У дома ОСМОКЛАСНИКЪТ стои, мама и татко се молят училище да поднови

• 27 261
  • 742
  •   1
Отговори
# 720
  • София
Мразя маските. Толкова много неудобства ми създават и ще става все по-зле с повишаване на температурите. Вчера излизахме на разходка и гледам, че улиците са си пълни с хора, ако не бяха маските-лигавници на брадите на хората, нямаше и въобще да личи, че има нещо необичайно. 
И все пак знам, че нищо не е същото.

Днес се замислих какво е нещото, което ми липсва най-много в момента. Оказа се не едно нещо, разбира се. Липсва ми целият нормален живот, който имах преди за даденост.
Иска ми се да се разходя без маска, да се видя с приятели, да отидем на театър и после да седнем на заведение. Да не се притеснявам да прегърна приятелите и родителите си. Да отидем в планината, да седна на тревата и дълго да гледам в зеленото.
Да планувам следващото ни пътешествие без страх. 
Днес малкият ми син ми каза, че не иска да става от леглото, защото знае, че днес ще е същото като вчера. Много ми стана тъжно.
А на вас какво ви липсва най-много?

# 721
Тъй като единственото което съм променила в живота си е почистването с дезинфектант, мога да кажа че ми липсват близките магазини от които пазарувах бельо. Може би звучи смешно, но четвърти сутиен купувам и не ми е удобен. Уж всичко е като на другите, явно не е. Joy

# 722
Тъй като единственото което съм променила в живота си е почистването с дезинфектант, мога да кажа че ми липсват близките магазини от които пазарувах бельо. Може би звучи смешно, но четвърти сутиен купувам и не ми е удобен. Уж всичко е като на другите, явно не е. Joy

Аз тъкмо вчера се чудех откъде да купя потници на сина ми, че са му омалели. Не обичам да поръчвам, нямам този навик. Обикновено купевах от H & M, както и от едно магазинче за  българско бельо.

# 723
  • София
Скоро ще ми липсва да си видя родителите. Иначе съм домошар и още не ми е прехвърлен горния праг на търпимост към рутина. Навън до магазина леко си подавам носа, за да дишам свеж въздух (сега поне е чист), но като наближа хора, вдигам. Приятелите ми предимно са в чужбина, така или иначе общуваме по скайп без прегръдки. Лятото се виждах с повечето като си идват, често отсядаха вкъщи за по ден-два. С кучето не знам дали ще е удобно за всички, но ето, че тази година може и да не го мисля. Ще ми липсва традиционното море, но и тук висеше въпроса с новия "човек" вкъщи, та и тази дилема може да отпадне.... Изобщо, явно егото ми е много жизнеспособно и не приема самосъжаление, виждам само позитивите. Дано удържа така и занапред, че може да е защитна реакция, а като всяка реакция е до време😘

Не искам децата да се връщат в училище. Подписах петицията.

# 724
И аз подписах петицията, защото не смятам че могат да осигурят необходимата хигиена и им го написах даже Confused

# 725
Липсва ми доверието. Загнездила се е някаква подсъзнателна подозрителност. Даже в къщи щом някой покашля, погледите се приковават към него, а той започва да се оправдава, че се е задавил.
Вчера пазарувах от Про-маркет. Младежът на касата със зверска хрема, подпухнало лице, без маска. Помолих го да сложи /висеше на врата му/ и си прехапах езика. Момчето едва дишаше, но мястото му не бе там. За да минат продуктите през касата, минават първо през ръцете му. Извиних му се като изказах предположение за алергия /моята хлапачка потребява по две топчета тоалетна хартия на ден заради алергичния си ринит/.
Та това е тегавото - ще има пукнатини в отношенията ни, когато /дай Боже - скоро/ всичко свърши.

# 726
  • Там, където мечтите се сбъдват
Аз не подписах петицията. На мнение съм, че тестването трябва да се увеличи многократно и на база на резултатите да се вземе решение кога да се отворят училищата. Трябва да се използват топлите месеци за да могат децата, а и ние да се опитаме да се завърнем към нормално социално общуване, работа, живот. Не си правя илюзии, от късната есен може пак да сме изолирани и ако не си вземем глътка въздух сега, не знам кога ще бъде. Затова са и тестовете, по време на грипните вълни само за София за седмица заболелите бяха над 3 000...
Аз съм си записала час за преглед, контролен, тази седмица, който трябваше да се случи още през март и мисля другата седмица да си пусна стандартните пакети за изследвания, които си правя всяка пролет и да ги комбинирам и с един тест за антитела.

# 727
Съгласна съм децата да вземат глътка въздух, но не и да ги вкарваме в класната стая с още 25 деца.

# 728
Подписах петицията с чиста съвест

# 729
Липсва ми свободата да се видя с майка ми и децата да се видят с нея, защото знам, че само ние й даваме сила в последните две години. Да тръгнем семейно накъдето ни скимне извън Околовръстното, защото принципно рядко плануваме пътуания, повечето са спонтанни. Да се прибера след работа с разходка по малките улички в центъра. Да ядем сладолед с децата в градинка, седнали на бордюр. Да си взема въздух дълбоко и да ми замирише на пролет без маска. Да отидем на пазар в Декатлон, за да попълним къмпинг оборудването за предстоящото лято.
Когато сме в този период на годината принципно ми е много емоционално - от една страна очакването на появата децата ми беше точно в този период, с тези цъфнали дръвчета, с тази ярка млада трева, с този мирис на дъжд и с внезапните бури. От друга, в този период на годината - април и май - загубих едни от най-близките си хора. Тази карантина много ме разклаща точно в момента.

