У дома ОСМОКЛАСНИКЪТ стои, мама и татко се молят училище да поднови

• 27 813
  • 742
  •   1
Отговори
# 30
Славена, нищо не значи това с червената резка на белега . Може да се е одраскал или да си е така.
Сънчо, точно се бях сетила за теб, че не си се появявала .
Ние с дребчо карахме някакви проблеми с гърло и нос, мамчето и се беше разстроило временно кръвното( на 85г е)  я боля стомах. Та си стискам силно палци да сме го минали ковит-а.
Аз докато още имах някакви симптоматики доста се шашках. Сега ми е по-спокойно.  Днес ходих на пазар и покрай един блок, не знам от какво капеше и дали го е накихал някой, ама ми влезна точно в окото.
Отделно на Експрес Банк май безконтактните карти вече работят само като контактни. Поне така каза касиерката след като терминалът ми отхвърли плащането.

# 31
  • Sofia
Моята дъщеря изкара нещо в средата на януари, с което ни зарази всички (температура, отпадналост). В началото на февруари отиде на ски в Банско и се прибра на 08.02. - семдица сед това пак се разболя - течащи очи и нос, кашлица и лека Т, която продължи 2 седмици. Два дни след нея поех щафетата аз, а два дни след мен - ММ. Наборът по това време се оплака, че напсоледък по-често е болен, отколкото здрав. На мен все ми се струва, че може и да сме го изкарали.
jenap, мислих ви вас, когато започна всичко, че скоро бяхте в чужбина, но ти не се оплака от нищо. мартеа пък колко време се притеснява за наборката и още колко други тук все бяхме болни (На Веси Патето момчето...) кой ни знае какво сме изкарали, без да знаем...
Не искам да разчитам на БЦЖ-то, но тайничко се надявам "нещо" да ни пази Hands Pray

Последна редакция: пт, 03 апр 2020, 15:21 от aniK

# 32
  • у дома с любимите си хора
Минавам набързичко през новата тема.Спунк,благодаря!

Всички рожденици,именици да са живи и здрави и зло да ги забрави!

Ние сме добре здравословно.Не така стоят нещата с работата,но не ми се говори за това.Децата учат усилено.ДО върви с пълна пара и то до такава степен,че на моменти изумявам.Вчера синът ми съобщи,че има за домашно по ФВС да изпрати писмена разработка за пилатес до госпожата,при това със срок.Часовете и на двамата си вървят като по редовна програма.Домашни,контролни,проекти....до дупка.Оценки няма,само отзиви дали вземат участие.

Сестра ми е в паника,защото наближава да ражда,а положението в Унгария не не никак розово.Болницата,в която ще ражда има някакви безумни изисквания за багаж,който трябва да се носи от родилката.Оказва се ,че всичко,което е приготвила, тежи 2*20кг и тя е в шок как ще го качи по етажите при положение,че е забранено ползването на асансьор,освен от персонала.

# 33
Да се запиша и аз в темата и само да си пожелаем да я завършим здрави!

# 34
  • София
jenap, как не съм се сетила да въведа час на майката? Аз през повечето време съм на работа, но бях няколко дни дистанцирана и ме побъркаха. Пантите на хладилника провиснаха. Не деца, а марокански скакалци отглеждам. Сега разбрах защо една от най-важните стоки при ИС е тоалетната хартия.
И в този ред на мисли - купувам днес един голям пакет, че тази у дома свършва. На касата няколко човека ме попоглеждат с присмех. То вече да го срам човек да си напазарува.

Как са живеели едно време по десет човека в три стаи и не са се избивали?

Вилиан, всичко ще е наред, ще видиш. Чакаме да се похвалиш, че си леля.

# 35
мартеа пък колко време се притеснява за наборката и още колко други тук все бяхме болни

виж как помниш.
Тя първо изкара нещо края на януари, а после в края на февруари кара нещо много съмнително. Продължи докъм 10 март. А майка ми го кара същото от 1 до 13 март, много упорито. После пък всички изкарахме нещо стомашно. И на мен ми се иска да си направим тест за антитела, но не ми се виси по лаборатории.

# 36
Не е за ходене по лаборатории сега. Дано да е минало без да сме разбрали.
Вилиан, не се притеснявай, всичко ще е наред. Европейска държава е, няма да я оставят да си влачи багажа сама в това състояние, ще помогнат. Стискаме палци да мине леко раждането и чакаме да се похвалиш. Има ли кой да помага там?

# 37
  • София
И аз днес ходих на пазар. Точно както каза мартеа - 4 часа - чакането, пазара и дезинфекцията на покупките...и моята де. Хич не ме е срам, заредих се до Великден (оптимист съм, че ще живея до тогава).
ММ като ме гледаше как свещенодействам хигиенно след това у дома, ми вика: "Да вземеш да се залееш с малко спирт и да се палнеш за лека дезинфекция. Не много, само леко ще се опърлиш, тъкмо и за обезкосмяване ще мине". Ама ние тоолкова спирт нямаме Wink

# 38
  • някъде ... тук ...
Аз на пазар не съм стъпвала от 16.03 насам, обаче днес висях 3 часа навън - чаках на опашка за ел. подпис. Чесно, не очаквах.

