Отговори
# 525
Да, Мюжгян ще се сприятели с Фикрет и леля Бехидже ще си промени мнението за развода Simple Smile...
А, Демир си "маркира територията"...постави на всички "табелки" с фамилното име.

# 526
В двете руски групи чакат разводите със затаен дъх, но надеждите им се разбиха - от Мюжган и Демир. Grin Мюжган уж искаше. И Демир - уж гонеше Зюлейха, а я позлати, и Аднан - с гривна.
Песента е много хубава.
Аднан кога стана на 3.5, още не е проговорил.

# 527
Да, и Мюжгян уж казваше, че иска развод, да правели със Зюлейха каквото искат и т.н и т.н., но не иска Зюлейха да спечели "войната". Демир същото по повод на Зюлейха. "Маркира ги" като стока, за съжаление  и започна да се държи отново като собственик. Неприятно. И да не дадат развод Мюжгян и Демир...нека Йълмаз и Зюлейха да поискат и да говорят с адвокати.
Бехиджето намери паспорт. Какво пишеше? Че не е Фикрет ли? Не видях

Последна редакция: чт, 15 окт 2020, 23:53 от dana78

# 528
Лепнали са стикер точно по средата на паспорта на Фикрет

https://instagram.fsof10-1.fna.fbcdn.net/v/t50.12441-16/12157507 … c8e776d6aa5ae51e1

Имаше снимка от сета - Демир, Зюлейха и Йълмаз пред болницата, тя е с тази черна рокля с която е сега. Мюжган ще спасява Аднан и сигурно тогава ще разбере, че Йълмаз знае чие е детето. Само тя все още е в неведение. А ние ще чакаме още седмица.

В паспорта пише, че Фикрет е роден в Болу.

Последна редакция: пт, 16 окт 2020, 00:04 от LU4IQ

# 529
Разкошен епизод. Не успях да разбера точно кой иска развод и кой не, но ми се струва, че Зюлейха поиска развод, както чу да говори Севда. Обаче Демир разкри съвсем друга идея. Роклята, с която Зюлейха беше в Париж и носеше сега, когато Демир се върна в конака, сложи "табелките" Яман - златни - завинаги, и всичко това не е случайно. Точно там в Париж той и каза: "Ти си моята съдба" и това повтори сега. Наистина поставят ново начало. Зюлейха май каза, че Йълмаз е нейната съдба, както каза на Хюнкяр на мостчето, но етапът Хюнкяр вече е в миналото. Сега вече е само Демир. Зюлейха свали колието, но пак го върна. Не знам защо Зюлейха очаква, че Демир ще мисли нещо различно за Аднан, от това, което вече и е казал. Той докрай ще защитава Аднан като свой син и  с пълно основание. Демир не сме го виждали на кон май от първи сезон. Това е също знак, той влиза и във функциите си на стопанинин в смисъл на пазител на мястото, такъв , какъвто ни го показаха в самото начало.  Другото след превода.

# 530
Никой смъртен не може да се "налага" като съдба на друг човек. Нито може да се отнася към другите като с вещи.  Демир може да бърка стопанина с тиранина. Той може да е баща на Аднан, но такъв е и Йълмаз и не е давал позволението си друг да гледа детето му. И двамата имат право и ги разбирам и двамата. Тук трябва да отговарят Хюнкяр и Зюлейха. Свърши, нали?!

Последна редакция: пт, 16 окт 2020, 00:09 от dana78

# 531
Зюлейха кога ще каже на Йълмаз как точно се омъжи за Демир.

# 532
Това вече е ясно, обсъдиха го - Йълмаз знае, че тя се е омъжила за Демир така,  че той да мисли детето за свое. Хюнкяр също си призна, че е "омъжила" Зюлейха за Демир въпреки ясното съзнание за любовта им и с намерението да дете сина му на Демир. Ясно е, че са мълчали за връзката Йълмаз-Зюлейха. Мисля, че този въпрос ще е "затворен" до момента на излизане на яве на писмото в чеиза. Там вече ще видим, какво е написала Зюлейха и дали ще има противоречие във версиите.