Ради, АниК, дъщеря ми също слуша Beatles напоследък.

Подписах петицията.

# 730
Вчера пазарувах от Про-маркет. Младежът на касата със зверска хрема, подпухнало лице, без маска. Помолих го да сложи /висеше на врата му/ и си прехапах езика. Момчето едва дишаше, но мястото му не бе там. За да минат продуктите през касата, минават първо през ръцете му. Извиних му се като изказах предположение за алергия /моята хлапачка потребява по две топчета тоалетна хартия на ден заради алергичния си ринит/.
Та това е тегавото - ще има пукнатини в отношенията ни, когато /дай Боже - скоро/ всичко свърши.
Шарлот точно това е случай човек, в случая даже си и клиент да реагира. Не висящите маски по улиците, където спокойно можеш да си направиш дистанцията, а когато пък има и слънце, това с маските става още по- безсмислено навън. Но в магазина при пряк контакт аз задължително правя реплика когато нещо е нередно в настоящия момент, или директно бих си оставила покупките и ще пазарувам другаде.

# 731
  • София

Не висящите маски по улиците, където спокойно можеш да си направиш дистанцията, а когато пък има и слънце, това с маските става още по- безсмислено навън. Но в магазина при пряк контакт аз задължително правя реплика когато нещо е нередно в настоящия момент, или директно бих си оставила покупките и ще пазарувам другаде.
Аз точно така направих наскоро в един месарски магазин, където пазаруваме по принцип често. Аз и другата клиентка, с която бяхме в магазина си бяхме с маски, а продавачката и нейната колежка - без маски и без ръкавици.
Аз просто излязох и не си купих нищо. Знам, че месото търпи термична обработка и не е толкова страшно, но въпросът е принципен.
А маските навън освен да те запарят и запотят, нищо положително няма да ти донесат. Затова и повечето хора ги носят като лигавници, което компрометира пък тяхното по-нататъшно ползване, когато се наложи да се сложат на устата при влизане в магазин или друго закрито помещение.
Най-смешно ми е като видя маската на Б. Б. Тя е навсякъде другаде, но не и където трябва. Grinning Много се забавлявам напоследък с всичките му изяви по ТелевизорА.

Последна редакция: пн, 27 апр 2020, 12:59 от jenap

# 732
  • Sofia
Най-смешно ми е като видя маската на Б. Б. Тя е навсякъде другаде, но не и където трябва. Grinning Много се забавлявам напоследък с всичките му изяви по ТелевизорА.

Satisfied Grin

На мен ми липсва това, че не можем да си ходим на гости с приятели или да седнем да хапнем някъде извън дома. Също и че нищо не може да се планира. Не съм се сдухала все още, приемам нещата такива, каквито са и все се надявам да не продължи дълго това положение. Май по-мързеливо го раздавам Relaxed

# 733
  • В средата на времето
Б.Б се изживява като Чък Норис малко. Маска него му не трЕбе.
Аз си падам интроверт и сегашното положение все още не ми е дотегнало. Мога да кажа, че ми липсва ходенето на работа, слушането на музика и четенето на книга в ГТ сутрин и вечер. В момента, сериозно, не мога да намеря време да седна и просто да си чета, нямам спокойствието за това. От както съм си вкъщи не съм прочела и 2 страници.Rolling Eyes Липсва ми време за мен самата. Липсва ми възможността за излизане извън София.
С маските навън става все по-тегаво с увеличаване на Т. При последните разходки по няколко пъти я слагах и свалях, защото започвам да се потя и все едно въздух не ми стига. Очила слънчеви изобщо не мога да нося заедно с маската, поради споделения проблем с изпотяването на стъклата. За съм  на носенето на маски в закрити пространства, но навън...докато се разхожда човек по улиците ми е безумно. Не се виждам лятото с маска, честно...

# 734
  • София
Всички битовизми ги преживяваме и гледаме напред, защото знаем, че това няма да е до безкрай. Пак ще ходим по магазини, театри и заведения и пак ще ядем сладолед на улицата и ще ходим по почивки. Но има неща, които няма как да се върнат назад. Вчера ми беше много тъжно. Почина наша много близка семейна приятелка в Бургас - невероятно позитивен и слънчев човек. Причината са кардиологични проблеми. Поради карантината, изпращане няма да има, буквално супер тесен семеен кръг от 5-6 човека и ние няма да можем да се простим с нея. Ако не беше ситуацията, щяхме да я изпратим и да се простим с нея. Ей това няма как да се повтори, няма как след месец или два да се случи.

Общи условия

Активация на акаунт