У дома ОСМОКЛАСНИКЪТ стои, мама и татко се молят училище да поднови

• 27 839
  • 742
  •   1
Отговори
# 150
  • София
Аз пък последните дни съм оптимистично настроена. Може би се дължи на това, че не гледам много новини и не чета постоянно информация за новозаразени и мъртви. Черната хроника по всички канали ме побъркваше. Сега съм си наложила информационно затъмнение и не пускам телевизия. Вечер гледаме филми.

От няколко дни се събуждам доста по-бодра и обнадеждена, а днес дори виждам  светлинка в тунела и знам, че скоро всичко ще бъде зад гърба ни. Аз също прогнозирам средата на май. Може би не всичко изведнъж ще върне нормалния си облик, но постепенно и полека. Ще свърши, хора, няма как да бъде вечно така.

# 151
Не съм писала от много време, но ви чета. Да са здрави и много щастливи децата и мамите, които тези дни имаха празници! Да са здрави и лекарите, които днес имат празник, да имат кураж и сили да издържат на напрежението.
Шарлотче, много си права. Така мислят и от Щаба. Специално за София се обмисля завършване на тази учебна година без възобновяване на присъствени учебни занятия, поне за сега.
Първоаприлската шега за дъщеря ми беше, че министърът е издал заповед от 2 април - всички на училище! Е, то беше радост, скачане и викане, съответно - огромно разочарование, като се усети!
Бъдете здрави, момичета и момчета!

# 152
Тази пандемия е с рикушет в социалната сфера. Не мислех, че има средство за постигане на тази цел, а именно - насищане на децата с електоронна комуникация и осъзната, възжелана нужда от живи социални контакти. Май /дай Боже скоро да се върнем към нормалност/ ще изчезнат карикатурните картинки на хора, разговарящи от двата края на масата чрез електронни устройства. Живата усмивка, прегръдката, целувката, хващането за ръка ще възвърнат онзи позитивизъм и значение, които са опитно установени от много поколения предци.

# 153
  • София
jenap, щом новините те смущават, пропускай ги.

Аз не мога без информация и тя (каквато и да е) не ме натоварва емоционално, само я възприемам. Та, слушайки и четейки, напоследък започвам да си изяснявам вероятните подходи по света и у нас (😁) - като се заредят достатъчно дни с намаляващи нови и фатални случаи ще започне по-масово тестване (с надежда за поява на надеждни тестове) за антитела. Ще се разбере каква част от населението е придобила имунитет. От там ще се коригират мерките към облекчаване и за едни (рискови групи без имунитет) ще останат ограничения, други ще се върнат към социална и икономическа активност (т. нар. карантина на две скорости). Говори се, че може да има втора вълна след излизането от изолация, защото опазилите се са без имунитет. Но ако излизането е внимателно и постепенно, може да няма по-висок втори пик. Не е напълно ясно колко ще се върти този вирус наоколо и дали нещо няма да го "изчезне" преди да е минал през 80% от населението. Не е напълно ясно колко подсигуряващ е имунитетът.

Дано като общество издържим с разум докрай и да не сме като власите и Дунава.

Бъдете здрави и поддържайте имунната си система с разнообразна храна, някакво движение и добри мисли (по "Духът на здравето" от тази сутрин)

# 154
jenap, щом новините те смущават, пропускай ги.

Аз не мога без информация и тя (каквато и да е) не ме натоварва емоционално, само я възприемам. Та, слушайки и четейки, напоследък започвам да си изяснявам вероятните подходи по света и у нас (😁) ...................
Не се стърпях, да  го напиша, взела си ми думите от клавиатурата Heartbeat

# 155
  • Sofia
Току-що се връщам от посещение при баща ми и после ще ви изчета подробно, но да споделя за излизането от София след Владая - КПП-то е към Драгичево преди бензиностанцията ШЕЛ, където има обръщало за снегопочистваща техника (, ако решат да върнат някой влизащ в София, да може да обърне). Аз имах 2 бр.декларации - една за излизане и една за влизане. Причина за пътуването - посещение на възрастен самотен родител, живеущ в ..... (нямам нищо общо по лична карта с този адрес). Нямах проблем с преминаването. Сутинта в 7.30 на влизане в Сф беше страшно Confounded То винаги си се задръства от Югозападния поток, но сега с декларациите.... не ми се мисли тези хора колко време чакат, за да минат.

# 156
  • София
aniK, колегите от Перник се "похвалиха", че тръгват в 6,30 ч. за да стигнат за 9  в Павлово

# 157
  • София
Здравейте! Първо, честит празник със закаснение на детенцето на Сливка!
Не съм спряла да ви чета, но нямах настроение да пиша тези дни. Нали ви споменавах, че от 1ви март влача една настинка, е не минава и не минава. Добре, че нямам Т иначе да съм хвърлила топа от уплах само. Но това болящо гърло, кашлица (имам си хроничен трахеит и дера ужасно като ме прихване), главоболие, болки в мускулите и отпадналост са на приливи и отливи. При други обстоятелства бих се налюскала здраво с кафе и биотин за енергия, но сега се вкарвам в какви ли не филми. Не искам да тормозя ЛЛ за глупости и затова тормозя приятели медици ха-ха.

