Камъни в жлъчката

• 443 777
  • 1 134
  •   1
Отговори
# 255
  • София
Здравейте,
прегледа мина добре. Казаха ми, че се препоръчва да се оперирам, но не е спешно. Хубаво е да се ориентирам на там. Камъните се оказаха три, не два- 15 мм., 18мм., 20мм. и не е добре да си ги задържам. Трябва да си пусна малко изследвания и ще видим нататък как ще
vivi75 при теб как са нещата

Само искам да ти обърна внимание на две неща.
Първото , виждам че си на диета, самата диета може да ти провокира криза, не съм запозната с диетите , само по принцип ти казвам да си имаш едно наум, предполагам си чела за храните,  които трябва да се избягват при камъни в жлъчката.
И второто е свързано със забременяването, ако евентуално решиш да имате още дечица имай предвид че самата бременност провокира проблеми с жлъчката ( при мен така се получи ) и не знам дали в Бг биха се навили да правят операция по това време, макар че по света при спешност се прави ( то да не дава Господ, де).
Това е от мен Peace

# 256
Не е задължително да се провокира жлъчката в следствие на бремемността.Тук имаше една мама която е знаела за това че има камъни в жлъчката и е изкарала спокойно бремеността си и то с близнаци.Аз когато бях на консултация при моя гастроентеролог ми каза че рисковете са 50 на 50 да се получат усложнения(кризи) при бременност.
И друго да кажа след като е на диета момичето то тази диета е заради това да не се полуават кризи а не диета за да отслабне.Поне аз така го разбрах.Нали и на мен ми казаха че е хубаво да се спазва този режим на хранене като се избягват някои храни.

# 257
Аз почнах работа на третата седмица след операцията,пазя си диетата все още.Вие кога започнахте да пиете кафе?
на мен доктора ми каза че мога да пия кафе още на следващия ден до да не е на гладно

# 258
  • София
Не е задължително да се провокира жлъчката в следствие на бремемността.Тук имаше една мама която е знаела за това че има камъни в жлъчката и е изкарала спокойно бремеността си и то с близнаци.Аз когато бях на консултация при моя гастроентеролог ми каза че рисковете са 50 на 50 да се получат усложнения(кризи) при бременност.
И друго да кажа след като е на диета момичето то тази диета е заради това да не се полуават кризи а не диета за да отслабне.Поне аз така го разбрах.Нали и на мен ми казаха че е хубаво да се спазва този режим на хранене като се избягват някои храни.

Тази вероятност 50/50 ми се струва прекалено голяма, не знам.Аз нямах никакви проблеми преди бременността , кризи получих точно тогава, за щастие не бяха много силни, и не можаха и да ме диагностицират от какво е болката, спазмолитиците ми помогнаха.Но след като родих нещата се проявиха.
А диетата е на Дюкан- поне така пише в лентичката на SASH отдолу, долколкото знам от една колежка се яде предимно месo и зеленчуци, без въглехидрати, ако е тази де,може нейната да е друга.Но каквато и да е , определено е едностранчива и трябва да се направи консултация дали ще навреди на жлъчката.

# 259
  • Пловдив
Здравейте,
прегледа мина добре. Казаха ми, че се препоръчва да се оперирам, но не е спешно. Хубаво е да се ориентирам на там. Камъните се оказаха три, не два- 15 мм., 18мм., 20мм. и не е добре да си ги задържам. Трябва да си пусна малко изследвания и ще видим нататък как ще
vivi75 при теб как са нещата

Само искам да ти обърна внимание на две неща.
Първото , виждам че си на диета, самата диета може да ти провокира криза, не съм запозната с диетите , само по принцип ти казвам да си имаш едно наум, предполагам си чела за храните,  които трябва да се избягват при камъни в жлъчката.
И второто е свързано със забременяването, ако евентуално решиш да имате още дечица имай предвид че самата бременност провокира проблеми с жлъчката ( при мен така се получи ) и не знам дали в Бг биха се навили да правят операция по това време, макар че по света при спешност се прави ( то да не дава Господ, де).
Това е от мен Peace

Специално за диетата няма никакви проблеми с жлъчката - единствено трябва да се избягват жълтъците, кафето и колата лайт. Иначе диетатат за жлъчка се препокрива изцяло с режима на Дюкан.
За бременността - лично аз тогава имах много проблеми с жлъчката. Всяка седмица ми се обаждаше по много неприятен начин. За щастие траеше не повече от 5 минути. Когато се оплаках на гинеколога той ми каза, че е нормално и изобщо да не му обръщам внимание  #2gunfire После разбрах, че не е точно така, но вече нямаше за кога.

