Вегетарианска тема 13- какво ще готвим по време на карантина

  • 29 224
  • 770
  •   1
Отговори
# 315
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 18 076
Аделинда, с брашно ми е ясно, чудя се с какво да го заменя.

Едит: направих една част с какао и соево брашно: катастрофа 🙄
Другата част със смлени бадеми, протеинов прах, брашно от елда - малко по-добре, но не изглежда добре, напука се.

Иначе се разби добре, като сложих брашната се задържа стабилно, не спадна, но при печене отново се напука, спихна и стана на люспа 😕

Мисо супа със зеленчуци и оризова спагети
Пица
Сладолед от йогурт

Последна редакция: нд, 07 юни 2020, 14:15 от asyalein

# 316
  • Калифорния, САЩ
  • Мнения: 5 756
Пенкейкс със сладки картофи и мед
Кекс обикновен за утрешната закуска.
Салата зеле, моркови, селъри и лимон.
Салата домати, зелен лук и много авокадо.
Зелен боб, лук и моркови на тиган.
Гъби с масло.
Гръцки плодки питки с домашна салца и кшкавал - като пици ги запекох.
Ментов сладолед от магазина с много череши, ябълки, къпини.

# 317
  • Мнения: 9 152
Гювече с картоф, патладжан, лук, чушка и домат, сирене и яйце.
Леща "Белуга" с моркови и лук, подправена с червен пипер и джоджен
Палачинки с паприка пастет ( готов от слънчогледови семки), крема сирене, шипков мармалад, соев шницел
Салата домати, краставица, магданоз, чушка, морков, лук и подправки.
Фитнес мюсли- ябълка с корн флекйс, овесени крънчи ягодови мюсли и овесени гранулки с кисело мляко.

# 318
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 18 076
Кьопоолу
Зелена салата с нахут
Наложено сирене
Паста с яйчен сос

Ето по единия сладкиш с аква фаба. Кремът го спаси....

# 319
  • на острова на мечтите
  • Мнения: 6 364
Данилу, ти кирилизацията на форума ли искаш да ползваш? Аз имах предвид, че уиндоуса си има и можеш да си я извадиш.
О, благодаря! Ще пробвам. Имам изпити в момента, но не съм се отказала.
Пеиятна вечер!

# 320
  • София
  • Мнения: 5 246
Лазаня с червено цвекло, морков, лук, булгур и подправки със заливка с яйца.
Супа тиквички.
Много череши и ягоди.

# 321
# 322
# 323
  • Мнения: 9 992
Освен с аквафаба, става и със соево мляко по същата технология. Но рецептата не е ваша.

# 324
  • Мнения: 2 656
А с аквабаба ще стане ли толкова гъста майонезата? Аз правих веднъж и си остана рядко като сос.

# 325
  • Мнения: 9 992
А с аквабаба ще стане ли толкова гъста майонезата? Аз правих веднъж и си остана рядко като сос.
Става гъста и вкусна, дори повече от обикновената. Тайната е че аквафабата/демек водата от нахута трябва да е студена. Веднъж не ми се сгъсти, сложих в хладилника и след това разбих и се вдигна. Също лимоновия сок и солта се слагат накрая. Също възможна причина да не ти се вдигне и сгъсти. Също се разбива повече време. Не е като с яйцето, което сгъстява веднага. Става с вода от боб или грах. Всички са богати на протеин.

# 326
  • Мнения: 9 152
Май никога не съм варила нахут. Вие каква вода ползвате? От консервиран нахут или от домашно сварен?

# 327
  • The QC to be!!!
  • Мнения: 5 345
не става с водата от всеки буркан/консерва нахут и боб! Аз правя вече поне 2 години тази майонеза и не винаги ми се получаваше. Даже миналата седмица пробвах с желето (то не беше вода) от буркан боб и не стана. А преди съм правила 2-3 пъти пак с вода от буркан боб и стана. Явно зависи от боба/нахута и водата. Ако е много водниста, няма да стане.

Аз слагам всичко наведнъж - водата от 1 буркан нахут, сок от 1 цял малък лимон, или ако е голям половинка, 1-2 лъжици горчица и сол. Пропорцията ми е 1:5 - 5 части е олио от гроздови семки, всичко изредено преди това ми е 1-ат част. Майонезата с нахутена/бобова вода ни харесва много повече от тази с яйце. С мляко до сега не съм правила.

# 328
  • Мнения: 9 992
Аз съм правила и от домашно варен и от консерва. Само веднъж консервата беше с малко желе, то вода практически нямаше. Когато е домашно варен, трябва да е с по-малко вода, да е"  гъста", богата на протеин. Трябва да стане и с вода от домашно варен боб.

# 329
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 18 076
Кажете как да не ми спада във фурната снега от аква фаба 😡
Майонеза не ядем много, ако ще е такъв сос, предпочитам течна сметана с лимон. Също се сгъстява.

Общи условия

Активация на акаунт