В това, което се говори за втората вълна от заболели и поетапната социализация, ми се струва, че най-разумно е учениците да не се връщат в училище до края на уч. година. Не са важни за икономиката и тече вече някакво ДО. За сметка на това създават блъсканица по градския транспорт, бутат се, не спазват дистанция, ядат си от храните, пият си от бутилките, не се сещат да си мият ръцете и т.н. Поне за учениците от 1-ви до 6-ти клас не виждам никакъв смисъл да се включват в човекопотока.

# 158
  • София

Аз не мога без информация и тя (каквато и да е) не ме натоварва емоционално, само я възприемам. Т
Аз също съм от хората, които обичат да са добре осведомени, но напоследък не откривам нищо информативно в новините около корона вируса, а по-скоро пълна дезинформация, шаш и паника. Отказвам да се облъчвам постоянно с черна статистика и всякакви лашкания напред-назад по темата. Траурните физиономии на водещите, особено в БТВ-новините ме депресират. Това определно не ми действа добре на психическото състояние.
Сега отварям отвреме на време tracking сайта с актуалната статистика и това ми е достатъчно, за да съм оптимистично настроена. Не е време още да развеем знамето на победата, но сме тръгнали по пътя. Световните борси, които предсказват теченията също са "на зелено" от известно време, което е един много добър знак. Hands V

# 159
Аз също смятам, че учебната година ще приключи дистанционно. Още повече след вчерашната заповед на министъра на образованието, в която вече се говори за оценяване, провеждане на контролни и класни. Пускат и анкети. Според мен ще отчетат ДО като успешно и няма да рискуват да пуснат да циркулират ученици.
Пък и не мога да си представя ако ги пуснат и вземе че се разболее ученик, какво става, карантинират цялото училище🤔.

# 160
  • Там, където мечтите се сбъдват
M_I_A, какво пиеш? У дома като почне нещо да ни разклаща, ако е гърло - взимаме ударни дози клеева тинктура, свекървата я прави, ММ пие и сушен черен бъз, домашен, аз залагам на кордицепс. Пий течности, чайове, вода, витамин ц.

# 161
  • нейде там, където ....
Пепел ви на клавиатурите за дистанционно приключване на годината, макар набора още да не е стигнал до точката на насищане от електронните комуникации.
Мисля, че голяма част от децата вече няма да се държат по описания от M_I_A начин. Нашите няма да ползват и ГТ в началото, след възстановяване на занятията.

Следя новините, но малко отгоре-отгоре и търся положителните неща. Като раздвижването на борсите и плановете за действие на Австрия и Германия. Или че депутатите са се оставили без заплати до края на ИП. Сравнявам положението сутрин с математическия модел на нашите математици, който не помня къде бях намерила ... у=0,555х.(х+14), като х=0 май беше 06.04 , защото за вчера се падаше да е 25. Днес беше под кривата, а ако се задържи така, значи нещата започват да се нареждат добре.

При проблеми с гърлото, при мен помагат много - инхалации и топъл чай с мед. И гаргара с нишадър, която открих наскоро.

# 162
  • София
SmileДепутатите се отказаха от заплатите си до края на Извънредното Положение!

ЗНАЧИ СКОРО ЩЕ СВЪРШИ!!!  Smile

От фейсбук днес.

# 163
  • София
По 2л. топъл чай изпивам на ден, гади ми се вече от него. Вчера ми се допи газирано безалкохолно, пийнах си ТОПЛО (не от хладилника), хайде в изходна точка. Смуча основно кармолис, пия по 2 ампули вит. Ц, омега 3, котешки нокът. Мажа си синусите с разни ментови мазила. Отделно си пия геломиртол и ердомед за кашлицата.
Лошото е, че с тази навалица у дома, аз реално не мога да си почивам и да се лекувам. От 8.30 сутрин до 23.30 вечер чувам само: "мамо, мамо, мамо...."  Пречат ми да се наспя като хората, няма къде да се скрия, а даже напротив трябва да им готвя и да чистя след тях. Е, ако се тръшна сериозно сигурно ще проявят емпатия, но на този етап смятат, че просто си мрънкам.

# 164
Да ви кажа, много успокояващо ми действате!! Two Hearts

Нашите няма да ползват и ГТ в началото, след възстановяване на занятията.
Това съм го решила и аз! Но едва ли всеки ще има възможност..
Със сигурност ще има случаи по училищата, вероятно и в момента има родители..

Общи условия

Активация на акаунт