# 39
Благодаря за новата тема! Heart И каката, и малката пропуснаха реваксинация с БЦЖ на 7 години след направено манту. При каката резултатът от мантуто на 11 г. беше спорен. Личната, с която сме и в по-близки отношения, препоръча да реваксинираме. Така и направихме. Има си белег от последната ваксина, но не е болка за умиране. Дано наистина тези ваксини намаляват развитието на корона вируса! ( При приятелка на Нети се отключи много неприятна имуно реакция - няколко години беше в кризи. За малко не и коства явяване на НВО в 7 клас).
Вилиан, не се притеснявай! Мисли положително и насочи енергията натам. Надявам се, че няма да я оставят да пренася багажи, но дори да се случи, бременна с първото в девети месец, пренесохме с мъжо цялата къща, щото ни казаха, че са продали апартамента и в рамките на седмица трябва да се изнесем ( първа квартира). Бременна с второто, започнахме да се пренасяме в нашата къща, вече построена. Не съм наемала фирма за чистене. Всичко мина през ръцете ми + преноса на багажи от втората ни квартира в къщата. Да са ни живи и здрави дечицата! Всичко ще бъде наред! И да се похвалиш скоро! Blush

# 40
На наборката резултатът от мантуто също беше спорен, но не ни препоръчаха ваксинация, бил на края на границата, но в нея.
Като бях бременна с нея живеехме на 6 - ти ет. без асаньор - голямо мъкнене падаше, покупки, ремонти, денят преди раждането с мм купихме скрин за бебка и го влачихме двамата до горе. Това да е само!

# 41
Момичета, благодаря за съпричастността.Не се притеснявам от коронавируса въобще колкото и еретично да звучи това.Като погледна процента на починали от общия брой заболели,както и броя на заразените към населението, ми изглежда толкова безумно колкото и средната възраст на заболелите ( разликата между 3 годишно и 81 годишен със сигурност не ми дава средната възраст от 42). Миналата година по това време систъра загуби Виви.Много беше тежко за всички ни.На нея и съпруга и още повече.Минаха през ада да загубят детето си и всеки божи ден другата близначка да им напомня за това.Не искам това да се повтори отново,затова се моля всичко да е наред.Майка замина при нея дни преди да обявят ИП,за огромен късмет,защото няма кой да им помага.

# 42
Вилиан, много е тежко да загубиш близък, още повече дете! Всяка една болест е загуба за някого, независимо от процентите и средната възраст, които ни представят. Силно вярвам и се надавам да не ни сполети! Майка ми е в медицинската среда, сред онкоболни. Нещата, за които говорихме през изминалата седмица, няма как да споделя. Но колкото и "банален" да е този вирус за някои, толкова фатален е за други. Вкъщи се изпокарахме в даден момент, защото мъжът ми отрича карантината. Пречи на бизнеса му. Според него болестта трябва да се пусне и да мине отвсякъде. "Грее" го това, че сме здрави, накупи хиляди добавки, които сутри пием под строй, водим здравословен живот. Неговите родители са "затворени" вкъщи, но моите - не. И на мен ми писна от тази изолация, за децата да не говорим. Но се опитвам да направя всичко възможно да не се заразя и най-вече да не предам зараза.
Открихме стар коларски път в нашето село. Води до съседното. Преходът по него е 30 мин. отиване и съответно толкова връщане. Тъкмо ми идва, след цялото взиране през Тиймвюър през деня!

Последна редакция: сб, 04 апр 2020, 00:51 от petenka1983

# 43
Аз пък се притеснявам от вируса, ако не за мен, то да не заразя неволно други, не мога да приема майка си като число от статистиката. Преди малко попаднах в спор с приятелка от Германия, на която имах "неблагоразумието" да пиша и да питам как е. Заля ме с приказки, как това било измислица, даже ми пусна снимки от местната болница( курортно селище с 20 000 жители) в която няма нито един болен. Счита, че трябва да не допускаме икономиката да пострада - някак лесно, но и твърде жестоко ми се струва да се говори така, просто защото губиш пари. Ние с мм не изкарваме нито стотинка в момента, не е лесно не само за нас, но и за страшно много хора, но все пак мерките според мен са до голяма степен адекватни и се надявам да дадат резултат.

# 44
Не ми се влиза в никаква полемика за вируса.Всеки има право на мнение.Само ще кажа,това не е ебола ,при която всеки втори умира.Никой не знае дали е заразен,но същото е с всяка една болест,за която не си се изследвал.А колкото до притесненията - аз не раздавам и не взимам животи,ничии.Не желая никому зло и се опитвам да спазвам карантината независимо от мнението ,което имам. Достатъчно грижи имам покрай 90 годишен възрастен човек ,който преди 5 дни си счупи бедрената кост и лежи неподвижен с ужасни болки,опасност от застойна пневмония,декубитални рани и всички последствия от това счупване.

Общи условия

Активация на акаунт