Камъни в жлъчката

• 444 681
  • 1 134
  •   2
Отговори
# 1 005
Ами по принцип личния лекар трябва да ти даде направление, но реших че в края на годината няма да ме огрее - нали знаете направленията все не стигат, пък и за един месец ми дава няколко направления и въобще не си направих експеримента да искам. По принцип реших на сама глава да си ги направя /както казва gin4e32 за собствено успокоение/. Но и без направление изследването струва не повече от 10 лв за всичките ензими.

# 1 006
Голям спор,голямо нещо... Аз съм на 20г. ,махнаха ми жлъчката преди 3 месеца,като лекарите до последно не можеха да си обяснят от какво са се образували моите камъни - слаба съм (наднорменото тегло е една от причините),никой в семейството ми няма такива проблеми,начинът ми на хранене е нормален...
@Вселена е права,че една от причините е нивото на естроген. Затова ми казаха,че може бременността ми след време да е проблемна - ако не ми бяха направили операцията заради образуването на нови камъни и съответно ужасните кризи,а сега след операцията заради евентуално образуване на нови камъни в каналите... Дано да се размина...

# 1 007
Само да споделя,че две седмици преди да разбера,че съм бременна с близнаци(по естествен начин) ми откриха 2см камък в жлъчката след жестока криза.Цяла бременност нямах никакви проблеми,родих и пак се почна.И така 2 год и половина след това се оперирах.

# 1 008
  • Пловдив
Здравей Йоана 77,чист късмет си извадила през бременността да нямаш кризи ,направо господ е бил с теб.Сега след като си оперирана правиш ли си някакви допълнителни прегледи и изследвания?

# 1 009
ВЕСЕЛА КОЛЕДА на всички Hug

# 1 010
  • На земята, която е всъщност звезда.
Весела и здраваааааааааааааа! Hug

# 1 011
Здравей Йоана 77,чист късмет си извадила през бременността да нямаш кризи ,направо господ е бил с теб.Сега след като си оперирана правиш ли си някакви допълнителни прегледи и изследвания?
Весела Коледа на всички,бъдете здрави!!!
Не,вече 9 месеца след операцията не съм си правила никакви изследвания,нито съм пила някакви медикаменти,чуствам се добре,рядко от време на време чуствам тежест в областта където беше жлъчката.

# 1 012
Честита Коледа момичета, бъдете мноооого ЗДРАВИ Hug и Весели Празници! santa2

# 1 013
В святата коледна нощ чаши с искрящо вино вдигнете и моите пожелания приемете! За здраве, щастие, късмет много години напред!

# 1 014
  • Пловдив
Здравейте момичета, желая на всички вас весело посрещане на новата 2010 година.Бъдете живи, здрави,усмихнати,щастливи.Обичайте и бъдете обичани.

# 1 015
Здравейте момичета,

за много години на всички , бъдете здрави!

Доста почетох темата, но искам да си питам все пак. Майка ми от събота е с изцяло жълти ръце- длани и горната страна на ръката. Когато ми го каза, се уплашихме да не е хепатит , и тази сутрин я изстрелях на лекар. Оказало се е запушване на жлъчката и и препоръчват операция. Но! Тя до момента не е имала абсолютно никакви оплаквания, нито кризи ,нито болки , нито някакъв симптом ,който би могъл да наведе на мисълта за болен орган. Просто така, в събота и пожълтяват ръцете. Естествено, ще търсим мнения на още специалисти (тк е момента да ме насочите към добър диагностик с актуална дата, защото аз гледах ,но темата започва от доста отдавна и не знам как стоят нещата сега), но вие как смятате?

# 1 016
     Здравейте всички оперирани и неоперирани от жлъчка,
Добре че сте вие, за да има докторите какво да ядат. Защото те си търсят на кого какво да отрежат и да му вземат парите,   Нашите доктори не признават природата, те са по-учени...
      Ще ви кажа, че щом господ ни е дал жлъчка и я е сложил от другата страна на сърцето, сигурно е много важна за организма и махането й ще си има последици ...
      И аз страдам от жлъчка. Преди 15 години беше пълна догоре с камъни, но нямах никакви оплаквания. Случайно ми я откриха и веднага казаха да се опирирам. Да, ама не. Мой чичо още преди 30 години (спрямо сега) с много големи камъни ги беше махнал след 3-4  дози билки от билкаря Васил Добрев от с. Чавдар. Та, намерих билкаря, пих 1 доза само и изхвърлих една голяма шепа камъни. Оттървах се.  Показвах ги наляво и надясно, докато се изпариха малко по малко за 1 месец. Майка ми и други болни жени също се спасиха от ножа.  Това лечение помага, когато жлъчката не е възпалена и няма други усложнения. Едва тази година отново отидох на ехограф и съм започнала да образувам пак камъни.  Затова влязох в този форум.
      Сега разбрах, че не е необходимо да се ходи в с. Чавдар, може да му се пише, неговата дъщеря пращала по пощата илача. Да ви предупредя, че в с. Чавдар има и един лъжеВасил, който също се представя за билкар, но живее на другия край на селото. Сигурно и той продава билки. Истинският адрес е: с. Чавдар, Пирдопско, ул. Васил Левски 6 (намира се на единия край на селото). Внимавайте, защото площадът в селото е също "Васил Левски". За съжаление обаче, разбрах наскоро от моя позната, че получила разредена билка и не успяла да изхърли камъните.  Самата билка съдържа корени от брош (много силна билка за разграждане на люспи на бъбречни и жлъчни камъни), розова на цвят и ако капачката на шишето не е розова и не мирише на брош, значи билката е слаба. Брош може да си купите и във всяка билкова аптека или на пазара и да пиете профилатично.
       Мерси за инфото все пак. Ще опитам с тази смола. За рецептите с ряпата и лимоните (могат да се заменят с грейпфурт според американски книги) си пише в книгите на Димков, в руски книги, в американски книги. Може да прочетете, не е нещо неизвестно, цял свят ги ползва тези природни методи от векове.
Е, успешна и здрава Нова година!

# 1 017
  • Пловдив
Здравей,Мина21.моята жлъчка също се оказа запушена от камък с размери 2,5см.,само че аз не бях пожълтяла.Изкарала съм само една жлъчна криза,но тя ми стигаше за да се реша да се оперирам.желая ви успешен изход от проблема,независимо дали ще бъде с операция или без. Hug

# 1 018
snegocheva , би ли споделила, как по-точно ги изхвърли тези камъни от жлъчката,че нещо не ми е ясно newsm78

# 1 019
  • София

Това лечение помага, когато жлъчката не е възпалена и няма други усложнения. Едва тази година отново отидох на ехограф и съм започнала да образувам пак камъни.  Затова влязох в този форум.

Именно затова моя доктор ми каза, че  е по-добре да се махне цялата жлъчка, а не само камъните.Защото веднъж образувала камъни, след време отново ще започне да образува и мъките пак ще се повторят.

Общи условия

Активация на акаунт