Камъни в жлъчката

• 444 796
  • 1 134
  •   1
Отговори
# 930
  • София
За киселини ми предписаха Helicid - 3 пъти на ден, преди ядене, при нужда.
Докторката ми каза, че тези два препарата трябва винаги да ги имам в къщи и при нужда да ги ползвам.

# 931
мерси Simple Smileще си го купя

# 932
  • На земята, която е всъщност звезда.
За киселини аз ползвам Талцид и Зероацид /дъвчещи таблети/.

# 933
  • у дома...
Да се запиша и аз при вас. От известно време правя жлъчни кризи - няма да ви описвам, всички много добре знаете какво е. Последната ми криза беше на 24.11. До сега винаги като отида в Спешна помощ в града ни, ми биеха коктейл от обезболяващи и за 30 минути положението беше вече на шест. Обаче този път попаднах на лекар, който явно хал хабер си нямаше от жлъчки, и си ме изпроводи само с една инжекция но-шпа и една спазмалгон и кошмара продължи. Наложи се сутринта личната да ми прелее една банка със спазмалгетици. Обаче вече май на психосоматична основа не ща да видя храна въобще изобщо.

Та аз вече се реших - след Нова година ще лягам под ножа. Моля се само да мога да мина чрез лапороскопия, щото вече имам една коремна опирация /секцио/ и знам какъв ад е. В момента пия Но-Шпа и Ровахол - 3х1 таблетка.
Искам да попитам къде ще ми препоръчате да направя операцията - в Пирогов или на друго място. newsm78

Извинявам се, че стана дълго...   bouquet

# 934
  • София
Последната ми криза беше на 24.11. До сега винаги като отида в Спешна помощ в града ни, ми биеха коктейл от обезболяващи и за 30 минути положението беше вече на шест. Обаче този път попаднах на лекар, който явно хал хабер си нямаше от жлъчки, и си ме изпроводи само с една инжекция но-шпа и една спазмалгон и кошмара продължи. Наложи се сутринта личната да ми прелее една банка със спазмалгетици. Обаче вече май на психосоматична основа не ща да видя храна въобще изобщо.
Cry
Не, просто всяка следваща криза е по-жестока...

# 935
Не, просто всяка следваща криза е по-жестока...
И при мен беше така.
Дори си помислих, че не са ме почерпили както трябва с болкоуспокояващи.

# 936
  • у дома...
Значи повредата е в моя телевизор  Wink

# 937
  • София
Искам да попитам къде ще ми препоръчате да направя операцията - в Пирогов или на друго място. newsm78
Ако искаш добро обслужване, прекрасни условия и да не плащаш за нещо, за което в повечето болници ще ти се наложи да платиш около 700 лева, препоръчвам ти "Света Екатерина". Сигурно ще се наложи да почакаш месец, докато ти дойде реда за операция, но си заслужава. Ако, разбира се, имаш мегдан за чакане и не си толкова спешна. Това ще прецени лекарят, който ще те прегледа и ще ти запише ден. Ако решиш, отиди още сега на преглед и операцията ти ще бъде точно след празниците, както и разбирам, че го планираш. Желая ти успех! Ако мога да ти бъда полезна с още нещо - питай.  bouquet

# 938
Преди операцията , защо не използваш други методи мога да помогнат. Има едма книжка с рецепти на Мария Требен за камъни в жлъчката.
А иначе имай предвид, че операцията си е все пак операция, дори и лека. Успех.

# 939
  • у дома...
Гризи, благодаря ти за съвета   bouquet. Предполагам, че ще имам и въпроси, но в момента си подготвям напускането на фирмата, в която работя.

Титина, в момента пиа Ровахол - перлички на билкова основа, които разграждали определен вид камъни в жлъчката, та дано да има ефект - след десет дни ще си покаже. Отделно си правя чайове от лайка и жълт кантарион. Дали мога да добавя и друга билка? Знам, че си е операция, обаче на фона на кризите всичко останало ми се вижда песен. А и след секциото 40 дни се мъкнах с отворена рана заради диабет, та ужасиите са ми почти ясни.

Благодаря ви, момичета.

# 940
Ами да, можеш да пробваш и други билки. Има един специален чай за жлъчка - Холопам - комбинация от билки, много е добър. И мъжа ми изпи няколко опаковки Ровахол. Но честно казано - не му помогнаха нито билките, нито лекарствата. И при майка ми беше така - тя даже преди години си купи някакви лекарства от Германия, които уж разтваряли камъните, изпи тонове билки и познай къде й бяха камъните?! Накрая се наложи операция по спешност и при двамата. Мъжът ми беше на косъм от перитонит, защото жлъчката му беше гноясала вече. А за кризите - не искам да те плаша, но както и по-горе ти казаха, всяка следваща криза беше по-страшна и продължителна от предишната. Предпоследната му криза продължи три денонощия въпреки системите, спазмолитиците, и морфина не помогна. А последната му криза продължи до самата операция - от 2-ри до 16-ти май. А при майка ми се получи запушване на жлъчните пътища - механична жълтеница. И двамата се оперираха в "Пирогов" - много са доволни, наистина лекарите там са много добри.

# 941
  • у дома...
Знам, че все по-зле ще става, по-добре - не. Просто целта ми е да се задържа до Коледа, че да си оправя нещата във фирмата и след Нова Година първото нещо, което ще направя е да съм под ножа. Само да задържа до тогава...
И друго нещо се сетих - знаете ли колко време е възстановяването след лапороскопия? В смисъл като болничен, защото ми се струва, че някъде прочетох два-три месеца, но  не съм сигурна дефакто толкова ли е?

# 942
И друго нещо се сетих - знаете ли колко време е възстановяването след лапороскопия? В смисъл като болничен, защото ми се струва, че някъде прочетох два-три месеца, но  не съм сигурна дефакто толкова ли е?

Мисля, че е 20 дни.

# 943
Възстановяването зависи от това колко успешна ще е операцията.

# 944

Мисля, че някъде назад в темата беше коментиран проблема за болничния. Минимум месец е мисля  newsm78. Моят беше 40 дни. Ако има обаче някакви усложнения, недай Боже, лекарите преценяват колко време да ти дадат.
Успех!

Общи условия

Активация на акаунт