Аз също се надявам на разумно решение за запазване на статута на Света София. Но, имайки предвид религиозния радикализъм, който се шири - опасността за вземане на другото решение е голяма. Четох, че Ердоган се позовава и на думите на Мехмед Фатих, който проклина всеки, който би дръзнал да възпрепятства четенето на Корана в Света София. За Фатих, това е бил символът на неговата мощ и победа над християнството и Византия. Дали това е исторически факт или легенда, която сега е удобна за Ердоган, не знаем. Ердоган открито се противопоставя на решението на Кемал Ататюрк, но и си оставя "вратичка", като твърди, че подписът му бил фалшифициран. Да си чуди човек.😁
За нашия сериал ми е чудно следното: преди карантината оставаха 4-6 серии до края на втори сезон, но никой не беше обявил информация за това, че ще има трити сезон. Обикновено, това се знае вече от зрителите на такъв етап. За това си мисля, че идеята за трети сезон се е развила основно при новата ситуация с вируса и карантината. Вълнувам се за новия сезон, но имам и опасения, че ще има размиване и някои нелогични промени и обрати, заради ясната необходимост от серии и интриги. За себе си съм забелязала, че често се разочаровам от сюжетната линия при повече сезони.
Хубави почивни дни!

,

,