# 533
Дана, Йълмаз не знае, че Зюлейха се омъжи като негова "сестра" за Демир.

Йолмез Тахсин

Последна редакция: пт, 16 окт 2020, 00:31 от LU4IQ

# 534
Лучия , как ще се е омъжила като бивша годеница на Йълмаз, така че Демир да вярва уж, че детето е негово? Нали, ако Зюлейха беше казала, че е годеница на Йълмаз и детето се роди "преждевременно" с нормално тегло и напълно развито, Демир е щял да разбере истината още на момента и край с "план Хюнкяр". Той е образован човек. Но, ако Зюлейха се омъжи като "сестра" на Йълмаз и сложи червения колан, тогава детето и да се роди уж преждевременно, но доносено...има по-голяма вероятност Демир да не заподозре нещо...защото не би имало друго обяснение. Това имаше предвид Зюлейха с думите към Йълмаз, че Хюнкяр я е изнудила и Демир не е трябвало да знае, че детето не е негово...т.е. че тя е трябвало да се представи за девствена. Няма как да се представи за такава, ако е казала, че е годеница на Йълмаз. Хюнкяр същото призна и пред Йълмаз: "...Дадох твоя син за дете на Демир"...т.е. Демир уж не е знаел в началото. Но, Зюлейха каза на Йълмаз, че Демир знае.Сега, как ще обяснят, обчае, кога Демир е разбрал за детето...тук е въпросът. Така ще стане ясно за Йълмаз, че Демир е разбрал от него още в затвора, но е замълчал и оставил Зюлейха да "играе нейната+Хюнкяр игра", защото това напълно го е устройвало, за да я обвърже в брак. Зюлейха каза на Йълмаз и за притесненията на Хюнкяр за безплодието на Демир. Йълмаз може да помисли, че за Демир това също е било "добре дошло".
Демир нарочно направи сюнета, след като разбра, че Йълмаз знае за Аднан. Демир направи това, за да предизвика Йълмаз, да "му натрие носа" и да "маркира" Аднан. Надявам се, това, което ще се случи с Аднан да им даде някакъв урок и да започнат да мислят по-трезво всички. Аднан натисна спусъка на пистолета с дясната ръка на която висеше златната табелка с "Аднан Яман" и точно, когато Демир изричаше думите: "Стреляй, ако имаш смелост!" Аднан Яман младши/Йълмаз Аккая младши стреля. Това не е случайно.

П.П. Мерси! Дали това е истинското му име или има нещо друго?! Бехидже ще се развихри Simple Smile.

Последна редакция: пт, 16 окт 2020, 00:43 от dana78

# 535
Здравейте! Animal Bee

Честта на Йълмаз като мъж на Зюлейха се състои в две неща: верността на жена му и неговите деца. И двете Зюлейха наруши сама, доброволно при сключването на брака. Тя отхвърли брака си с Йълмаз и стана отново „чисто момиче“ за Демир, а "чистите" не носят в себе си дете. Тези две неща са в основата на това Демир да счита Аднан за свой син. Хюнкяр и каза как да стане, но не Хюнкяр легна с Демир в първата брачна нощ. Сега Зюлейха ще отговаря за опетнената чест на Йълмаз пред самия Йълмаз.

Случват се много важни неща, за да се връщаме отново към началния момент, който всеки трябва вече да е изяснил за себе си.
Демир премина още две граници по пътя на любовта си към Зюлейха: майка си Хюнкяр и майка си Севда. Севда го кара да се разведе, но видяхме, че Демир продължава по избрания от него път. Страх го е, показа това ясно по начина, по който влезе в конака.
Йълмаз е герой, който за втори път иска да отведе децата извън, докато Демир ги задържа в Чукурова.
Севда спаси Хюнкяр от Зюлейха, а Аднан – баща си Демир от Йълмаз.
Златното колие и гривните за децата с надписите „Яман“ ясно показаха какво Демир ще защитава. Те са важни преди всичко с това, че са от злато. Златото е металът на вечността, със златни предмети се преминава границата от този към другия свят, света на мъртвите, златото е нетленно. Когато Демир свърза своето с тези знаци от злато, той каза чрез тях още веднъж това, което каза на Зюлейха с думи: „Ти си моя завинаги“. Чухме ги още пред портрета на Аднан Яман, казани към Хюнкяр заедно с намерението за сватба със Зюлейха и към самата Зюлейха в първата брачна нощ, когато Демир и подари сърцето си и я направи своя жена завинаги. "За малко" или "завинаги" е особен диалог между Зюлейха и Демир: Зюлейха свали още на сутринта след първата нощ своята брачна халка, докато Демир и говори за връзка завинаги или по друг начин казано: „Ти си моята съдба." И за едното, и за другото Зюлейха е предупредена още преди брака. Сега тя иска развод и да си вземе детето обратно, но Демир и казва, че е с нея завинаги и Аднан е негов син. Сюнетът трябваше да потвърди това.

След разкриването на плана на Хюнкяр има два пътя: развод или продължение на започнатото. Демир избира продължението и ето затова се прави повторение на началото, което ни показват чрез използването на същите дрехи, ситуации, казани думи. Противостоенето между Зюлейха и Демир – основната колизия в сериала, изглежда ще продължи в рамките на техния брак. Това разбирам от сваленото и отново поставено от Зюлейха колие. Как точно тя ще продължи своята борба за отделяне от Демир и връщане на себе си и детето при Йълмаз, това предстои да видим. Както и това, какво от своя страна ще правят Йълмаз и Демир.

