още повече. Сега по-трудно прокарвам упражнения, различни от зададените в училище. А има нужда.

Ганис, при нас имаше едно успешно препитване, тип като анкетата по-горе. С възможност за редакция до момента на изпращане. Ако не греша - в moodle нещо. Ще попитам по-късно, че сега прави поправка на домашното по физическо. Вариантът с изпращане на файл в началото на часа и връщането му преди края - за мен беше по-зле от пълен провал.

Селена, хареса ми твоят подход, с ОФП, но нямам алтернатива, ако се откаже. Няма шанс да работим в една стая.

Благодаря за споделеното на кулинарна тема по-рано! Аз не се престаравам, само на думи може да звучи така. Едно ядене е поне за 2 пъти, а редът на храните горе-долу ми каза един нефролог, като съвет за борба с каменната ми кариера. Подейства, затова продължихме така. Много по-лесно ми е, като имам идея за основния продукт и мисля само за добавките.

# 129
И аз днес хванах четвъртокласника в час по Музика да чати с приятел по Вайбър, оказа се, че даже и на игри си играели. Взех му телефона и му го върнах като свършиха всички часове, от утре без телефон на "училище".

# 130
И при мойта убавица минаха онлайн контролни - това по мат беше на някакъв странен принцип, че не можеш да си поправяш вече написан отговор, но пък можеш да го започваш отначало, та го беше правила три пъти, само!, защото ѝ писнало Joy:, и едно по език, което било гадно, щото за време. Освен това било реализираната мечта на учителката, защото проверката е компютърна. Твърди, че на него масово били ниски оценките.
Ама всъщност влязох да питам дали сте попадали на това:
Малък Градски Театър "Зад канала" ще представи онлайн  …  свои спектакъла.
Аз му се зарадвах.

# 131
Вие сериозно ли смятате, че ДО ще продължи до края на учебната година.  Моята вчера заяви,че няма да си покаже носа навън до 14 май. На всичкото отгоре гледаше дългосрочната прогноза за времето и щяла отсега да си приготви дрехите за училище. Ако разбере, че това ще се случи по към лятото.ще изпадне в ужас. Трябва да купуваме направо къси панталони

# 132
  • София
Аз залагам на първи юни за първи присъствен учебен ден.

# 133
Спунк, пепел ти на устата Simple Smile не знам ще съумея ли да запазя здравия си разум дотогава... мен пък ми се струва, че по примера на Германия може и да разхлабят възела по-рано. Четох днес, че там всяка провинция ще решава самостоятелно, но от 19 април ще имат картбланш да отварят блокадата поетапно, включително и училищата.

# 134
  • София
Сливке, честит ти рожденик на патерички. Да е жив и здрав и да следва мечтите си! 🍀

Ganis,
Радвам се, че се включваш в темата отново. Винаги ми е много интересно да чета мненията ти.🤗

Аз залагам 13 юни за връщане към нормалитет, малко песимистично, но както казват “Песимистът е добре информиран реалист” 😜

Nara, мерси за препоръката за театър👌

Selena, интересен ще е развоя на преговорите с набора, да споделиш накрая кой е излязал по ербап от двама ви😁

Светкавица, и другите, които сте наясно, каква платформа може да се ползва за тестове онлайн?

При нас обучението върви, но не зная как точно, разчитам на съвест, дано не съм в тежка заблуда.🙄

И по този повод не мога да не споделя нещо с вас, което получихме от учителката на шестокласника, и което искрено ме развесели😆

Последна редакция: вт, 07 апр 2020, 01:19 от звездица

Общи условия

Активация на акаунт