У дома ОСМОКЛАСНИКЪТ стои, мама и татко се молят училище да поднови

• 27 837
  • 742
  •   1
Отговори
# 135
Аз залагам на първи юни за първи присъствен учебен ден.
Аз съм между този залог и този на Звездица. Дори в песимистичните си настроения си мисля за дистанционно завършване.

Нара, потвърждавам информацията във всяка дума. Трудно контролно за кратко време с ниски оценки и доволна учителка. Разстроени деца.

# 136
  • Sofia
Добро утро! В СУ ползват онлайн платформата Мудъл (Moodle). Тя има възможност за създаване на тест - може да се зададат начална и крайна дата, времетраене, брой опити. Може да е един и същи тест, а системата сама разбърква поредността на въпросите за всеки студент. После пак компютърът проверява отговорите Grin Доколкото знам повечето онлайн класни стаи имат тази възможност, обаче не знам как ще се случат нещата с геометрията например. Избираем и свободен отговор могат да бъдат проверени, но преди това трябва някой да си поиграе да създаде теста.
В Мудъл се качват отговори на задания за оценка - пак са зададени крайни дата и час, а като се прикачи разработка, система за проверка за плагиатство веднага отчита колко процента съвпадение има с налични вече някъде из пространството текстове.
Въобще... модерна работа. Само дето и в СУ горките асистенти поеха качването на материали и провеждането на видео уроци. Единици са титулярите, които могат да се справят технически Confounded

# 137
Звездица, тестовите ги качват в класрум, като по музика веднага ти дава отговори и точки, но нямаш право на корекция. Изпраща се в собствен прозорец(не му зная точното наименование,), а не в потока.

Иначе и в реалното обучение имаше изтичане на инф, даде госпожата тест или задачи, някой се изхитри да снима и го разпространява на др паралелки. Задачи, преразкази, тестове. По АЕ някои ученици са се снабдили с учителския учебник и с учебника с тестове, незнайно как защото не се продава, освен на преподователи и пак се преписваше.

За "залозите", предполагам, че ще се прескочи и 24 май, след което децата щеэсе върнат на училище. Най-малките, може би само за ден-два, колкото да ги дооформят.

От 7 клас нататък ще си учат през юни, ще се направят и реални класни и контролни.

# 138
  • София
Добро утро🌞
Ани, светкавичка, благодаря 🤗
Да си призная днес, гледайки прекрасното време навън, ми влезе в главата еретичната мисъл да отскочим до вилата с децата през уикенда. Чудя се обаче какво да пиша в декларацията за да ни пуснат на кпп-то🤔🤔 някакви съвети може ли да дадете?

# 139
Няма ли заобиколни пътища, чрез които да се избегне КПП?
Пътувах преди дни до Бистрица-Железница. Очаквах спиране - нямаше КПП. По същия път може да се стигне до Рила - Самоков, Сапарева баня, Паничище.......Пиша го само за пример.
Май завардени са само големите изходни артерии, а старите /леко разбити пътища/ са без контрол. А в декларацията винаги можеш да пишеш - сигнал от съсед за шум в имота, твое опасение дали си изключила електроуред - при липса на постоянна обитаемост... В крайна сметка при доказана собственост над имот, макар и невписан като място за постоянно местоживеене, не би следвало да има голям проблем да се допусне посеаването му.

# 140
  • София
Шарлотче, благодаря за идеята за причина. Макар и може би ще им се стори съмнително цялата фамилия да се е накачулила на колата за проверка на имота. Но то не пречи да пробваме, че съвсем ще изперкаме вкъщи и после не от вируса ще ни лекуват, а от психически отклонения, а това май е по-страшна и дългосрочна заплаха Sad

# 141
Сливке, да ти е жив и здрав младежът! Много щастие му желая.

Да ви кажа, аз успях да изкарам някакъв вирус. Да ми се чуди човек от къде си го взех. Бях 3 дни с температура 37.3 до 37.7, днес съм по-добре. Сега ще се крия малко по-дълго вкъщи, че не знам какво изкарах.

# 142
  • София
Galia_mi , ти излизаш ли навън? Имам предвид за работа и други дейности.
За себе си се чудя  доколко е ефективно криенето ми вкъщи, при положение че мъжът ми е постоянно навън. Само търси някаква причина, за да излезе. Той излиза и за работа, но си намира и хиляди други причини. Вчера ходи 3 пъти до магазина. Все забравяше да вземе нещо и не спря да циркулира.
Звездица, тук можеш да видиш къде са КПП-тата. Ако имате вариант да заобиколите.

https://nova.bg/news/view/2020/03/21/282216/%D0%B2%D0%B8%D0%B6%D … 1%81%D1%8A%D0%BA/

Аз също мисля да се пробваме да отидем на нашата вила, въпреки че ако ни спрат, ще е голямо разочарование. Както сме се накачулили в колата и приготвили и да ни върнат обратно. Освен това много мразя да правя забранени неща. Аз съм изпълнителна и като ми кажат, че нещо е забранено го спазвам.

Последна редакция: вт, 07 апр 2020, 10:19 от jenap

# 143
Само до магазина ходя на 2-3 дни по веднъж. Никой друг не  е излизал от домашните. Мамчето е вечно с мен и нищо и няма. Вчера хванах брат ми да ни донесе хляб и мляко до външната врата и сега се чудя има ли право някой да излиза, за да си изхвърляме боклука.

