У дома ОСМОКЛАСНИКЪТ стои, мама и татко се молят училище да поднови

• 27 840
  • 742
  •   1
Отговори
# 165
Миа, я по-себелюбиво, моля! Настинка диагностицираш ти. А ако караш лека форма на /не се каза какво/. Дай си почивка на пук на домашните кръвопийци.

Ние също изкарахме нещо, което ни изсмука силите. Хлапя поддържа субфебрилитет и в лице е като порцеланова кукла, а аз се влача като парцал без температура и конкретни оплаквания / в началото имах силно главоболие - по принцип глава не ме боли, тръпки, завишени стойности на двете граници на кръвното налягане и много ниска температура/. Сега караме на лека храна, течности и повече почивка. Гледам мръсните прозорци и дори не им се дразня. Дай Боже да оцелеем, ще има време за гимнастика с парцала.

# 166
  • София
Сега напекло слънчице на балкона и аз излязох там. Първо с лаптопа, ама не може хем мен да ме напича, хем да пазя техниката, та го разкарах. Седнах на едно ниско плажно столче, опънах си краката, но понеже ми ставаше течение затворих вратата към стаята. Притворила съм очи и блажено си дремя и няма и 10 мин. се чува: "Мамооо, мамоо, направими чокачино..." "Гледай си работата" си мисля наум. След малко дребен връхлита в стаята да ме търси, но столчето, на което съм седнала ниско и той не ме вижда и се отказа Joy Станах като в онова меме, дето таткото се маскираше на диван.

# 167
Миа, пробвай и гаргара с лайка и сода или само със сода. Мм прави и някакво шмъркане през носа със същото.
Ние в къщи също сме полу - здрави( да не казвам обратното). Аз пия по лъжичка сода с топла вода, но нещо ме мъчи в носоглътката от доста време. Намерих едно шишенце Цитровит и от два дни го взимам, то сякаш най - много помогна. Нормално е според мен - дейни хора, затворени и подложени на стрес да не се чувстват съвсем здрави.
Наборката днес си облече жилетката от униформата за часовете - явно и се ходи вече на училище, но и аз съм за дистанционно завършване, по - сигурно е при толкова много неясноти, а и деца кой може да накара да внимават и да се пазят.

# 168
  • Sofia
Донесох в къщи спиртомер - да мерим градуса на спирта, когато го разреждам. Измерихме всичкото налично алкохол в къщи. Ракията, която ползвам за дезинфектант е 60 градуса Laughing

# 169
  • София
Аз все още се колебая за какво завършване съм. Не че зависи от мен, ама да си кажа. Laughing
До края на учебната година може и да го направят като хората това ДО и да вземе да ми хареса.
Не се меся в учебния процес по никакъв начин, ако не съм помолена за това, защото ДО не значи обучение от родителите според мен. 

Често с детето се сещаме с благодарност, че не е 7-ми клас, затова стискам палци на всички седмокласници тази година - да бъдат здрави и да запазят самообладание.

# 170
В древногръцката трагедия, а после и в древноримската, има едно действие, което се нарича деус екс махина. Върви си историята, завръзва се жестоко, всички страдат нечовешки, зрителят тотално вече не вижда как пък ще се разплете тази ситуация и изведнъж - хоп - на сцената спускат с кран един бог (богът от крана, демек от машината) и историята се разплита по най-неочакван начин. Та от 13-ти март всеки ден пускам новините с надеждата да го спуснат най-накрая тоя деус екс махина насред пандемията - например да кажат учените, че са намерили 100 процента действащо хапче или че гадината умира от жега, или пък нещо още по-невероятно да се случи и както изненадващо започна тази цялата история, така и изненадващо да свърши и да изпълзим на светло с леки души. От време на време се появяват такива новини - я хинин, я БЦЖ, я лекарство против краста, и, честно казано, продължавам да чакам точно това, но по-категорично някак си. Други развръзки не мога да прогнозирам, защото логиката ми се чупи във всяка подадена посока.

# 171
  • София
Половинът има тапия за кранист. Значи само бога търсим, та да го деус екс махнем.

# 172
  • В средата на времето
Значи само бога търсим, та да го деус екс махнем.

"кхъм...кхъм..." леко се прокашля тя.Joy

Последна редакция: вт, 07 апр 2020, 23:33 от Izida

# 173
  • София
Половинът има тапия за кранист. Значи само бога търсим, та да го деус екс махнем.
Имаме си Бог. Боко може да изиграе тази роля чудесно. Joy

# 174
  • София
Ще ми се да вярвам, че всички можем да я изиграем също😃

# 175
Ние с наборката това действие го чакаме в края на всеки срок.😂
По новините показаха фермерските и открити пазари - почистват и дезинфекцират основно. Тъжно е положението на българските производители и мислим да се екипираме с мм и да отидем да пазаруваме нашенски продукти. Не можах да запомня дните в които ще се организират такива. Има ли някъде информация кога и къде ще се провеждат.

# 176
  • София
Ние с наборката това действие го чакаме в края на всеки срок.😂
По новините показаха фермерските и открити пазари - почистват и дезинфекцират основно. Тъжно е положението на българските производители и мислим да се екипираме с мм и да отидем да пазаруваме нашенски продукти. Не можах да запомня дните в които ще се организират такива. Има ли някъде информация кога и къде ще се провеждат.
Аз ходех на този през Министерство на земеделието - в сряда е той.
Не съм силно впечатлена, но поне се надявам наистина да са производители там, макар понякога да се съмнявам.
По едно време поръчвах и от доставящи в София продукти, но сега май и тях ги няма.

# 177
  • София
Аз пък след новините за други страни, които охлабват мерките се надявам от 13.05 да ни пуснат само с препоръки за повишено внимание. За набора нямам никакви притеснения, но със седмокласничката се пообъркаха нещата - учителят по математика не се справя добре с ДО, а тази по български е в болница и нямат изобщо часове, школата пък им пращат видео уроци и домашни, но това не е като нормални присъствени часове, та резултатите от НВО ще са със съмнителен успех за дъщеря ми. 6 годишния явно няма да се връща в градината и ще е направо септември първи клас, където и да е това, защото и него не ми е ясно къде ще го приемат.

# 178
  • София
леле Stanislavchen,
Ти се печеш на два огъня-първокласен и седмокласен. Добре, че набора не е 12 клас че щеше съвсем да е пълна картинката.

Rady 🤗

Аз днес минах с колата през женския пазар и това, което видях наподобява нормално ежедневие-имаше доста хора, сергиите си работеха (поне тези покрай които минах), хората не спазваха дистанция... доста ме озадачи гледката, на фона на пустите улици в нашия квартал 🙄

# 179
  • София
А, аз не съм много тревожен тип. Simple Smile Каквото и да стане, ще го приема като подредба на съдбата и за добро.

Аз пък за утре съм замислила да се занимавам с цветарство. Искам да си направя "цветна кула" с теменужки.

Общи условия

Активация на акаунт