У дома ОСМОКЛАСНИКЪТ стои, мама и татко се молят училище да поднови

• 27 416
  • 742
  •   1
Отговори
# 690
  • София
AniK, вземай полата! Ще има кога и къде да я носиш! Е, виж, ББ "обмисля" да отмени предсрочно ИП. Току виж, го отменил и да не се наложи само по маска да излизаш Wink
Много е лошо оставането без работа и без доходи заради неизвестността основно. Това ми е най-големия кошмар, та гледам да не го мисля.
Да се надяваме, че сравнително бързо ще се възстанови икономиката, напук на всичките ни страхове.
Излизат вече обнадеждаващи новини за създадена ваксина и започнали тестове върху хора, та се надявам наесен вече да има.
Спунк, не си въобразяваш за маската под очилата. Щерката, която е с очила, ми го показваше.

# 691
  • В средата на времето
Ани, поръчвай! Аз миналата седмица избухнах с 4 чифта обувки. Simple Smile Така де...то нанякъде трябваше да избие.
От 3 дни излизам сутрин с кучето и дребната и се разхождаме по час някъде. Не мога да я държа вкъщи постоянно, тераса нямаме, а си трябва слънце, вит.Д, туй онуй.

# 692
  • София
Изида, аз съм така с парфюмите. В мен винаги е дремел един парфюмен ценител😏
И ние излизаме по малко. Малката кара едно джипче, само се движим, една обиколка и краката вече я болят. Младежа или излиза сам с нея, или зорлем в гледа навън, та аз да мръдна до магазина.

# 693
  • Sofia
Как така? Не са ли ѝ връчили предизвестие?

Не!!! Дъщерята е счетоводител, припалихме яко с нея, но майката ни усмири, защото се надява, когато отмине всичко, пак да я вземат на работа. Това в онзи карантинирания планински курорт...

Всички ще си кажете какво сте ЗАкупили Stuck Out Tongue Closed Eyes Сливке, а ти как ме подсети за една книга “Парфюмът. Историята на един убиец”.

# 694
Лагерът по немски, предвиден за началото на юли, вчера официално отпадна. Предстои да ни върнат капарото.
От януари имаме резервация в Халкидики за последната седмица на юли. Не сме предплащали, тъй като е частен собственик на апартаменти и почиваме там вече четири години. Дано тази е пета! Малко съм скептично настроена, но ще видим. Чакаме си... Друга година, по това време, вече да съм организирала и останалите летни почивки, ама... Става ми все по-тягосно. Прекарах дълго време вкъщи, въпреки че работя. Не ме свърта. Имам повече време, но нищо не ми се върши. Преди бях машина до късни нощи. Дано скоро се свърши, че всички се изтормозихме!
Относно покупките, напоръчах дрехи и обувки от сайтове, за всички. Най-вероятно ще падне голямо връщане, но... Blush Тъй като заплатата ми се трупа, реших да поръчам и на малката по-скъп телефон. Винаги съм била против, но нещо се размекнах в последно време. Досега караше със стари телефони от кака си. Още не съм и казала. Не успя да празнува рожден ден миналия месец и подаръкът и беше символичен. Ще има изненада!

Последна редакция: сб, 25 апр 2020, 19:59 от petenka1983

# 695
  • София
Ето мнението на Антония Първанова. По-различно е от казинното.
https://bnr.bg/plovdiv/post/101255411/krizata-s-covid-19-ne-e-zd … --0CvQ8GwBTGslFpc

# 696
Аз си смъквам малко очилата и похлупвам маската. От два дни си подпъхнах телче за дооформяне около носа. Иначе и на нас ни намалиха заплатите с 20 процента, заедно с работното време.
Аз пък си купих картина от позната художничка. В картината се влюбих от пръв поглед.
А сега четох във фейса, как сега след 40 дни карантина вече ни е станало ясно, защо ренесансовите модели преливат от форми след чумите.

