Вегетарианска тема 13- какво ще готвим по време на карантина

  • 29 172
  • 770
  •   1
Отговори
# 225
  • Мнения: 9 992
Данилу, жълтия грах колко време приблизително го вариш?

# 226
  • Русе
  • Мнения: 6 298
Постни лозови сарми с млечно чеснов сос

# 227
  • на острова на мечтите
  • Мнения: 6 364
Данилу, жълтия грах колко време приблизително го вариш?
ами около час и половина. Но го кисна много време.
Постни лозови сарми с млечно чеснов сос

Мммм...вкусно!
Видях че на двора са избили малко нови лозови листа.  Ще видя дали стават за завиване, или са много малки и нежни.

# 228
  • Калифорния, САЩ
  • Мнения: 5 756
Кифлички с ябълка и канела.
Портокалов сок.
Салата от чери домати и зелен лук.
Пица с различни сирена - купена.
Таратор. Кисели краставички. Бъркани яйца.
Гъби на тиган.
Зелен боб с моркови и чесън - пак на тиган.

# 229
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 18 076
Панкейкс с кокосово брашно
Картофени бухтички
Зелена салата с козе сирене и тиквени семки
Грах яхния - спомените ми от детството за вкуса на това ястие са много различни, от това което готвя сега. Незнам грахът ли е друг? Купувам замразен и винаги е много сладък. Едно време помня беше дребен, но не беше сладък. 🤔 поне не толкова

# 230
  • Русе
  • Мнения: 6 298
Броколи със сметанов сос

# 231
  • Мнения: 9 152
i_peych, супер идея! Simple Smile
ето какво ще сготвя тази вечер за вечеря. В сметановия сос какво добави?

# 232
  • Русе
  • Мнения: 6 298
Скрит текст:
i_peych, супер идея! Simple Smile
ето какво ще сготвя тази вечер за вечеря. В сметановия сос какво добави?


Здравей! Благодаря!
https://ipeychev9.blogspot.com/2018/10/blog-post_27.html

# 233
  • The QC to be!!!
  • Мнения: 5 345
Ася, сегашния грах почти навсякъде е сладък. Много трудно се намира не ГМО който да не е сладък. И аз сега точно това готвя с гъби. Знаех си един в Щатите т.н field green peas, но това си беше там. Ако вземеш от консерва от руски магазин да е направен в Русия или Армения, шанса да е сладък по малък.

Направих и халва от орехи с мед.

# 234
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 18 076
Бейби, руския магазин ми е далеч, а и консерви не обичам. Аз имах и пресен от градината, все стари сортове сея и пак не е като едно време.

Вече имам собствено производство салата и лук. Към тях пържени картофи с някакъв млечен дип.
За обед имаше талятеле с яйчен сос.

# 235
  • Мнения: X
На мен грахът винаги ми е бил сладък. Тук ме дразни, че царевицата е сладка и като си я посоля, се усеща още по-сладка. Не мисля, че са ГМО, просто сортовете са такива.

Гъст таратор, картофена палачинка, пюре от коприва, застроена зеленчукова супа.

# 236
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 18 076
Как правиш пюрето от коприва?

# 237
  • Мнения: X
Задушавам много добре лук и моркови, доливам 1-2 пръста вода, слагам копривата да се задуши и след това пасирам. Аз си го подправям със соев сос. 🙃 С тиква/сладък картоф вместо морков също е хубаво. И чесън върви. Сигурно и със сметана ще е хубаво. Всъщност може да мине за мнооого гъста крем супа.

# 238
  • на острова на мечтите
  • Мнения: 6 364
Преди време в една оранжерия за култивиране на доматчета, разбрах че добавят захар,или беше мед в сместта, в която ги садят. Моите доматчета не са толкова сладки. Кой знае какво добавят в почвата.
Пълнен патладжан в доматен сос.
Цветно зеле с ориз.
Ася, прави попитам хляба с елда? Тик изведнъж стана много горещо. Над 30°C. Да включвам фурна днес ми се стори немислимо.

# 239
  • София
  • Мнения: 5 246
1. Леща
2. Салата авокадо, домат, краставица и сметана
3. Гювеч ( праз, картофи, чушка, домат, моров, тиквичка, босилек, магданоз, зехтин)
4. Торта с маскарпоне
5. Ябълки, банани, бразилски орехи, лешници, чай, кефир, боза

Общи условия

Активация на акаунт