Камъни в жлъчката

• 443 889
  • 1 134
  •   1
Отговори
# 210
на 2 юли ме оперираха в пирогов махнаха ми жлъчката . изписахаме и започнах да дигам температура като стане 14ч и почва да се качва до 38 пия един аналгин и ми минава. Освен това се чуствам като напомпана .Пазя строго диета почти не ям и ми е кофти . ще отминат ли тия симптоми

# 211
  • Бу-у-урга-а-ас
Като ме изписаха ми казаха да си следя темп. сутрин преди ставане от леглото и следобед към 16:00 часа. Първата седмица следобедите вдигах 37. Все пак врътни един телефон на доктора си, ако се тревожиш. Важното е дали те боли прекалено много раната.
Мен ме изписаха със стерилни марли и ми казаха да не ги махам до свалянето на конците. Да, ама времето е толкова горещо, че в един момент не издържах и реших да видя състоянието на раните и не останах доволна. Купих си йода септ и спрей бивацин. Освен това оставях раните на открито  (на въздух да дишат без марли). Професорът каза, че съм постъпила правилно. ''
Бързо възстановяване!  Peace

# 212
  • София
на 2 юли ме оперираха в пирогов махнаха ми жлъчката . изписахаме и започнах да дигам температура като стане 14ч и почва да се качва до 38 пия един аналгин и ми минава. Освен това се чуствам като напомпана .Пазя строго диета почти не ям и ми е кофти . ще отминат ли тия симптоми

Според мен трябва да се консултираш с лекар!
Желая ти бързо да се възстановиш! Peace

# 213
Спокойно, на мен също корема ми беше надут първата седмица, но това е защото вкарват някакъв газ по време на операцията и докато се резорбира от организма е така. А не знам защо не ядеш, когато ми направиха операцията ми казаха, че може да си ям всичко, само дето в първите 2 седмици не трябва да ядеш храни, раздуващи стомаха, и аз се възползвах естествено Embarassed и не знам какво е това за раните, но мойте нямаха марли и даже се къпех, но пък бях с едни клипси,като телбодчета  Laughing Само 1 конец имах.

# 214
  • в джунглата
Здравеите става въпрос за майка ми която след дълго чакане се оперира лапароскопски и и извадиха голям камък колкото орех и много кал. Вече месец след операцията продължава да е боли от дясната страна и да и горчи в устата. Посети няколко гастоентеролога и всичките и предписват някакви хапчета  цинарикс (от които се обрива) и нещо за храносмилане, като в момента е на пробитор. Преди операцията чернодробните показатели си бяха добре и затова сега не са ги изследвали.
Искам да попитам дали при вас всичко след оперцията е минало без проблем, горчало ли ви е в устата?

Последна редакция: ср, 16 юли 2008, 22:15 от дънди

# 215
  • Бу-у-урга-а-ас
Около две седмици след операцията имах метален вкус в устата. Отдавах го на упойката (райски газ). Болки в дясно нямам, но пък ме приболява стомахът и в средата под ребрата и то само, ако съм прекалила с мазната храна, която още преди операцията ми действаше много зле.

# 216
И аз заради майка ми се включвам Rolling Eyes Пуснах тази тема:http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=314859.0 Ако някой има какво да каже,моля ви.
дънди,и при вас ли болки.Като те слушам че вече месец... ooooh! Съвсем се обезкуражих.Майка ми страда вече 10 дни и само аналгин и бият за успокоение Tired

Последна редакция: чт, 17 юли 2008, 11:41 от Дес

# 217
  • в джунглата
ами и аз се видях в чудо с тези доктори, но при твойта маика маи са много силни болките?

# 218
Здравеите става въпрос за майка ми която след дълго чакане се оперира лапароскопски и и извадиха голям камък колкото орех и много кал. Вече месец след операцията продължава да е боли от дясната страна и да и горчи в устата. Посети няколко гастоентеролога и всичките и предписват някакви хапчета  цинарикс (от които се обрива) и нещо за храносмилане, като в момента е на пробитор. Преди операцията чернодробните показатели си бяха добре и затова сега не са ги изследвали.
Искам да попитам дали при вас всичко след оперцията е минало без проблем, горчало ли ви е в устата?
Цинарикса се изписва за да стимулира отделянето на жлъчните сокове . След шест месеца ще трябва да си пусне нови изследвания за чернодробните показатели . Когато ходите до  гастоентеролога му кажете ,че майка  Ви се обрива от хапчетата ( едва ли ще има някаква полза от това ,защото и всички ,които могат да заместят цинарикса са със същия състав ).
Обърнете внимание на храните ,които майка ви приема ,защото това може да е ключа към нейните оплаквания. Дори ,когато операцията е лапароскопска  е хубаво да се спазва диета , която не натоварва черния дроб . Пробвайте със стриктна диета и ако болките продължават за период до две седмици отидете отново на лекар.

За горчивия вкус в устата не се притеснявайте ,това е нормално и ще отшуми ,периода за нормализиране е иднивидуален за всеки.

# 219
Днес получих една от най-силните кризи до сега.Имам камъни от 10 г,май вече е време да лягам под ножа.Страх ме е Embarassed

# 220
не само теб те е страх, аз отлагам операцията от повее от 1 година, само че аз само веднъж имах по тежка криза, и след това слава богу не се е повтаряла.Ако кризите ти продължават отивай на лекар , не тр да отлагаш поне това знам.

# 221
В понеделник отивам за направление и ...

# 222
Стискам ти палци и дано до понеделник да издържиш че кризите наистина са ужасни

# 223
И аз претърпях лапароскопска операция.10 дена след ,като родих започнаха кризите.Ходих по доктори спазвах диети ,но не помагаше.При третата криза ме приеха в болница пробваха с антибиотици ,но не помагаше болките продължаваха.Накрая ме оперираха,имах около 2о камъчета.След операцията спазвах около месец диета.Сега се чувсвам добре.

# 224
pepitta_84 ,благодаря ти!
pavlinski ,кажи ми как се чустваше след операцията?Имаше ли болки?

Общи условия

Активация на акаунт