# 697
Спунк, за мен не по-различно от това, което се коментира от самото начало. Пускаха се всякакви статистики за починали хора по различни причини. Вярно е, че има много повече починали при дадена епидемия, и не само. Но уж, е имало достатъчно капацитет на здравните заведения, да обхванат болните и да им се помогне доколкото може.
Според мен, проблемът сега е, че заболяването се разпространява изключително бързо и води до болнично лечение на много от заболелите. В цял свят се установи, че няма достатъчен капацитет за помощ. Отделно се заразяват и голям брой медици, а без тях не можем. Отгоре знаят, че това ще се проточи дълго време, но и не намират друг начин. Ако се пусне да върлува масово, стотици, а после и хиляди на ден, ще са болни. За малка част от тях ще е възможен прием в болница.
И аз вече не знам! Дали да мине навсякъде или малко по малко!

# 698
Аник, скоро я препрочетох за незнамкой път. Взимай полата, нали трябва и приятни преживявания има.
Аз нищо не купувам, пък и съм без стотинка доход от започване на ип, но здрави да сме, все ще се оправим. Ясно е само, че нищо китайско няма да влезе у дома, ако има каквато и да е алтернатива. Ние пазаруваме 90% българска храна открай време, хубаво би било и останалите нужди да се покриват с родни такива - има достатъчно качествени.
Имаше в австрийските новини съвети за носещите очила. Продавал се спрей за мъгла в оптиките, който напълно решавал този проблем. Би тлябвало да го има и тук. Не се запотявали и ако се измият с крем за бръснене и се изплакнат. В къщи мм има само пяна , но ще опитам.

# 699
Четох, че ако в горния край на маската се сгъне лентичка домакинска хартия, тя обира влагата и очилата не се потят. Пробвах веднъж - беше по-добре от друг път, но не идеално.

# 700
Това с очилата е голяма мъка. Излизам малко преди 7 сутринта, когато още е студено. Слагам маската и очилата, след минута нищо не виждам. Махам очилата, маската не може - пак нищо не виждам. Пробвах всички видове салфетки - не става. Местих си очилата по носа нагоре-надолу и пак не става. Та сутрин си ходя с очилата в ръка и се моля да стигна здрава до работа с моите 5 диоптъра късогледство Scream

# 701
Не нося очила, но ще си позволя 1 съвет за запотяването, 200% доказан от друга дейност - гмуркането. Може и да Ви се стори малко брррр, но няма препарат или спрей на пазара, който да е по-ефективен: плюете на очилата, размазвате хубаво с пръсти, плакнете с вода, повтаряте още 2-3 пъти процедурата. Ако запотяването все още го има при ползване на очилата, продължавате до изчезването. Така си третирам маската преди всяко влизане в морето (гмуркане с харпун), което може да 1-2-3 часа. Ако по време на излета има остатъчно запотяване, повтарям процедурата.
Иначе, когато наоколо няма хора, смъквам леко маската под носа и си дишам спокойно. Като караме колела направо я смъквам под брадичката.

# 702
Цецо, това го знам и пробвах, но разликата между очилата за гмуркане и диоптричните е, че едните не правят вакуум с лицето... Другото което пробвах е натъркването със сапун, като противогазите, обаче пак няма желания ефект. Сигурно сапунът ми не е същият Grinning

# 703
  • Sofia
Иначе, когато наоколо няма хора, смъквам леко маската под носа и си дишам спокойно. Като караме колела направо я смъквам под брадичката.

Да беее, как тичат и карат колела с маски, умът ми не го побира. Колко тичащи се появиха по нашите улици в началото на ИП... (тук си пердашат без маски). ММ се шегуваше, че ще им къса билетчета. Напоследък обаче понамаляха - май ентусиазмът им се изпари Grin

M_I_A нещо се губи напоследък.

Последна редакция: нд, 26 апр 2020, 08:36 от aniK

# 704
  • София
И аз съм с очила с голям диоптър и е голям проблем с тия маски. Когато около мен няма хора я свалям под носа или направо цялата.

В петък и аз си купих нещо различно от храна през последния месец и половина - маратонки. Нямах никаква  нужда,  тъй като имам още два чифта, но бяха на намаление последна бройка и не можах да устоя. Преди имах от този модел и са страхотни.

Общи условия

Активация на акаунт