Вегетарианска тема 13- какво ще готвим по време на карантина

• 29 150
  • 770
  •   1
Отговори
# 135
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Грах с моркови
Салата от китайско зеле
Паста със сос от яйце и пармезан
Зеленчуци на тиган
Чия шоко пудинг
Бананов шейк

# 136
  • на острова на мечтите
Грах с качамак,амаранто и kиноа. За закуска днес орехово мляко. За довечера ми се ядат палачинки от елда. Ще мисля после какво ще правя.

# 137
Къри със зелении (коприва, спанак, живовляк, пореч), див ориз със зеленчуци, бели аспержи и картофи на грил, картофено-яйчена салата с пресен чесън, сладкиш с пресен кокос, останалият кокос беше направен на бисквити с орехи и сушени кайсии. Вече ядем салатки от моето балконско производство. Grinning
И аз правих шоко-пудинг с чия, за да употребя едни презрели банани. Даже ми хареса.

asyalein, мерси за идеите за крем, но на мен май ми се иска нещо шоколадово. Тези дни ще направя проба с шоколад и орехов мус. Само трябва да ми дойде новата кана на миксера, че предишната я счупихме.

# 138
Из фейсбук:
"За любителите на шоколада

С три основни съставки/всичко останало е "антураж"и може да замените по желание и вкус
За основата каквото ви хрумне като комбинация
В случая ползвах шепа ядки,шепа фурми(накиснати за 5 минути)
Трите съставки са:
1кутия кокосово мляко
1 черен шоколад
1 с.л.какао 100%
Разтопява се шоколада на водна баня,смесва се с кокосовото мляко и какаото
Ще получите доста течна смес (това да не ви притеснява)
Изсипвате върху основата и в хладилника
Стяга перфектно след няколко часа
За декорацията оставям по ваш избор(ползвах каквото имах)
Отнема 30 минути работа,икономична,стегната и изключително вкусна(с много възможности за импровизация/освен трите съставки/
Ползвах тортен ринг 16 см

От рожденика, единственият ми 17 годишен син, от него дойде идеята .."

# 139
Млякото за крема трябвало да е от консерва. В Лидл имало. Аз днес взех една но от Теско, че беше по-евтина. Утре смятам да правя само крема в чашки, защото нямам блендер за блата.

# 140
Синьо, жълтъци на водна баня, добавям парченца масло и бия и накрая какао. също и захар или друг подсладител, каквото ползваш.
този крем го слагам на Гараш.
4 жълтъка, около 150гр масло, 2 чл. добре напълнени какао и малко течна сметана (може да я пропуснеш, но се разнася крема по-добре)

тахан с мед и какао също е вкусно, но и тежко.

у нас кокосът въобще не е на почит и кокосово мляко се яде само на къри или в тиквена супа.
брашното има много лек вкус и го маскирам с канела. ако сложа в малко кокосово масло някъде, мъжът ми веднага го усеща и мрънка. Rage
може да го пробвам крема за детето, той яде всичко какаово, да видим.

low carb пица
просо със зелен фасул, праз, моркови и целина в гювеча
козе сирене с мед
шейк с малини

# 141
И аз не обичам кокос. Маскирам с лимонов сок или портокалов. Неутрализират миризмата. Не знам на мъжа ти небцето колко е фино и дали ще усети.
Направих го крема но в чашки. Сега ще чакам да стегне и ще докладвам. Черният шокоюад обаче, който взех, евтин за готвене съдържа мляко. Ще издирвам веган.

# 142
adelinda, много красиво изглежда тортата. Комбинацията от кокосово мляко и шоколад ми е много любима. Правила съм мусове така.

Можете ли да ми препоръчате рецепта за домашно ядково сирене?

От мен едни Кето бразилки

# 143
Същата жена, която е измислила тортата, има невероятни веган рецепти. Едната от тях е за веган сирене с нахутено брашно. Ще и потърся профила и кача тук.
Крема стегна в чашките. Ще стане любим.

Ето го веган нахутено то сирене:
https://www.facebook.com/groups/437369162950061/permalink/2293273634026262/
Струва си да се разгледат и другите и рецепти.

# 144
Ми да ти кажа , само защото жълтее и е на калъп, не мога да го нарека сирене. 🤪
Това си е качамак.

Правих и някакво от ядки, с агар - не ми хареса изобщо.

Едно единствено ми харесва: кисело зеле, изстискано, пасирано с накиснати бадеми. Става свежо сирене за мазане.
Звучи гадно, но не е.

Портокал или лимон не мога да сложа, защото и мъжът ми, и детето не ги обичат

# 145
Лимона неутрализира миризми, както оцета. Фреш от половин лимон в кокоса, не вярвамм да се усети, но как да е. В бг. бях намерила в Била, кокосово масло на калъп без миризмаа. В Германия не знам.

# 146
  • София
Днес коприва яхния.
Омлет с лук.
Салата моркови с маслини.
Тъй като много ми хареса маскарпоне кремчето, което от тук научих ще купя за да направя шоколадов вариант за РД другата седмица на половинката ми.

# 147
  • The QC to be!!!
Скрит текст:
Ми да ти кажа , само защото жълтее и е на калъп, не мога да го нарека сирене. 🤪
Това си е качамак.

Правих и някакво от ядки, с агар - не ми хареса изобщо.

Едно единствено ми харесва: кисело зеле, изстискано, пасирано с накиснати бадеми. Става свежо сирене за мазане.
Звучи гадно, но не е.

Скрит текст:
Портокал или лимон не мога да сложа, защото и мъжът ми, и детето не ги обичат
Ася, а със слънчогледови семки правила ли си го? Дай някакви пропорции моля?

Домашен хляб, крем супа от коприва, майонеза от нахутена вода, хумус, печени картофи с мащерка - много ни хареса, под капак ги правих в гьовеч.

# 148
Шепа бадеми ги накисвам, Sauerkraut е около 1/4-1/3 от пакета, значи 120-170гр.
Понякога го изстисквам, понякога -не. Ако е много кисело го изстисквам.
После пасирам/блендирам.

Не съм пробвала със слънчоглед. С него пробвах с агар и не ми хареса. Бадемите са сладникави и неутрализират киселото от зелето.

Зелени аспержи с гъби и манголд на тиган
Козе сирене с мед (пак)
Кокосово-ленени панкейкс
Сладкиш с йогурт-маскарпоне крем
Безглутенова пица ( блатът от семки: слънчоглед, сусам, лен и малко нахутено брашно, супер стана!)
Салата фризе с чушка и рукула
Чия шоко пудинг

# 149
asyalein ще пробвам идеята ти с кисело зеле, само трябва да си купя.
Благодаря. Flowers Hibiscus

Общи условия

Активация на акаунт