У дома ОСМОКЛАСНИКЪТ стои, мама и татко се молят училище да поднови

• 27 524
  • 742
  •   1
Отговори
# 570
  • София
Аз като студентка съм поживяла известно време в Германия. Там будното гражданско общество се обажда  на полицията, ако си изхвърлиш боклука Не разделно или в чужда кофа за боклук, караш с превишена скорост в населено място или недай си боже, вдигаш джангър в неразрешено време.  Със сигурност сега звънят в полцията за неспазване на карантина или социалната изолация. Ние май не сме дорасли. Възмущаваме се, но някак скрито  и го обръщаме към себе си, както е направила Шарлот. Разбирам я. Това е битка, която не може да бъде спечелена на този етап.
Мен също ми се сви сърцето като разбрах за Милен Цветков. Много много го харесвах. Падна жертва точно на същите, срещу които се бореше цял живот. Мир на праха му. Ние минахме оттам с колата, малко преди това.

Последна редакция: вт, 21 апр 2020, 12:26 от jenap

# 571
Аз също се възмущавам от безотговорността на хората. Не само сега, а по принцип. Не че не съм грешила, но все пак гледам да спазвам някакви норми. Лошото при нас е, че двустранно не се вземат мерки - ние не сме научени да си търсим правата и да подаваме сигнали, а полицаите действат неадекватно. Може би законът ни е такъв.
Преди много години, когато все още бяхме на квартира с бебе, под нас живееха майка и дъщеря, които спрятаха луди купони до зори. Нееднократно звъняхме и подавахме сигнал. Идваха, предупреждаваха и дотам. Дали щеше да е така, ако им бяха тряснали солидна глоба?
Миналата седмица във фейсбук групата на нашето село тръгнаха да търсят отговорност на кмета за неразчистени мебели и дюшеци до един от кошовете. Чакайте малко! Отговорността е на този, който ги е изхвърлил! Сметопочистващите фирми не събират такива големи отпадъци.
Дразня се, но манталитетът ни е такъв. Днес роптаем срещу нещо, утре го вършим същото!
И на мен ми е мъчно за Милен Цветков! Сутринта водещата по Нова завърши предаването като каза да обичаме близките си днес и сега, че не се знае...

# 572
  • София

Мен също ми се сви сърцето като разбрах за Милен Цветков. Много много го харесвах. Падна жертва точно на същите, срещу които се бореше цял живот. Мир на праха му. Ние минахме оттам с колата, малко преди това.
Голямата ми дъщеря е минала оттам малко след това. Каза, че колата му е била в средата на кръстовището, което само по себе си означава, че ударът е бил много силен, за да я избута чак до там от светофара. Видяла го е и него /тогава не е знаела, че е той/ - лежал е на пътя и са му правили изкуствено дишане, тъкмо е пристигала линейката. Беше доста разтърсена.

# 573
Във ФБ има снимка на същата марка и модел, като колата на Милен, ударена на краш тест с 80 км.ч. Увредите са значително по-малки. Според деформациите, идващият е бил с поне 100 км.ч. Въпросът е кой е шофирал. Лъчезар Иванов /депутат ГЕРБ/ направи крачка встрани и заяви, че синът му, ако е виновен, следва да понесе отговорност. Факт е, че и той е задържан, а мацката /трета в колата/ се укрива - неясна версия за управлявалия водач.

Наистина ирония на съдбата - и спрямо изказването на Милен, че не иска да умре, затиснат от ламарини, и спрамо битките, които той непримиримо водеше.

# 574
  • София, в момента в любимото ми село Железница
Христос воскресе и от мен момичета и момчета!
Аз като съм вкъщи нямам особено време да ви чета!
Прекрасни козунаци и яйца. Аз да си призная въобще не съм се и опитвала да меся. Купих 2 лидълски, децата боядисаха 36 яйца, че 4 дадоха фира. За сметка на това прекопах градината, преместих ягодите на ново място, насадих морковите и лука. Мина и първото косене на двора. Чувствам се удовлетворена, изгоряла и с прилична мускулна треска. Естествено и хремава от ветреца, който подухваше.

Да кажа и аз за захарта "Захира" откакто  преди години прецакахме едно джибри и един кекс я изхвърлих от кухнята си.

Потресена съм от случилото се с Милен Цветков...

Последна редакция: вт, 21 апр 2020, 09:16 от ninanb

# 575
  • Sofia
ninanb, чудесно звучи товята "почивка". Аз хич не обичам полската работа, че като дете доста съм си поработила, но в собствено дворче сигурно ще ми е много приятно.
Ние доволно починахме и от днес с пресни сили захващаме ДО, ДР и т.н.

Няколко пъти се чудех с каква тема да сменя мрачната посока на разговора (на мислите няма да успеем). Дали с рецепти за стар козунак Grin Нашият го направихме на торта с крем от заквасена сметана и пудра захар (филийките козунак напоени в малко прясно мялко с ром). Бях приготвила и боровинково сладко за отгоре, но се изяде преди да я декорирам.

# 576
  • София
За къща с дворче си мечтая, но с ММ имаме сериозни разминавания по този въпрос. Може би защото аз виждам романтичната страна на нещата, а той реалистичната. Като типичен Козирог.

# 577
  • Там, където мечтите се сбъдват
За къща с дворче си мечтая, но с ММ имаме сериозни разминавания по този въпрос. Може би защото аз виждам романтичната страна на нещата, а той реалистичната. Като типичен Козирог.

Прав е, къщата изисква сериозна работа и поддръжка. Ако има и двор и неща за засаждане, това означава всяка свободна минута, поне през топлите месеци да се работи в градината. Израснала съм в такава и наистина е приятно, но изисква грижи, като всяко хубаво нещо. Обаче и аз съм на такава вълна, чопли ми се нещо, работи ми се с ръцете, но ....за момента нямаме опции за къща.

# 578
  • София, в момента в любимото ми село Железница
Да къщата си има своите и плюсове и минуси. Имам много приятели, които по принцип, не сега, все се обаждат искайки да дойдат на гости и често споменават за това колко ми завиждат за двора. Те обикновено виждат окосената трева, басейна, беседката, с две думи цветя и рози. Никой не си дава сметка, че горе долу от сега като почнем да косим до края на септември приблизително всяка втора събота косим, ама косим по 5-6 часа двамата с мъжа ми, за радост или нещастие имаме наистина огромен двор. Отделно е, че всяко цветенце, храстче, плод и зеленчук,  с който съм се захванала си иска своето и никой на ме пита колко часове ми отнема това, и спи ли ми се до късно в събота и неделя. Това е въпрос разбира се на моя личен избор и не се оплаквам.

# 579
  • София
Аз обичам селото, земята и работата там. Израснала съм в провинцията и работата не ме плаши, но докато с него не започнем да мислим по един и същ начин за това, няма как да ни се получат нещата.

# 580
Светлина, хармония, добрина и надежда, мили приятели! Христос Воскресе, нека има възраждане на хубавото, истинското и стойностното сред хората!
Днес е прекрасен ден за мен, защото на тази дата станах майка за първи път.Синът ми Никола става на 19 години. Не мога да повярвам колко бързо излетяха тези години.
Ние живем в къща, но с малък двор, около 250-300 квадрата. Да Ви кажа идеално ми е, защото хем имаме пространство, хем няма големи грижи. Зеленчуците, които отглеждаме са почти бутикови, по 15-20 корена домати в повдигнати лехички, оградени с дървен парапет, някоя тиквичка и краставица,  ягодки, малини и много подправки в лехи и сандъчета, цветя и неголяма тревна площ.Както и 3 плодни дръвчета, които ще пораснат и дадат нормално плодове сигурно чак за внуците.

Последна редакция: вт, 21 апр 2020, 14:44 от Rady

# 581
  • София
Много внуци да имаш, Ради! Hug

# 582
Много внуци да имаш, Ради! Hug
Може и така да стане. Ние сме с 3 деца, но приятелката на сина ми е наистина от голямо семейство, има 3-ма братя и 2 сестри  Sparkling Heart  Smile

# 583
Ради, да ти е жив и здрав момъкът! Много да те радва, да си щастлива и спокойна майка!
Ние също мислихме за къща с малко дворче. Дори проект направихме, но здравият разум на мм надделя над моите завеяни, романтични представи. За добро или за зло се отказахме и сменихме жилището с по - голямо. Още щяхме да я правим и да успеем да я завършим, когато вече не ни трябва. Липсва ми двор, много обичам да градинарствам, но засега няма как.
Днес майсторих домашен ябълков оцет. Получих от приятели селски поомекнали ябълки и вече е готов за ферментация. Майка ми прави всякакви видове, от малини, арония, ябълки - каквото намери и се получават страхотни. Дано и моят стане.

Последна редакция: вт, 21 апр 2020, 15:36 от silver pearl

# 584
  • Там, където мечтите се сбъдват
Rady, да ви е жив и здрав рожденика!!!!

Общи условия

Активация на акаунт