COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 484 373
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 1 635
Гледам голяма разлика има м/у починали /оздравели ,набиват ми се :
Белгия - 1447/3751
Холандия -1766/250
Ако в Холандия примерно по-късно е навлязла заразата ,то пък починалите са доста ,странно ми е ?

В Холандия не се регистрират оздравялите.
Тестват ,но не обявяват ли?

# 1 636
  • София
Скрит текст:
Еее, фантастичен доц. Попов! Защо този човек не е в щаба. Сигурно защото е изумителен професионалист, а не го влече да го играе медийна звезда диктатор.

Аз имам резерви - ако не беше сегашната истерия и медиен интерес заради Ковида, на баба ви Верка никой нямаше да обърне внимание, камо ли да й сложат индивидуален пост - лично проверено с близка баба в МВР болница с пневмония преди няколко години - зарязаха я, дори сутрин слагаха лекарствата й на нощното шкафче, като прекрасно знаеха, че не може да става и да се движи жената. Бутилката с кислород свърши и никой не си направи труда да я смени, да не говорим, че нямаше никакви грижи и искаха постоянно близък до леглото й, като че ли близките й не работят за прехраната си...Лицемерие, лицемерие, лицемерие!
За МВР болница не мога да кажа нищо, както и не всички клиники във ВМА работят читаво
. Но Инфекциозната е доста сериозна сила - и външно, и вътрешно призната.
Преди 3 години малката беше на година и малко и хвана някакъв коремен вирус. Личната ни лекарка каза, да я водим в инфекциозно. От там в спешното ни отпратиха, дори не я прегледаха. На път за Александровска, където отивахме с връзки детето припадна от обезводняване. Влияха й една банка и ни отпратиха Оттам ни насочиха в частна болница в овча Купел, тъй като нямаха места. Платихме си за ВИП стая и за 3-4 дена ни оправиха с вливания и прахчета. Така работи системата в България, така че не ми ги хвалете. Може да има и свестни, ама е пълно с плява.
Затова сега ако ми се наложи на лекар, разчитам на пари, не на здравни осигуровки...
Той и Домусчиев го доказая де...

# 1 637
Тези worldometers какво мерят, като данните са им напълни фалшиви? Сутринта имаше грешни данни за Германия, после ги махнаха, сега пак са грешни. Пишат, че новите случаи са 2645, а те са 5936. Някакви 3300 разлика само. За общия брой на случаите пишат 98 737, а те са 91 714. 7000 в повече този път. 🙄 И смъртните случаи са сгрешени с 200 отгоре.

# 1 638
Тук астма няма... Все пак има доста други, които са намаляли, което е странно!

Не си особено запознат. Здравтата каса реимбурсира на 100% лекарствата за астма. Защото, ако нямаш пари да си ги купиш......дано имаш пари за босилек. За справка баща ми е хипертоник. Доплаща си лекарствата. Държавата плаща 100% и другият ми медикамент, който не е за астма. Защото и двата са животоподдържащи. Държавата пари лесно не дава.

На трето място е астмата - при респираторните.

# 1 639
Водещо при респираторните е ХОББ, после пневмонии и др., Предпоследна е астмата. Аз не казвам че е безвредна, просто не е с такъв висок процент като други болести. Но несъмнено е много опасна при наличие на ковид.
Тук астма няма... Все пак има доста други, които са намаляли, което е странно!

Не си особено запознат. Здравтата каса реимбурсира на 100% лекарствата за астма. Защото, ако нямаш пари да си ги купиш......дано имаш пари за босилек. За справка баща ми е хипертоник. Доплаща си лекарствата. Държавата плаща 100% и другият ми медикамент, който не е за астма. Защото и двата са животоподдържащи. Държавата пари лесно не дава.

На трето място е астмата - при респираторните.

# 1 640
  • София
Тези worldometers какво мерят, като данните са им напълни фалшиви? Сутринта имаше грешни данни за Германия, после ги махнаха, сега пак са грешни. Пишат, че новите случаи са 2645, а те са 5936. Някакви 3300 разлика само. За общия брой на случаите пишат 98 737, а те са 91 714. 7000 в повече този път. 🙄 И смъртните случаи са сгрешени с 200 отгоре.
Актуализират със закъснение. И за Германия ще добавят новите случаи, все пак източниците са им сайтовете на съответните държави (вероятно сайтове министерство на здравеопазване и пр.). Не очаквайте те по друг начин да се информират.

# 1 641
Скрит текст:
Еее, фантастичен доц. Попов! Защо този човек не е в щаба. Сигурно защото е изумителен професионалист, а не го влече да го играе медийна звезда диктатор.

Аз имам резерви - ако не беше сегашната истерия и медиен интерес заради Ковида, на баба ви Верка никой нямаше да обърне внимание, камо ли да й сложат индивидуален пост - лично проверено с близка баба в МВР болница с пневмония преди няколко години - зарязаха я, дори сутрин слагаха лекарствата й на нощното шкафче, като прекрасно знаеха, че не може да става и да се движи жената. Бутилката с кислород свърши и никой не си направи труда да я смени, да не говорим, че нямаше никакви грижи и искаха постоянно близък до леглото й, като че ли близките й не работят за прехраната си...Лицемерие, лицемерие, лицемерие!
За МВР болница не мога да кажа нищо, както и не всички клиники във ВМА работят читаво
. Но Инфекциозната е доста сериозна сила - и външно, и вътрешно призната.
Преди 3 години малката беше на година и малко и хвана някакъв коремен вирус. Личната ни лекарка каза, да я водим в инфекциозно. От там в спешното ни отпратиха, дори не я прегледаха. На път за Александровска, където отивахме с връзки детето припадна от обезводняване. Влияха й една банка и ни отпратиха Оттам ни насочиха в частна болница в овча Купел, тъй като нямаха места. Платихме си за ВИП стая и за 3-4 дена ни оправиха с вливания и прахчета. Така работи системата в България, така че не ми ги хвалете. Може да има и свестни, ама е пълно с плява.
Затова сега ако ми се наложи на лекар, разчитам на пари, не на здравни осигуровки...
Той и Домусчиев го доказая де...
Т.е. изобщо не сте стигнали до Инфекциозна клиника, така разбирам. За да види човек как работят в нея, трябва да получи възможност да е приет.

Системата в цялост е зле, това всички го знаем, дори и тези с парите.

# 1 642
  • Bulgaria
Ето какво създава изолацията - игра.

https://koronio-vs-generala.com/?fbclid=IwAR2XiYRoDLZ7AVG1A-gWno … o_RMBQnk4njd38irc

# 1 643
Астмата може да доведе до ХОББ.

# 1 644
Аз гледам филма Contagion...отново.
Ми то полевата във филма е същата като нашата Арена 😂 😂

# 1 645
  • Варна
Най-екзотичното безумие чух сега, по новините btv. Слънчев бряг до стане санаториум за прекарали корона вирус. Защо не и за туберкулоза, СПИН, холера,морбили, заушка и т.н. Жаждата за печалба няма граници и разум.

# 1 646
  • Bulgaria
А лекар от Пирогов каза, че не иска да е лош пророк, но очаква и септември да има хора на респиратори... Frowning

# 1 647
  • В.Търново
Най-екзотичнота безумие чух сега, по новините btv. Слънчев бряг до стане санаториум за прекарали корона вирус. Защо не и за туберкулоза, СПИН, холера,морбили, заушка и т.н. Жаждата за печалба няма граници ш разум.
Това го казаха още преди 7-10 дена.Представете си как ще се напълни с преболедували чужденци.

# 1 648
  • Варна
О, това даже и преди няколко дни се чу. Свети Влас и Слънчев бряг имали някакъв специфичен климат, който можело да бъде подходящ за възстановяващите се и това било добър вариант за рекламиране на курортите след като отново станат възможни пътуванията.

# 1 649
  • Bulgaria
О, това даже и преди няколко дни се чу. Свети Влас и Слънчев бряг имали някакв специфичен климат, който можело да бъде подходящ за възстановяващите се и това било добър вариант за рекламиране на курортите след като отново станат възможни пътуванията.

Наистина морето и климата там са много полезни за респираторни проблеми. Едно време, когато карах пневмония, лекарката каза лятото задължително на море!

Общи условия

Активация на акаунт