У дома ОСМОКЛАСНИКЪТ стои, мама и татко се молят училище да поднови

• 27 882
  • 742
  •   1
Отговори
# 255
Колежка на сестра ми се тествала и е показало, че има антитела т.е. прекарала го е на крак. А те са в една стая, ползват общи неща, прегръщат се и се целуват при повод. Като връщат лентата назад в тяхната фирма февруари месец е имало 2-ма души с бронхопневмония , които са били в болнични и са оздравяли и целият офис е изкарал яка кашлица т.е. върлувало си е и тогава, просто никой не се е тествал.
...

Чух се сега със систърката. Приятели на колежката, контактували с нея, и са се тествали и от 10 човека 5-ма имат антитела.

Ян@, а някой от тях имал ли е пътуване, общувал ли е с пътувал?

Аз също искам да се тестваме, мъжът ми е против и намирам известна логика в аргументите му - дори да имаме антитела, първо, не е ясно това какво значение има, тъй като има случаи на повторно заразяване, и второ - в момента така или иначе трябва да спазваме мерки. Така че, засега изчакваме.

Споделях и преди, че майка ми и наборката изкараха нещо много подозрително в самия край на февруари - началото на март. От една страна, не са пътували никъде или пък общували със завърнали се. От друга - ежедневно всички пътувахме с метролинията, идваща от летището. Абсолютно при всяко пътуване, по всяко време на деня, метрото извозва десетки пристигащи и заминаващи от и към летището. Така че, срещам логика да би дошло нещо по тази линия.

Опитвам се да изкарам децата за малко навън на слънце. Не са прекрачвали прага не помня колко време вече - някъде отпреди първия сняг. И двете категорично отказват - едното е интроверт и това го разбирам, но другото е абсолютен екстроверт, когото трудно прибирах преди у дома. Имам чувството, че сме се повредили от това стоене вкъщи. Не знам дали не си изживяват някакъв страх вътрешно, видимо не проявяват тревожност, но не знам какво се случва в детските глави.

# 256
  • София
На мен едни мисли ми минават.
Скрит текст:
Толкова народ се прибра от Италия и Испания, в това число и мургав. Силно се съмнявам навсякъде да се дистанцират и да са засилени хигиенните мерки, но слава богу огнище на болестта у нас няма.
Не зная на какво се дължи - на ИП ли, на БЦЖ ли, ама хайде вече да ни пускат.
Thinking

# 257
  • София
Интересен анализ за това колко изолирани са българските деца спрямо другите в Европа.

Ако ще се повишава заболеваемостта, сега е моментът - хубаво време, понатрупа се живот в изолация, положението приспивно се кротна в един ритъм на данните, празниците не действат дисциплиниращо...В добавка, ако намалеят мерките по санкции за неспазване на ограниченията, вероятно такъв е планът.

# 258
  • Там, където мечтите се сбъдват
Интересен анализ за това колко изолирани са българските деца спрямо другите в Европа.

Ако ще се повишава заболеваемостта, сега е моментът - хубаво време, понатрупа се живот в изолация, положението приспивно се кротна в един ритъм на данните, празниците не действат дисциплиниращо...В добавка, ако намалеят мерките по санкции за неспазване на ограниченията, вероятно такъв е планът.

И после по Великден, ако се вдигне заболяемостта, затягане на мерките, това ли е планът? И наистина ли се отварят парковете за разходки, че аз чета само сутрин пресата?

# 259
  • София
ММ се тества вчера - не е заразен с вируса в момента, няма и антитела, което означава, че вероятно и останалите членове от семейството все още не сме се срещали с вируса.

# 260
От дружка в лаб. получих съвет да изчакам - не са убедени в достоверността на тестовете за антитела.

# 261
  • Sofia
Някой притичва над чадъра ни Grin Няколко са по принцип Revolving Hearts

# 262
  • София
Не променена мярката за паркове и прочие безцелни излизания и струпвания на хора навън. Вчера споменаха, че търсят най-добър начин хем хората да разтоварят навън сред природата, хем да се контролира, за да няма струпване. Тази сутрин на въпрос на журналист дали ще се стигне до неспазване на социална дистанция, ако се позволи почивка навън, генералът каза, че само този въпрос, дори без да отговаря, вече ще е повод хората да наизлязат по-масово....може да е начин леко да се изпусне пара и да се разджурка процесът.

Преди години, вече покойна американска гадателка е споменала в провиденията си, че ше има такава вирусна пандемия (не мога веднага да намеря къде го прочетох), дотук каквото става го беше описала много точно. Изходът в нейното твърдение е, че вирусът щял внезапно да изчезне, както се е появил и пак да се появи след 10 години. Сещам се за това всеки път като си заблъскам главата как ще се развият нещата. Ще ми се така да стане иначе не виждам кога ще ни обиколи всичките и докога ще треперим за близките си (родители най-вече).

# 263
Знам, че сме го разисквали преди, но ИУЧ и СИП са две различни неща, нали?
Днес си намерихме нов преход. Първо през гората, както досега, после - през един кър. Голямо обикаляне падна с бързо темпо ( час и половина). Надявам се, че ще се ходи по морета и усилено влизаме във форма! Grinning
Утре е първата контролна по математика. Завършили са раздела. Ще споделя как е протекла.

# 264
petenka, ако на плажа сме с маски и тъмни очила няма от какво да се притесняваме. Joy

# 265
  • София
petenka, ако на плажа сме с маски и тъмни очила няма от какво да се притесняваме. Joy
Представите си каква разлика ще имаме. 🤣

# 266
# 267
Ganis, толкова е хубаво учениците да имат такъв учител! Ние с АниК благородно завиждаме на В и Г паралелки. Нашите използват Zoom, но ти предполагам знаеш. Не мога да си изкривя душата и да не споделя, че часовете по математика са най-сериозни по време на ДО, а също и контрола относно домашните. Организацията на учителката е на ниво!
Не можа, обаче, да ги завладее: бърза, препуска с материала, дава много трудни задачи за малко време на писмени изпитвания и резултатите на двата класа не са добри. Има единици, които се справят отлично.  Чакаме те в 9-ти клас... и дано да си с тях до 12-ти. Днес разбрах от съседа 12класник, че техен класен е учителЯТ по БЕЛ, за когото има прекрасни отзиви. И за него стискаме палци! Третото “попадение” се надяваме да е по основния език.

# 268
Моля да ми кажете за ИУЧ! Утре трябва да попълня декларацията за стипендията . Има една петица за първи срок. Не, че я бърка, но искам правилно да изчисля успеха. В съобщението от директора, пише да не слагаме ФУЧ и СИП. Затова питам дали ИУЧ е равносилно на СИП.

# 269
  • Там, където мечтите се сбъдват
Моля да ми кажете за ИУЧ! Утре трябва да попълня декларацията за стипендията . Има една петица за първи срок. Не, че я бърка, но искам правилно да изчисля успеха. В съобщението от директора, пише да не слагаме ФУЧ и СИП. Затова питам дали ИУЧ е равносилно на СИП.

Мисля, че ИУЧ=ЗИП. ФУЧ=СИП.

Общи условия

Активация на акаунт