Вегетарианска тема 13- какво ще готвим по време на карантина

  • 29 163
  • 770
  •   1
Отговори
# 195
  • Калифорния, САЩ
  • Мнения: 5 756
Пържени филийки с мед за закуска + къпини и киви.
Домашно песто (босилек, тиквени семки, кашу, чесън и зехтин) - стана разкошно.
Зелена салата с пресен чесън и лук.
Бок чой на тиган - с чесън и сос от кориандър.
Препечени филийки с масло и песто.

# 196
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 18 076
Бейби, купувам брашното от елда. Пълнозърнесто взимам. Нямам мелница за брашно.
Кажи как го правиш хляба, аз блини правя от него или го слагам към други брашна за слепка.
Виж долу съм писала защо ям хляб от семки.

Аделинда, то и тук ги има тези брашна, но аз не ги ползвам, защото са само нишесте (захар). Затова си правя low carb/keto хлябове и те са от семки, ядки, яйца.

Вчера бебето не иска да спи, тренира среднощно в леглото да пълзи. Взех си една купичка крем карамел да ям и тя взе за отваря уста и изяде цялата купичка 😆
Беше без карамел, само крем.

Днес трябва да измисля сладкиш: или бобов, или с моркови.

# 197
  • The QC to be!!!
  • Мнения: 5 345
1:2 са пропорциите вода и брашно, сол на вкус, но за 1кг слагам към 1 сл равна сол; 1/16 от кубче мая (режа кубчето на 16 равни парченца с конец, и във фризера). Маята се размива във водата, обърквате брашното с водата, не го месите и не го бъркайте много, просто го омешване за да е намокрено брашното. Това го правите вечерта с вода която е със стайна температур. Затваряте го в съд с похлупак, достатъчно голям,  защото през нощта то ще се надигне. От елда многи малко се надига и става по скоро като кипнало на много малки шупли. На сутринта го изсипвате върху поръсено брашно и го прегъвате от 4те края на вътре. От елда се къса, не се притеснявайте, и не го месете. Оставяте го на хартия за печене към час, ако може покрито за да не засъхва. Фурната да е затоплена на 220С заедно със съда в който ще го печете и той да е с похлупак. Аз го пека в йенско стъкло с капак за да мога да си го гледам. След като е нагряд съда заедно с капака, премествате хляба в съда както е с хартията, захлупвате и печете 35-45 мин в зависимост колко е дебело. Става като все едно е леко влажен и е на много шупли от вътре, на мен ми харесва, че не се рони като царевичния например.

Същата ми е технологията и ако ползвам бяло или пълнозърнести брашна, като за бяло трябва съд позволяващ поне 4 пъти по голям обем. Случвало ми се е сутрин да ми е надигнало капака и излязло вече като съм забъркала по голямо количество.

Може да добавяте каквото си искате като семки, чесън, сирене, сух лук... всичко, но го обещайте в брашното.

# 198
  • Русе
  • Мнения: 6 297
Картофена салата с прясно сирене и краве масло


Пържени тиквички


Картофени кюфтета с левурда и пресен джоджен

# 199
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 18 076
Бейби, благодаря.
Мога ли да не го премесвам, а да го оставя да втасва в съда и да изпека после?

Кето хляб:


Low carb сладкиш с морков

Последна редакция: сб, 09 май 2020, 19:30 от asyalein

# 200
  • Мнения: X
Може ли рецептата за сладкиша с морков ?

# 201
  • Мнения: X
Супа с бели аспержи, къри от зелен фасул и тиква.

# 202
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 18 076
Може ли рецептата за сладкиша с морков ?

Може. Става сочен, аз обичам по-сухи.

3 яйца
200g смлени бадеми
200g настъргани моркови
75g извара или свежо сирене
50g меко масло
50g смлени орехи или лешници
50g захар или low carb заместител
10g бакпулвер
1 щипка сол

Настъргват се морковите и се разбъркват с яйцата и изварата. Сухите съставки се смесват и добавят.
Аз го пеках в 26см форма, 180С , около 50мин, но не съм засичала.

Топингът е извара, маскарпоне, кисело мляко и ванилия.

# 203
  • The QC to be!!!
  • Мнения: 5 345
Ася, не, защото съда в който трябва да го печеш трябва да е загрях до Т на печката и тогава да сложиш хляба в него. Но пробвай без да го загряваш, ако искаш. Аз винаги го слагам в нагрят съд до 220С.

Като гледам кака изглежда кето хляба, горе долу така изглежда този направен само ит елда, но е по тъмен и луплите са по големшки.

# 204
  • Мнения: 9 992


Кафяв басмати ориз с гъби, спанак и чедър. Порич с боровинки.

# 205
  • на острова на мечтите
  • Мнения: 6 364

mein kleiner Kuchen юхуууу! Три месеца се каних, ама направих торта почти веган. Без яйца с моркови  и разни други неща. Вчера изядох ягодките от  саксията и затова цапнах отгоре малки парченца ананас. Като я разрежа, ако не се отплесна, ще я снимам.



Оказа се и вкусна:stuck_out_tongue_winking_eye:

Последна редакция: нд, 10 май 2020, 22:14 от danilu

# 206
  • София
  • Мнения: 5 246
Ася, чудесен сладкиш. Hands Plus1 И на мен ми допада. Без брашно. Затова сигурно не бухва?
Върху хартия ли печеш?

# 207
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 18 076
Мигла, не, сладкишът си е в намазнена форма и ръсвам малко полента.
Хлябът е на хартия.

Бейби, разбрах. Аз имам един подходящ кован тиган, там мога да го направя.

Данилу, каква е тази форма? Отстрани ли се отваря? Не съм виждала такава.
Кремът кокосов ли е?
Много добре изглежда!

За вечеря салата и пържено тофу, плюс сирена и тортиля чипс
За десерт чия с кокосови стърготини, какао, вода

# 208
  • на острова на мечтите
  • Мнения: 6 364
О,формата е от керамика и силиконов ринг. Срам ме е да си призная, но го имам от 4 години и това е вторият път, когато го ползвам. Два крема направих: един желиран и един с растителна сметана. Затуй и е почти веган, сложих желатин, че не ми се сгъсти кремът с ябълка!? Все така става, като искам да направя нещо и се старая, все нещо накриво ми става.
Утре ще се захвана да направя хляб от елда. Малко сложно ми се вижда. Ще направя половин доза,че ако на стане да не се Идосвам много. Не за друго, ами заради труда. Но със сигурност ще направя паста. Там съм майстор.
 Аделина, обожавам басмати ориз. Мм не го ще! Сега ще се опитам да го навия да опита  червен  див ориз. Много традиционалист ми е!

# 209
  • Мнения: 9 152
разкошни неща публикувате! Благодаря ви!!! Таааааака ме вдъхновявате. Kissing Heart  Hug
Днес пекох лазаня с патладжани, соев гранулат, задушени моркови и лук, домати, спанак, капелети, соево кисело мляко, 2 яйца и италиански сушени подправки - микс. Редях доста пластове, стана висока и вкусна лазаня.
Скрит текст:


Общи условия

Активация на акаунт