Вегетарианска тема 13- какво ще готвим по време на карантина

• 29 160
  • 770
  •   1
Отговори
# 180
  • на острова на мечтите
Кисело зеле консерва от лидл. Реших да го изям, че с настъпване на топлото време няма да ми се яде. Ася, твоето веган сирене, хич не ми хареса. Ни на вкус ни на вид. Аз ли нещо сбърках, или моите вкусове не съвпадат изобщо с твоите. Изядох го, защото го обърках с разни други неща.
Лучена яхния с малко ориз за тази вечер.
Уау, какви тортиииииии....
Утре ще трябва да забъркам нещо. Очертават се четири почивни дни.

# 181
  • София
Данилу, много обичам лук. Нещо подобно ще трябва да сготвя и аз.
Торта ще правя и другата седмица този път РД има детето. Simple Smile РД в изолация.
Доматена супа.
Макарони с масло и крема сирене.
Салата с печени чушки, лук, извара, розов домат, маслини, краставица, натурално тофу, черен пипер, сол.
Купих си био бадемово мляко от ДМ и го изхвърлих. Отвратително ми се видя и не му намерих приложение. Купувам от ДМ тяхното овесено мляко , соя с овес и са разкошни, но бадемовото-повече никога.

# 182
# 183
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Данилу, съжалявам.
Става бяло/бежало, леко ронливо и киселеещо на вкус. Ако има повече сок става като дип.
Някои консерви са доста кисели, аз взимам вакуумирано.🙄 но като престои и то става кисело, бактериите си работят.

# 184
  • на острова на мечтите
В Сицилия само това в ЛИДЛ в кутия. А и не вкисва така зелето, ако го наложа. В България не сме си ходили от миналият Великден, но със самолет, така че нищо не може да се пренесе.
Пак ще пробвам, като(кой знае кога) отидем в БГ с возило и си донеса зеле в буркани.
Много красив тоя мус.
Какви красоти творите!

# 185
Данилу, аз също не го правя с българско, а с немско.
Ето такова взимам, стои в хладилната витрина:
https://www.amazon.de/andreas-Sauerkonserven-Bio-Sauerkraut-500/dp/B01MSEL7NM

# 186
danilu, въпрос на вкус е. И аз го пробвах преди време, и на мен изобщо не ми хареса, едвам го изядох. Пробвала съм от любопитство и "сирена" от карфиол, и от слънчогледови семки (рецепти от темата тук)... всички ми се сториха ужасни. Simple Smile Експериментът със семките даже се наложи да отиде в боклука. Sad Единственото такова "сирене", което ми е харесало досега, го забърках малко по случайност преди 10-на дни. Имах останали бадеми от направата на бадемово мляко, добавих им пасирани сушени домати и "италиански" (така пише на пакетчето) подправки – риган, босилек, розмарин, мащерка и чесън. Стана мнооого вкусно, пак ще си направя. Аз го докарах с консистенцията на пастет, но някой ако си поиграе, може и като сирене да го оформи.
Има много вегански рецепти с кашу... също ги намирам за ужасни (и сладките). Орехите, бадемите и лешниците са ми много по-вкусни, а са и тукашни ядки.

Къри с печени картофи и карфиол, омлет/"тортия" с червен ориз и зелении.

Направих си тортата с крем от шоколад и орехов мус. Добре стана. Даже детето яде, а той не е по тортите.

Правим си напоследък сладолед само от замразено манго. Препоръчвам.

# 187
  • на острова на мечтите

Аз ей такова мога да си набавя. Няма кой знае каква вкусова прилика с нашето кисело зеле, ама от време на време купувам. Особено "зимата" ми се дояжда кисело зеле.
Синьо, аз, само първият пъ когато правих сирене oт  слънчоглед, го направих бомба. После стана нещо странно и безвкусно и не потретих.
Кашуто е 35 евро на кило и не ми се ще да експериментирам. Ако не ми хареса ще си е живо прахосване.
Една крем супа от карфиол с ориз. Салата с маруля.
Днес купих пресен зелен фасул. Но ще е за утре.

Последна редакция: пт, 08 май 2020, 23:40 от danilu

# 188
Аз съм пасирала накиснати слънчогледови семки с разни зеленчуци, включително и с кисело зеле. Вкусно ми се е получавало, но е било като пастет, а не като сирене.
Имаме навика да си купуваме такива готови пастети, в бурканчета. Има ги в голямо разнообразие, поне в Германия. С чушки, домати, патладжан, тиквички, къри и ананас и др.

Направих киша с картофеното тесто. Много вкусно. Ще повторя Simple Smile

# 189
Катерица, може ли рецепта за киша моля?

# 190
Nivea : ), направих я по насоките на asyalein, дадени няколко публикации по- напред.
Скрит текст:
За плънка сложих праз лук, спанак, и малко замразени зеленчуци - смеска за тиган. Задуших ги, а после разбърках с извара и 3 яйца и изсипах да се допече с блата

# 191
Данилу, това с виното е доста кисело.

Аз написах, че става като свежо сирене, т.е за мазане, не тип кашкавал.
Иначе всякакви песто вариации с ядки харесвам, ама няма с какво да ги вм.
Вие с какво ги ядете? С безглутенов хляб не става, защото го правя и него от ядки и семки...🤪

Крем супа от аспержи и картоф, застроих я с жълтък. Детето помрънка, но я изяде.
печурки и аспержи на тиган
затоплено в тигана Tomme сирене
Салата от цикория, ябълка и някаква майска ряпа.

# 192
  • The QC to be!!!
веге "дроб-сърма", но заливката е с яйца и кисело мляко. Плънката е традиционната, месото е заместено с гъби кладница. Стана чудесно!

Пастет от слънчогледови семки на мен ми харесва, но с повече пресен лук. Сиренето за което Ася писа, все се каня да го направя, и все отлагам. И семки харесваме и кисело зеле, но найстина, това с виното е много кисело.

За утре се каня да направя един хляб от пълнозърнесто брашно и сухи зеленчуци.

Ася, можеш ли сама да си смелиш елда за брашно? Ако да, тогава можеш да си направиш приличен хляб от нея, тя е безглутенова, нали? Аз правих няколко пъти, но купувах готово брашно, малко ми заприлича на пясък, но излеге хубав порест хляб. Технологията ми е същата както правя хляб от всяко друго брашно - без месене е. Ако не се сещаш какво съм писала, драсни, ще напиша пак. Не е сух, и не се рони. Става за филии, които ако ги запечеш на тиган по тънки с олио или масло, са разкошни. Пернатото и аз ги обожаваме!

# 193
  • на острова на мечтите
Тази вечер към крем супата от карфиол, по искане на мм, добавих ориз и стана върхът.
Baby, искам и аз рецепта за хляб от елда. В нета намерих рецепта за паста с елдено брашно, смесено с оризово.

# 194
Ася, снимах денс едно безглутеново нрашно, ама е много голяма снимката и не ми дава да я кача. Пише че съдържа оризово брашно, картофено нишеств и царевично брашно. В Англия се продават такова хлябове, бели и черни също брашна.

Общи условия

Активация на акаунт