# 260
На мен Дюкян не ми понесе добре.Специално за жлъчката говоря имах проблеми - явно при всеки е различно

# 261
  • Пловдив
Ами при Дюкан се яде риба, месо - пилешко, телешко, заешко, яйца, обезмаслени млечни и зеленцуци през смесените дни. Освен жълтъка нищо друго не е противопоказно. Не знам защо ти се е отразило по този начин. Аз специално питах гастроентеролога, при когото ходя и той каза, че начинът ми на хранене е перфектен.

# 262
  • Бу-у-урга-а-ас
И на мен не би ми понесъл, защото правех кризи от консумацията на месо и риба (сухи и без мазнини).
Ядях само салати с препечени филийки и обезсолено сирене.
Това пък от една страна май провокира запушване, защото бързо отслабнах и един камък тръгна да слиза и беше застанал точно на изхода. Добре, че не тръгна по пътищата.

Бременността е критичен период, защото се повишават нивата на естроген, което също е предпоставка за образуване на камъни. За тези, които все още се колебаят дали да се оперират и кога, мога само да препоръчам редовно да следят нивата на чернодробните ензими (4 броя)и билирубина. Ако всичко е наред и нямате кризи, спокойно може да отложите. В противен случай обаче, ако черният дроб страда е безсмислено да се отлага. На това докторите му викали "спяща жлъчка". Т.е не дава сама по себе си индикации, че нещо не е както трябва.

Напомням за новодошлите в темата, че професор Дамянов от ИСУЛ строго и категорично ми препоръча три месеца след операцията да съм на щадящ диетичн режим, който абсолютно изключва консумацията на пържено, животински мазнини, шоколад и какао, кашкавал, люто и подправки (зелени листни - може), кафе поне първия месец, яйца (може в застройки) и в парче сладкиш, маргарин, боб, леща грах (рядко и по малко), както и прясно готвено зеле.

Бях споделила с вас, че на втория месец след операцията имах силно болки в черния дроб и лоши нива на ензимите. На практика аз продължавам да се ограничавам от доста храни.

# 263
  • В центъра на мръсотията
Аз се оперирах преди почти две години при доц. Белоконски от ВМА. Изрично ми каза, че няма нужда да спазвам никаква диета. Не съм си правила и изследвания на ензимите, нито преди, нито след операцията. Ям всичко и нямам оплаквания. При това положение според вас, трябва ли да искам да ме изследват?  newsm78

# 264
Дами нова съм във форума! Моя приятелка пита дали е вреден суров ананас за диетата,която строго спазва заради камък в жлъчката. Моля,ако имате отговор,пратете го на E-mail  inabogoeva@abv.bg
Благодаря!!!

# 265
ананас си ядех често преди операцията и никога не съм имала проблеми Peace

# 266
Здравейте,
що се отнася до диетата на Дюкан, то аз в началото на годината бях на нея и поради криза, която ме вкара в спешното се отказах да я следвам плътно. Сега отнова съм на този режим на хранене, тъй като смятам че добър, единствено при мен млеката и яйцата много дразнят, както и някой риби. Аз освен пилешко месо и риба не ям друго, така че варианите ми не са много. Но като цяло следвам стъпките от втора фаза, като съм добавила и някой плод и ориз, а свалянето е добре дошло, защото имам малка нужда от това Simple Smile

Последна редакция: чт, 23 окт 2008, 14:41 от SASH

# 267
Zdraveite mami!
Predi 9 dena mi mahnaha jlu4kata po bezkruven put. V4era polu4ih krizi Cry
 kakto predi da miq mahnat.Ta vuprosa mie nqkoi polu4aval li e takiva i na kakvo se dulji tova?
 Mnogo shte sum Vi blagodarna,ako nqkoi mi pishe na poshtata// gogodd1980@abv.bg

# 268
Мисля че не е нормално да получаващ кризи и то както преди операцията.По добре иди да лекар и с него направи консултацията за да си по - сигурна.

# 269
Мисля че не е нормално да получаващ кризи и то както преди операцията.По добре иди да лекар и с него направи консултацията за да си по - сигурна.
[/quoteA

pepita_84 blagodarq za suveta. А ти получавала ли си някакви болки след операцията, тези кризи ако мога така да ги нарека не са точно като передишните,но се притеснявам. И затова исках да разбера някои имал ли е като моите проблеми.

Общи условия

Активация на акаунт