# 144
  • София, в момента в любимото ми село Железница
Само да доуточня, че Бистрица-Железница 99% от хората работят в София и самите села са квартали на столицата. КПП е на село Ярема и не пускат без основателна причина. Вариантите, които използват мои познати, но това са и реални случаи е с бележка от кмета за гледане на болен родител.

# 145
  • София
Май не всички КПП са посочени в този списък.

# 146
  • Там, където мечтите се сбъдват
И аз съм като jenap, мразя да правя забранени неща, съвестта ми стои като стражар и дебне:)))
Вчера следобед моите хора, деца и съпруг, пак се качиха на покрива, предимството да си на послединя етаж, да потичат....Ма те тичали от едния блок та до последния - 5 блока, косата ми настръхна, имам фобия от височини и все ми се струва, че аха-аха и ще се търкулнат, а то горе е цяло тенис игрище. Да не споменавам какво бе усещането у дома, все едно стадо бизони търчат:)
И още един филми да ви препоръчам, снощи го догледахме с ММ, The conductor, пак по действителен случай:)
Приятен ден на всички, който има възможност да се попече на слънце, оставям ви и отивам да готвя да не вземе някой да остане гладен у дома, после с малката ще слушаме приказки на руски, домашно няма как:)))

# 147
Това щях да напиша и аз Бистрица и Железница са част от София, както и Нови Искър, Банкя, Панчарево, Герман и т.н.
   Ние сме към Божурище, въпреки, че не е по-далеч, административно е отделен град и е  част от София област, а не област София-град и всяка сутрин преминаваме КПП като отиваме на работа.
   Отдавна не съм писала, но четох редовно. За храната и менюто пазарувам за 2-3 дни напред и обикновено пак нещо се докупува. Вкъщи се редуваме със сина ми с готвенето, страхотен кулинар е. Той прави завързаните манджи, аз тривиалните. Наборката гледа повече малкия си брат. Разделили са си ангажиментите. Поизнервили са се вече двамата големи, имат ДО, гледат 4 годишния си брат, баткото готви, а каката обгрижва малкия, докато се приберем към 17.00 часа. Девойката продължава със заниманията  си по пеене, театър, че и танци по-малко поне 3-4 пъти седмично, което е страхотно, защото внася разнообразие в ежедневието.
  Звездице,  да ти кажа, че ми е мъчно да чуя, че имаш проблеми с работата, дано е "всяко зло за добро". За съжаление става все по масово явление. Прочетох, че и други момичета са писали за подобни ситуации. Надявам се скоро да излезем от тази ситуация.
За прогноза за връщане в училище, виждам го най-рано след извънредното положение, пък нямаме толкова заболели, ако продължава така е безмислено да си стоим вкъщи, то ще е като да задържаме нещо, дето още не е станало. Другата ми по-реалистична прогноза е веднага след почивките около 24 май.

# 148
jenap,  и аз наблюдавам същото при мъжа ми. Само разглежда разни брошури и ходи да пазарува, когато не е на работа. При нормални обстоятелства у дома пазарувам аз - като сме двамата ме изнервя, че все бърза да си ходим, а аз си имам списък, а ако отиде сам, се връща с неточни марки и с огромни количества (домашна смешка ни е как като се роди голямата и сме в Шейново, ме пита дали да ми донесе нещо, аз му казвам - да, може някакъв плод и след половин час ме чака долу на асансьора с 2 кг грейпфрути, 2 кг портокали и с още една торба с ябълки и банани, които, като тъкмо родила, нямаше как да пренеса и викнах съквартирантките родилки да мъкнем заедно, после 3 дни ядохме всички; та ето по този начин и пазарува). Обаче при настоящата ситуация само  ходи и купува разни неща. Аз развих някаква параноя от пазар в момента с цялото му миене и дезинфекциране, в резултат не бях прекрачила прага 6 дни до вчера, когато вече се наложи.

# 149
Хич не ми се иска да връщат децата на училище до края на учебната година! За да бъдат по-спокойни темповете на развитие на епидемията у нас роля има своевременното ограничаване на движението /аз бих била още по-крайна в мерките, но на бодлива крава ясно защо рога не й дават/.
В процеса на пандемията вирусът мутира и все по-често има новини не просто за заболели, но за жалост - и за екзитирали деца.
Дори да се приеме, че децата са /към онзи неясен момент отложен във времето/ само заразоносители, струпването им в малки затворени площи, пползването на градски транспорт и неизменният контакт на децата в дома, ще застраши онези възрастни, които до тогава са се запазил. Някои ще са платили за това високата цена да загубят работата си, други са положили неимоверни усилия да ограничат в рамките на дома живеещи съвместно с тях баби/дядовци.
И ще последва нов взрив, който, ако е по италиански модел, ще е пагубен. Към този момент вече ще сме свалили защитата, дължаща се на психическа мобилизация и сривът ще е много тежък.
Дай Боже горното да са празни приказки и всичко да се развие по най-добър начин - слънцето да погуби губителя, а дотогава ние да имаме неубиващо психиката търпение.

Общи условия

Активация на акаунт