У дома ОСМОКЛАСНИКЪТ стои, мама и татко се молят училище да поднови

• 27 280
  • 742
  •   1
Отговори
# 705
ДобрЮтро, с виц от мрежата:

- Наистина ли вярваш на всичко, което пише в Google?
- За тъп ли ме имаш? Естествено, че после проверявам в Bg mama...

Последна редакция: нд, 26 апр 2020, 22:10 от Шарлот

# 706
  • София
M_I_A нещо се губи напоследък.
Точно снощи наваксвах с 90-те поста, които имах за изчитане.
Насъбра ми се психическа умора и за 3-4 дни разкарах всичко: -новини, разговори с майка ми по телефона, интерес към уроците и ел. дневници, домакинстване, общуване с ММ и децата. Заврях се в леглото и животът ми се състоеше в НВО (но не външното оценяване) и мятане на полуфабрикатна замръзена пица във фурната, за да има какво да хапнат наследниците. Много добре ми се отрази. Никой не ме е отменил междувременно и сега къщата е доста мръсничка, коша за пране е пълен, а замразените пици и варените яйца свършиха, но някак имам повече сили да го понеса, а и се намират спагети Wink

В петък имахме час за профилактика при зъболекар. В понеделник сестрата се обади да попита дали ще го отменим или отиваме и аз реших да рискуваме. И така в петък наборката направи първото си излизане от 6 март насам. Каза, че е забравила какви обувки има. Хигиената и организацията при стоматолога бяха перфектни и като добавим десетките дезинфектанти, с които след това обмазах децата и тапицерията на колата се радвам, че се престраших.

# 707
  • Варна
В никакъв случай да не отменят ИП докато не се позамогна. Синът се е отдал на ядене и трениране и резултатите са X man. Вече може да кляка, като ме носи
 Чакам ооще малко да настигне вуйчо си и да получавам дрехи наготово. Ще купувам само маратонки и бельо.

# 708
Гледахте ли Нова телевизия в 11ч?. Вчера говореха едно, а сега- друго. До 7 май ще вземат решение как ще се процедира с отваряне на училищата.  Според мен трябва да отворят училищата само за 7 и 12клас и то след НВО, за да се сведе до минимум опасност от заразяване, а след това да има присъствие само за дооформяне на оценките. За тези два випуска е много важно .

# 709
От личен опит- когато маската е добре прилепнала на носа и лицето и очилата са върху маската- на мен не ми се запотяват, но маската трябва да е от тези с пластина отгоре.
Учениците, поне нашите няма да ходят в училище до края. Това,  което се обсъжда е за 7 и 12 клас. Даже четвъртокласниците от щаба не мислят да ходят. Сигурна съм, поне за сега.

# 710
  • София
Да, за да не се запотяват очилата, дъхът трябва да се "промъква" и да излиза отдолу или отстрани, а не нагоре към очилата. Маски с клапан също не ми запотяват. Помага също да са по-обемни в предната част, а не да ти лепнат плътно на муцуната. Както и спокойно и равномерно дишане през носа, а не като уморено куче с изплезен език.

# 711
С маска дишам само като кучето с оплезения език. Дори по-лошо - с отворена уста си поемам въздух. И без маска постоянно отварям прозорците и търся свеж въздух. Вероятно е някакъв индивидуален проблем, но е много трудно. Особено при усилия - влачене на торби по наклон, качване на етажи...

# 712
  • София
Шарлот, аз бях така преди време. Ни имам проблеми с щитовидната жлеза. С йога ( и с професия) се научих да дишам. Сега нямам проблем с маската. Може и тя да е най-прекрасната 4 левова маска..., Но дишам със затворена уста, очилата ми не се запотяват ( не мога навън без очила, имам 3,5 диоптъра).

# 713
  • София
Не е индивидуален проблем. Повечето не сме свикнали, а и някои маски са доста плътни. Зъболекарят онзи ден ми обясняваше че е въпрос на навик. Но дори професионалният навик се реализира по-лесно в климатизирана или проветрива стая и на сянка. В пек и задух да му мислим.

# 714
Петиция против връщане на децата в училище: https://www.peticiq.com/263785?s=71120654

# 715
Шарлот, в йога има много дихателни техники. Има и упражнения за подобряване на дихателния обем извън йога. Мен ни действаха много добре, но не ги правех редовно и за това си избрах йога практика с 10-15 мин дихателни упражнения в началото. Тези са ми от лекарка в Белодробна:
1 упр. Поемаш дълбоко въздух, задържаш го и се навеждаш напред да докоснеш пръстите на краката или пода. Изправяш се с вдигнати нагоре ръце и издишаш.
2. упр. Ръцете са на нивото на раменете изпънати настрани. Поемаш дълбоко въздух и се усукваш рязко от кръста наляво. След това същото упражнение с усукване надясно.

Последна редакция: пн, 27 апр 2020, 09:52 от galia_mi

# 716
  • Варна
galia, благодаря.
Искам още.

# 717
  • Sofia
galia_mi, второто и кръста ще ми оправи Wink

Наборът от известно време е на по-софт музикална вълна. Запали се по Beatles и сутрин го будя с тяхна песен - много лесно се разсънва и няма търпение да чуе на следващата сутрин с коя ще го изненадам Smile В съчетание със слънцето навън... не мога да се потискам. Да ни е слънчева и щастлива седмицата Revolving Hearts Nature Sun With Face

# 718
Тези от йога ми е трудно да ги обясня. Сещам се едно, което е хубаво да се прави сутрин за енергизиране.
- бастрика - Ръцете се видгат нагоре и леко в страни с разперени пръсти. Свалят се рязко със свиване в лактите, дланите в юмруци, с лакъта леко се удря долната част на ребрата. При свиването се издиша, при вдигане на горе се вдишва.
Може да потърсите:
- капала бати - това го правя много редовно,  вдишваш хубаво с издуване на корема, издишваш рязко целия въздух и гълташ корема.
За всички упражнения до момента е хубаво да се правят  3 пъти по 10 повторения. В почивката между сериите се прави междинно дълбоко вдишване и издишване.

# 719
galia_mi, второто и кръста ще ми оправи Wink

Наборът от известно време е на по-софт музикална вълна. Запали се по Beatles и сутрин го будя с тяхна песен - много лесно се разсънва и няма търпение да чуе на следващата сутрин с коя ще го изненадам Smile В съчетание със слънцето навън... не мога да се потискам. Да ни е слънчева и щастлива седмицата Revolving Hearts Nature Sun With Face
Ех, тези астрални близнаци, от поне година Мила слуша Beatles Revolving Hearts

Общи условия

Активация на акаунт