Камъни в жлъчката

• 443 850
  • 1 134
  •   1
Отговори
# 300
  • Бу-у-урга-а-ас
АнМари, напомняш ми да споделя нещо важно.

Оказа се, че някои хора са предразположени да образуват камъни повече от други. Често върви по наследствена линия. Освен АнМари и  друга съфорумка сподели, че и при майка и са открили камъни, а миналата седмица камъни се доказаха и при моята майка. Накарайте майките ви да се изследват, особено ако имат съмнителни болки в областта и ако имат жълти петна в очните склери.

# 301
  • София
И аз мисля, че е наследствено, но не съм се ровила за информация по този въпрос.
Проблемите на мама са започнали в техникума, т.е. тиийн възраст. При мен малко по-късно, бях студентка.

# 302
  • Бу-у-урга-а-ас
На мен ми казаха, че камъните ми са били с различна възраст. Т.е. в различни периоди в живота ми. Смело мога да заявя, че освен прекаляването с вредни храни, при мен една от водещите причини е стрес породен от проблеми, които дълго време носех в себе си и не решавах.

# 303
При мен също има наследственост.Майка ми са я оперирали на 28 год. но тя е имала мн камъни. Сега и аз имам но само  1 засега, предполагам че неправилното хранене също е оказало влияние.

# 304
Здравейте,   bouquet
При моята майка се оказа, че камъни е получила по време на първата си бременност, а при втората и третата са се развили. На нея и извадиха 3 или 4 камъка с 1- 1/5 см. големина. При мен е същото, а и при сестра ми се оказа също че има малки песъчинки. Не зная дали е наследствено, аз също не съм чела много по въпроса, но е факт че майка ми, аз и сестра ми сме с проблемни жлъчки.  Thinking

# 305
  • Here, There and Everywhere
И аз знам, че има наследствен фактор. При нас операции са правени на баба по бащина линия, и на нас със сестра ми.  Лого5ка, добър съвет и добро напомняне е това.

# 306
Здравейте на всички , вече съм си у дома!Операцията мина в сряда и вчера ме изписаха.Бях в МВР болница и съм много доволен от доц.Мошев.Малко ме боли сега язвата , но е нормално след операции. newsm44

# 307
Руди,браво на теб,че се реши!Бързо възстановянане.

# 308
Здравейте!
Руди браво,4е си се решила за операция.Как си сега след операцията?Как се чъвстваш?
Пожелавам ти бързо възстановяване.
Момичета имам един въпрос кум тези които пушат.След операцията продължавате ли да пушете и пречат ли цигарите?

# 309
Руди, браво на теб, бързо възстановяване   Peace
Аз исках да попитам /че са ме юрнали вкъщи/ някой знае ли нещо за лекуване с билката бабини зъби, отварата от която помага за постепенното разграждане на камъните.  Thinking

# 310
за бабини зъби нз но аз вече  почнах черната ряпа с меда

# 311
  • В центъра на мръсотията
Не искам да ви разочаровам, но жлъчка, започнала да образува камъни, си ги образува постоянно. Аз две години се опитвах да избегна операция - изчиствах си камъните и след месец-два пак се появяваха... Може би ако спазвах някаква драконовска диета, щеше да има по-голям ефект. не знам...

# 312
  • София
моля те кажи за черната ряпа с мед    bouquet

# 313
По напред в темата беше обяснено от една мама , но нека да обясня и аз.Купуваш си черна ряпа издълбаваш дупка в нея и слагаш една лъжичка мед.Така престоява 24 часа и изпиваш това което е пуснала ряпата заедно със меда.След това слагаш нова лъжичка мед и след 24 часа пак го изпиваш и така докато ряпата пуска от сока си , като имай в предвид че тя постепенно започва да се свива.Хубаво е да се пие сутрин на гладно, не е мн  приятно но се търпи и така колкото по - дълго имаш възможност да пиеш пий.Хубаво е около 2 месеца да пиеш и после на пролет пак толкова тъй като сега се намират на пазара ряпите по - лесно.
Тази рецепта помагала да се разградят камъните в жлъчката, като с нищо не я раздразва и не предизвиква изхвърляне на камъните, което е по опасно при по - големи камъни.

# 314
Наследствени са камъните в жлъчката Peace При мен се появиха точно по наследство. Майка ми се оперира на 33, а аз на 17 години Peace

Общи условия

Активация на акаунт