В сцената, когато Зюлейха лежеше в реанимацията, Демир беше до нея, а Йълмаз гледаше към Зюлейха през стъклото, ни разкриха мислите на двамата. Те ще определят поведението им нататък. Демир: ако и ти ме обичаше, както те обичам аз; а Йълмаз думите на Зюлейха: ако престана да те обичам, ще умра. Чакането от Демир на любовта на Зюлейха „до последния дъх“ и „умирането“ на Зюлейха, ако любовта и към Йълмаз спре, насочват, не само те –много неща показани дотук, към мисълта, че смърт ще реши финала. Още в сцената във влака, предхождаща началото на първи еп. Йълмаз каза, че накрая ще има смърт, а двамата си казаха, че са готови да умрат заедно. Очаквам обаче, особено след снощния еп.: със съдбата, златото, твърдото решение на Демир за продължение, конникът в нощта...,че смърт ще има, но не за тази двойка, а за Зюлейха и Демир. Струва ми се, че ги готвят за това тяхната двойка да продължи двойката на Зюлейха и Йълмаз от този свят в отвъдното. Това ще стане на границата между живота и смъртта. Там се събират това, което Демир чака, а Зюлейха може да предаде; двете са предизвикателство за Йълмаз. Превръщането им в легендарна двойка от митологично-фолклорен тип, свързана с мястото и земята на Чукурова. Новото начало, с което Демир потвърди своите намерения от началото на  участието си в историята, вече убедено ме води натам.
На постерите за сезона Зюлейха е с роклята, която носеше, когато за първи път се осмели да каже на Демир, че Аднан не е негов син. На постера тя е между двамата и с тази рокля "казва" на Йълмаз: Аднан е твой син, а от другата страна на Демир - отрича на Демир Аднан да е негов син. Чий син ще остане на финала Аднан – това е важният въпрос; Аднан или Йълмаз ще е неговото име, ще остане в Чукурова или ще напусне земята на Чукурова.

Триъгълникът:

Четириъгълникът от началото, в който Хюнкяр е изиграла вече своята роля:

# 536
Привет Simple Smile
Наистина е много важно, как всеки приема началото на историята и какво си е изяснил за себе си. Това, дали "планът Хюнкяр" се приема като съглашение между две заинтересовани страни или като изнудване и шантаж води и до по-нататъшното възприемане на историята по различен начин. Аз съм казала много пъти своето мнение - за мен, "планът Хюнкяр" беше базиран на шантаж и изнудване с живота на Йълмаз. Ако Зюлейха не се беше придържала към плана на Хюнкяр, тя имаше нейното уверение, че Йълмаз ще увисне на въжето. Лично за мен, съглашението и/или споразумението между две страни има съвсем различни характеристики и съответно механизми на контрол от двете страни. Точно по тази причина, аз за себе си, не мога да приема ситуацията по начина описан от Ваня, но напълно разбирам и другата страна като начин на разсъждение.
Хипотетичното приемане на действителността за Демир, също не е моят начин на мислене. Защото е факт, че Демир знаеше както това, че тя не е "чисто момиче", така и това, че тя носи бебе в корема си (от поведението на Хюнкяр и от неговите думи в диалозите, които бях постнала). Това, че Зюлейха не му е казала едно или друго не отмена фактите, които Демир знае и е научил по друг начин. Йълмаз му каза, че Зюлейха е негова съпруга пред Бог - което означва, че той ясно му показва, както за чувствата между тях, така и за физическата връзка и съответно за последствията от тази физическа връзка - бременност. Демир прекалено много уважава и признава връзката на Севда и баща си Аднан пред Бога. Но, той прояви неуважение и не зачете връзката пред Бог между Зюлейха и Йълмаз, за която Йълмаз му каза и така престъпи честта на Йълмаз, възползвайки се от неговото безпомощно положение в затвора. Това, че отношенията Демир-Зюлейха са отделни от тези Зюлейха-Йълмаз не омаловажава факта, че Демир престъпи думите на Йълмаз и предложи брак на Зюлейха, възползвайки се, че Йълмаз е в затвора. Ако Йълмаз не беше в затвора и Демир беше разбрал за тяхната връзка преди ареста, да речем, то той трябваше да се изправи пред Йълмаз в директен сблъсък, ако искаше да предложи брак на Зюлейха въпреки връзката й с Йълмаз. Така че, ако Зюлейха има оправдание за своето "да" пред олтара - заплахата за живота на Йълмаз (която версия и Хюнкяр потвърди пред Йълмаз),  то Демир няма такова за прекрачване на моралната граница, проявявайки неуважение към една връзка пред Бог, споделена му чистосърдечно.
За мен, няма такива понятия в брака като "завинаги", нито това кой чия съдба е. Никой брак не може да е вечен или едностранно да бъде обявяван за такъв, нито единият в брачната връзка може да предупреждава, а другият да е предупреден. Това не е нормален брак по моето разбиране. Бракове по любов се разтрогват и са се разтрогвали и ще се разтрогват, въпреки убеждението на съпрузите, че връзката им ще продължи "докато смъртта ги раздели". Това, че Демир има едни мечти, надежди и убеждения и е казвал едно или друго, не значи, че то трябва да стане точно така и че може да обвърже Зюлейха насила в един нежелан от нея брак. Тя се е съгласила, независимо от причините, но това не значи, че не може да промени мнението си след време и да поиска разтрогване на брака. Животът не се върти около Демир и неговите желания. И той отдавна е наясно с това, но както каза и Севда - той иска да спечели войната и точно за това се отнася със семейството си като със своя собственост. Всеки един от ГГ е жертва на съдбата по един или друг начин, Демир също, но той не е по-специален. Не знам, дали Демир си мисли, че ще е щастлив и че децата му ще са щастливи в един брак, в който единият родител не обича и е държан насила. Мисля си, че по-скоро той иска да "излезе победител" независимо от средствата и жертвите...но това няма да го направи щастлив и той ще го осъзнае. Самият Мурад Ю. имаше подобни изказвания за героя си Демир.
За финала: и според мен ще има смърт, но моето впечатление е, че това ще са Йълмаз и Демир.Зюлейха ще продължи напред с децата, от които едното ще е Аккая, а другото Яман. Лично за мен, Зюлейха от началото на сериала говори много тежки и силни думи за любовта си към Йълмаз, за да си мисля, че тази любов ще се насочи към Демир. Зюлейха е основният персонаж в "триъгълника" и основният такъв на постерите...и тя е винаги по-напред, а не в една линия с двамата мъже. Така че, нейните думи за "любовта до смърт", "любовта до последн дъх", "любовта завинаги" и "влюбването в Йълмаз дори и в друг живот" и още и още ще са "кухи" и лишени от смисъл думи и твърдения, ако тази любов се окаже фалшива и премине към друг мъж. Зюлейха нямаше да има място начело на героите от Чукурова, ако нейната любов не устои. Тази нейна любов я доведе до саможертва...и не мисля, че ще логично да я "угасят". Лично за мен, всеки ще запази позициите и любовта си до края и всеки ще плати с живота си и съответно със загуба на любим и близък, заради грешките си. Фекели ще загуби Хюнкяр, а може би Зюлейха ще загуби и Йълмаз и Демир, които ще оставят своето поколение на тази земя в Чукурова.
Няма кой да гледа двете деца и няма да има приемственост и бъдеще, ако Зюлейха и Демир умрат, след като знаем, че и Хюнкяр ще напусне този свят.
Според мен, Йълмаз и Демир ще се унищожат взаимно и Зюлейха ще остане в Чукурова с децата от двамата мъже. Или тя или Лейля ще е ездачката, която ще е стопанка на земите Яманови. Но, разбира се, мога и да греша Simple Smile. Мои си предположения. Simple Smile
Flowers Hibiscus

Последна редакция: пт, 16 окт 2020, 23:38 от dana78

# 537
Фрагман за 69 еп.

- Господь, я укрылся в тебе. Не сомнений в твоей мудрости. Ты посылаешь проблемы и лекарства, О, Аллах.. Но он же ещё ребёнок ....Такой невинный и безгрешный... Аллах, не заставляй его расплачиваться за наши грехи! Спаси его, о Аллах!
- Мама, я не вынесу этого, не вынесу!

Последна редакция: пт, 16 окт 2020, 22:23 от vanja@

# 538
Ваня, благодаря за фрагмана Flowers Bouquet Много е малко детето, което Зюлейха носи. Аднан доста порасна и за да не ѝ тежи, вероятно в одеалото няма нищо. Grin
Тези деца без бавачка трудно ще оживеят. Майка им, която не може да живее без тях, се занимава с всичко друго, но не и с тях.

# 539
Здравейте Simple Smile
Ваня и аз благодаря за фрагмана! Flowers Hibiscus
Много е въздействащ! Scream
Отделно от това исках да ви питам, дали и вие останахте с впечатлението, че Севда много се разчувства при разговора с Демир и при споменаването за раздяла между майка и деца? Дали всъщност Фикрет не е наистина син на Севда? Да е бил даден за отглеждане при други и в Германия да е срещнал истинския Фикрет Thinking

Последна редакция: пт, 16 окт 2020, 23:34 от dana78

Общи условия

Активация на акаунт