Вегетарианска тема 13- какво ще готвим по време на карантина

• 29 170
  • 770
  •   1
Отговори
# 210
  • Калифорния, САЩ
Ей, разкошни снимки.

От мен един хляб, ама не баш - бадемово брашно, яйца, броколи, козе сирене, кокосово масло, бакпулвер, малко тиквени семки и ленено семе за поръсване. Ядохме го намазан с крема сирене и много зелена салата.

# 211
# 212
До края на карантината, всеки ден е като неделя. От мен овесени палачинки, без брашно и млечни:.

# 213
  • Калифорния, САЩ
И от мен палачинки, но много големи (тип пенкейкс) със скрит намачкан банан (че детето не яде иначе банани), фъстъчено масло и мед.

# 214
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Зеленчуково къри с тофу
Аспержи на тиган
Козе сирене с мед
Крем супа от целина и картоф
Крем с жълтъци - за първи път детето изяде купичката с бясна скорост, а мъжът ми отказа след първата лъжица. Той яде пудинг от пакетче, аз предпочитам с жълтъци. Странно, крем-карамел яде.
Детето се радва, че сега има още една порция за утре.

# 215
  • на острова на мечтите
За обяд правих пасра с брашно от елда и ориз. Не стана лошо. За хляб след сряда, че имаме съвещания тия дни и едвам успявам да сготвя. За вечеря ризотто с артишоци. И естествено тортата. Ама свърши!

# 216
  • София
Крем супа грах с пащърнак, лук, морков и чушка, шепа просо, подправки и зехтин.
Детето иска суши. Хареса му от лятото в Хепи. Май ще купувам листа е ще се пробвам..

Последна редакция: вт, 12 май 2020, 23:56 от Мигла

# 217
# 218
Ядат ми се и на мен тиквички, но тукашните още не са станали.

Боб яхния, супа с коприва, сладкиш с кокос, морковена супа, зелени аспержи на грил.

Ние скоро правихме сос за бели аспержи само от жълтъци (бяха останали от тортата). Хубав стана. Народът иска пак, но толкова белтъци не знам как се употребяват (освен на торта).

# 219
Синьо, белтъците на Павлова.

Задушен зелен фасул
Зелена салата с репички и лук
Крем супа от аспержи, застроена с жълтъци

Мъжът ми е взел варено, червено цвекло. Идеи какво да го правя?

# 220
Вареното вакуумирано червено цвекло слагам в дипове/ хумуси/ разядки ( пасирано с каквото искам на момента) : кисели краставички / к.зеле, моркови, авокадо, магданоз, ядки, семки, зърнени....
Слагам го също  редовно в смеската за кюфтета, пасирано с елда и подправки.
Понякога го добавям в салати, нарязано на кубпета. Аз много го харесвам, но детето не, затова в салати обикновено си го ям сама.

# 221
Вкъщи само аз го ям, но сурово.
На кюфтета съм го слагала и вярно се яде.
Може и на карт.салата...

Сега се сетих: на брауни!
Бях правила един път и детето каза: на вид е по-добре, отколкото на вкус 🤣

Взех и брашно от елда за хляба на Бейби.
Имам още от кето хляба, той бавно върви.

# 222
Варено цвекло на салата ям. Примерно на кубчета цвеклото, картофи варени, морков, яйца, майонеза, кисели краставички...

# 223
  • на острова на мечтите
И аз така, Аделинда. С лимон и зехтин.
Сух белен жълт грах, ще рече сушени фаве . Като се сварят стават сами на крем . Варено броколи.
За вечеря паста от тиквички с песто от  босилек. С коронавирус и карантина качихме по две три килца и сега минаваме малко на диета у дома.
Най- странното е, че след тортата бях с полояин кило надолу.

# 224
Мен само такава салата не ме наяжда. Аз още кърмя и ми трябват сериозни калории.

Браунито стана добре. Сложих по-малко шоколад, замених с рожков, има странен привкус, но е добре.

Фламкухен ябълка и козе сирене. Има потенциал в тази комбинация, тестото не стана добре, трябва с друго да пробвам.
За вечеря пак козе сирене на тиган с мед и салата.
Имам и пащърнак. Освен на супа и пюре, нямам други идеи.
Правила съм сладкиш с него, но не ми се стърже....

Общи условия

Активация на акаунт