Камъни в жлъчката

• 443 848
  • 1 134
  •   1
Отговори
# 240
на 18.09.08 се оперирах лапараскопски.отлагах година но на края кризите много зачестиха. ръцете ми бяха синьо зелени от системи и инжекции.в момента съм болничен много съм добре.спазва се диета 3 4 месеца.правиха ми я в добрич д-р ангел атанасов млад добър специалист без никакви пари само за престоя.не отлагайте и не правете никакви цярове това ще ви доведе до спешно влизане в болница и разрез отгоре до долу.

# 241
Моята операция беше на 24.09.08 г
толкова ме беше страх като легнах на операционната,но зора беше да ме приспят Simple Smile
50 минути е продължила операцията ми,като се събудих бях супер превъзбудена и не млъкнах 24часа Partyимам си три камъка,единият е гладък ,но другите два са като таралежи.Хирургът ми каза,че жлъчката ми е била пълна с кал..
Две седмици откакто мина и се чуствам много добре,пазя диета както преди операцията,но едва чакам да минат още две седмици за да хапна шоколад.
доплатих 300лв

Последна редакция: чт, 09 окт 2008, 12:48 от vivi75

# 242
на мен ми дадоха 5камъка квадратни и гладки бяха около20 30.за шоколад не мога да си помисля защото кусам ли не мога да спра

# 243
 Grinning Grinning GrinningИ АЗ ТАКА НО ЩЕ СЕ ПРОБВАМ С ЕДНО КВАДРАТЧЕ,
НО ЗАЩО НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ЯДЕ ШОКОЛАД?

# 244
Здравейте,аз имам същия проблем като вашият- откриха ми писачинки в жлъчката,направих криза лежах в болницата.След като ме изписаха отидох на частно при доктора който ми беше лекуващ лекар в отделението,той ми изписа Легалон140 пих го три  месеца като първия и втория 3x1 а третия 2x1 и днеска ходих пак на контролен преглед и той ми каза че писачинките са се стопили станали са на плака(каша) и ми изписа Урсофалк 1таб.вечер.След един месец пак съм на контролен преглед и ще ви пиша да разберете какъв е резултата. Wink

# 245
след многобройни кризи на 10.09.08. и мен ме оперираха лапороскопски .
имам една пластмасова чашка пълна с камъни за спомен. сега месец по късно се чувствам много добре и  не спазвам никаква диета
успех на тези на които им предстои операция

# 246
От 2г съм оперирана от жлъчка и засега проблеми нямам, само се старая да избягвам да ям тестени изделия в които има много яйца като кифлички и козунак. Противопоказно е да се консумира и газирано но пък аз без него не мага и си го пия редовно. . Пожелавам успех на тези които им предстои такава интервенция и да не се страхуват.

# 247
Здравейте, аз ако може да попитам няколко неща
При операцията само камъните ли се махат? Как точно протича всичко и колко дена трае самото стоене в болницата?

# 248
  • София
Здравейте, аз ако може да попитам няколко неща
При операцията само камъните ли се махат? Как точно протича всичко и колко дена трае самото стоене в болницата?

Маха се цялата жлъчка.Правят се две малки прорезчета по един сантиметър през които се вкарват инструментите за манипулацията и през пъпа се вкарва инструмента с който се наблюдава( аз там нямам  белег).Лично при мен престоят беше 3 дни- на първия ми правиха изслевания - за алергия, ЕКГ , кръвно , поне това помня, на втория - самата операция, вечерта се раздвижих, и на следващия ме изписаха.Ако има нещо друго - питай без да се притесняваш.

Виви, радвам се че при теб всичко е минало максимално добре.Аз известно време след операцията от шоколада получавах тежест, макар че ензимите бяха в норма, после всичко отмина, и аз обичам шоколад, даже обичам е меко казано Simple Smile

# 249
Преди година ми махнаха жлъчката.Имах само една криза преди това, но мислех,че ще умра-не можех да дишам от болка.
Сега ям всичко,което ми се яде и се чувствам добре.

# 250
Аз почнах работа на третата седмица след операцията,пазя си диетата все още.Вие кога започнахте да пиете кафе?

# 251
Здравейте,
Благодаря EliG  bouquet

И пак да попитам имали значение дали си ял или не, или нещо по специфично, когато отиваш на преглед  Embarassed Или просто си отиваш и това е  Rolling Eyes, че днес съм от 16ч. а не съобразих и обядвах

# 252
Здравейте,
Благодаря EliG  bouquet

И пак да попитам имали значение дали си ял или не, или нещо по специфично, когато отиваш на преглед  Embarassed Или просто си отиваш и това е  Rolling Eyes, че днес съм от 16ч. а не съобразих и обядвах
Как мина прегледа?

# 253
Здравейте,
прегледа мина добре. Казаха ми, че се препоръчва да се оперирам, но не е спешно. Хубаво е да се ориентирам на там. Камъните се оказаха три, не два- 15 мм., 18мм., 20мм. и не е добре да си ги задържам. Трябва да си пусна малко изследвания и ще видим нататък как ще
vivi75 при теб как са нещата

# 254

Общи условия

Активация на акаунт