COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 486 473
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 17 550
На фона на ненормалното разхлабване на "мерките" в нашата страна, една след друга се роят новините за НЕтестване, прикриване на заразени, липса на защитни средства и т.н.

"Общинският съветник от ГЕРБ и дългогодишен лекар по вътрешни болести и гастроентерология д-р Димитър Павлов от Сливенската болница обвини Националния щаб и националния здравен инспектор д-р Ангел Кунчев в лъжа.
Първо възмущението си той изразява спрямо думите на Кунчев, че "във всички болници има маски от най-висок клас" в пост в профила си в социалната мрежа Фейсбук:

"Нa cутрeшния брифинг д-р Кунчeв изрeчe лъжa или aкo нe e излъгaл, знaчи нe e нaяcнo c нeщaтa. Тoй кaзa, чe във вcички бoлници имa мacки oт нaй-виcoк клac. Нямa тaкoвa нeщo! Нитo в бoлницaтa, нитo в ДКЦ-тo, къдeтo рaбoтя. Щe ce увeличaвa брoят нa зaрaзeнитe здрaвни рaбoтници. Пoрaди нeзнaниeтo му. A e глaвeн caнитaрeн инcпeктoр", пише лекарят, цитиран от местния сайт slivensega.

Д-р Павлов твърди, че от Националния оперативен щаб също лъжат за тестовете на медиците: "Рeзултaтът e 34 зaрaзeни мeдици вчeрa и нaд 100 дoceгa. C тoвa тeмпo cкoрo мoжe дa имa дeфицит нa пeрcoнaл".

Общинският съветник говори за проблема, че не се правят тестове на всички контактни на доказано заразени с коронавирус.

"Другaтa лъжa, кoятo кaзaхa, e, чe вcички кoнтaктни ca тecтвaни. Oт 18 април oтдeлeниeтo ми e кaрaнтинирaнo зa 2 ceдмици. Cтaвa думa зa 25 чoвeкa. Дo мoмeнтa никoй нe ни e изcлeдвaл, a вceки oт нac имa ceмeйcтвo. Ако някой от нас е позитивен, кaквo cтaвa, гocпoдa oт Щaбa? Кoгa щe ни изcлeдвaт? Кoгaтo влeзeм в cтaтиcтикaтa нa зaрaзeнитe!?", пита докторът. Той твърди, че досега никой не ги е търсил, за да ги тества. "A caм нe мoгa дa oтидa и дa плaтя, зaщoтo cъм пoд кaрaнтинa, зaрaди бoлeн c кoрoнaвирус в oтдeлeниeтo", утoчнявa д-р Пaвлoв.

Точните думи на д-р Ангел Кунчев са в отговор на въпрос на журналисти от брифинга на Националния оперативен щаб на 24 април за заразените в болницата във Видин:"Мерките за носене на предпазни средства трябваше досега да бъдат прилагани, ако бяха - нямаше да има този резултат. Тя болницата няма да изчезне, тя си е там, но няма да има кой да работи в нея, горещата ми препоръка към всички останали работещи, не ми е приятно да го казвам на колегите-лекари, но истината е, че те не ползват предпазните средства както трябва. Имаше оправдания в началото, че няма такива, но сега няма болница, в която да няма - има маски от най-висок клас, които се ползват в цял свят. Ако ги ползваш както трябва, резултатите ще са налице".

Премиерът Бойко Борисов неведнъж каза на няколко от официалните брифинги, че който има сигнали за липса на предпазни средства, може да се обажда лично на телефоните на Националния щаб и в Министерски съвет.

Междувременно днес стана ясно, че болниците в Югозападна България също нямат апаратура, за да правят PCR-тестове и те се носят чак до София, поради което резултатите от тях се бавят."

Именно! Има тоооолкова много болни, които не са открити. Какви пикове гоним след като нямаме ясна представа дори колко болни има в държавата.
Това едновременно ме радва и безпокои.

Радва ме защото при наличието на толкова много болни и толкова малко починали, значи нас наистина ни пощадява поради някакаа причина болестта.

Безпокои ме защото се взимат напълно нелогични и по-скоро грешни мерки от правителството и НОЩ защото как аджеба някой може да вземе адекватна мярка като не знае каква е ситуацията в държавата му?

Това е все едно да имаш болни днес и да трябва да повикаш заместващи - ама не знаеш колко болни имаш за това викаш заместващи по свое осмотрение. Или ще са повече и ще си чоплят носовете или ще с по-малко и ще ги пръснат от работа. