COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 486 845
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 17 565
  • Буркина Фасо

Знаете ли с какъв % е спаднал оборота в големите хранителни вериги?
не е голям процента.
за сметка на това малките хр.магазини са увеличили оборота си.

Напротив, огромен е. И ви го казвам от първо лице. Веригите търпят много загуби в момента. Продукцията залежава и се правят страхотни бракове и намаления. В малките също, защото цените им са скочили до небето, в сравнение с големите хипермаркети и никой не би предпочел да отиде да си напазарува за 14 дни в кварталния магазин.
ами хората предполагам сега консумират повече храна у дома защото по цял ден са там. за да консумираш повече значи, че си я купил. не говорим за презапасяване.
намалял е % при големите вериги защото такива като мен не могат да отидат спокойно да пазаруват от там. правя го по принуда от по-малките и скъпи  магазини. те пък са си увеличили оборота спрямо големите. това е  от първо лице.
общо у дома консумацията на храна е същата както преди короната. даже е повече защото по цял ден само ядем и лежим.

пп. ти по-малко ли консумираш сега и защо ?

# 17 566
Ексит стратегията на Белгия обявена на 24 април 2020 от Националният съвет по сигурност

https://www.info-coronavirus.be/en/news/nsc-24-04/  на трите официални езика на Белгия, плюс на английски език, който също е признат за официален език в администрацията.

# 17 567
  • София
Нещата вървят все по-добре, дето се вика. Антиутопия, с тенденция за безкрайност. Никога не съм си мислела, гледайки "Прислужницата", че това е възможно да се случи изобщо. Ето, че се случи, случва се и ще трябва така да живеем. И да вдигнат някога ИП, ще си направят закон, с който забраните ще продължат да действат, ще оставят КПП-та, маски, училище няма да има, само дистанционно, кино, театър, концерти ще има да си чакаме до Второ пришествие.

# 17 568
Аз към Мангъров чувства нямам. Ни агресия, ни симпатия, нищо. Имам въпроси към него? Въпроса ми най-първия е плащат ли му и колко (ще прибавя и КОЙ), за да обикаля по цял ден медиите? После искам да знам също лично той колко пациента с Ковид 19 е лекувал и как ги е лекувал? А също така дали е имал време покрай медийната си кариера напоследък да работи нещо друго?

Последна редакция: вт, 28 апр 2020, 16:14 от lovely

# 17 569
  • Bulgaria
Генералът да е мислил преди да заключва хората и да ги лиши от доходи. Може би тогава нямаше да получава такива заплахи? Не е като да е невинен...

Smile SmileSmile Генералът заключва хората и ги лишава от доходи. По-абсурдно нещо не бях чела скоро.

# 17 570
  • София
питай го, кой ти пречи - има страница на фейса, по БНТ има предаване с въпроси от зрители - нека да го поканят и да го питат. В момента само циклиш от гняв.

# 17 571
Генералът да е мислил преди да заключва хората и да ги лиши от доходи. Може би тогава нямаше да получава такива заплахи? Не е като да е невинен...
напротив,  нещастниците на които не им стиска да протестират срещу политики на правителството, щяха да агрисират срещу всеки на неговото място. От простотия е, не от глад.

# 17 572
  • Там,където се събуждам щастлива.
Бояна, че имаш стаж на журналист си личи от километър.
Аз бих си използвала познанията по 6-те езика и три-четири области за обективно представяне на дадена държава и градивно сравнение с нашата страна. Другото са журналистически похвати с определена цел.
Нима отново ми плащат, за да пиша тук Simple Smile
Че и да съм обективна... Хората сме субективни винаги. Особено в претенциите си, та ще те помоля да се въздържаш от квалификации, клевети и изобщо от интерес към моята особа. Темата тук не съм аз, благодаря.

Някаква интерпретация обоснована на лично възприемане на текст се вижда, а не факт.

Начин на писане издава, което е професионално изкривяване. Няма лошо! Всички сме така в нашата си област.

Наистина ако имах време и твоите обширни познания, щях да ги впрегна е полезни представяния на различни държави. Хората продължават да мислят, когато имат бази за сравнения.

Последна редакция: вт, 28 апр 2020, 15:37 от Kalinka

# 17 573
Ексит стратегията на Белгия обявена на 24 април 2020 от Националният съвет по сигурност

https://www.info-coronavirus.be/en/news/nsc-24-04/  на трите официални езика на Белгия, плюс на английски език, който също е признат за официален език в администрацията.

Добре разписано и обяснено. Иска ми се нещо такова и от нашите.
Ох, защо ми се струва, че хоум офисите вече ще са по - скоро норма, а не изключение от тук нататък? Sad

# 17 574
  • Буркина Фасо
Аз към Мангъров чувства нямам. Ни агресия, ни симпатия, нищо. Имам въпроси към него? Въпроса ми най-първия е плащат ли му и колко, за да обикаля по цял ден медиите? После искам да знам също лично той колко пациента с Ковид 19 е лекувал и как ги е лекувал? А също така дали е имал време покрай медийната си кариера напоследък да работи нещо друго?
същите въпроси може да се зададат и на Мутафчийски ?
да не мислиш, че той упражнява професията си в днешно време? или пък лекува болни от короната ???

# 17 575

Добре разписано и обяснено. Иска ми се нещо такова и от нашите.
Ох, защо ми се струва, че хоум офисите вече ще са по - скоро норма, а не изключение от тук нататък? Sad

Няма шанс. Работата в колектив от къщи е в пъти по-трудна и непредпочитана. Единствено позициите за които не се изисква да имаш чест човешки контакт с другите може да се вършат ОК от къщи.

# 17 576
Нищо им няма на хранителните магязини. Всичко, което сега не се яде на ресторант, се консумира вкъщи.
Съответно от ресторантите изхвърлената храна рязко е намаляла Simple Smile
Всички пак се хранят по същия начин, ама вместо да отидат на пицария, пицата се твори вкъщи...
Така че общия обем хранителни стоки си е същия, само преразпределен.

# 17 577
питай го, кой ти пречи - има страница на фейса, по БНТ има предаване с въпроси от зрители - нека да го поканят и да го питат. В момента само циклиш от гняв.
Нещо много си се объркала. Все ми е едно за тази персона. Но благодаря за идеите. Ще взема да попитам наистина. Жалко, че вероятно поради факта, че въпросите са неудобни няма да му ги зададат.

# 17 578
От днес Германия въведе задължителното носене на маски. Приятелка на дъщеря ми ,която не е разбрала за това,била свалена от шофьора на градския автобус.Всички са с маски.От първия ден.Де да бяхме такава дисциплинирана нация ,досега да сме победили вируса!То не бяха защитници на закона,не бяха разни ,,капацитети'',които ни убеждаваха да не се носят маски.Ето , лека -полека и другите започват да възприемат мерките ,които бяха наложени у нас.

# 17 579
Insignia, прочети плановете на държавите. Белгия е поне 4тата,в чиято стратегия чета как бизнесите трябва да продължат хоум офис, при възможност за такъв..

Междудругото, в 3 от фирмите на мои приятели, големи международни, са обявили хоум офиси поне до септември

Общи условия

Активация на акаунт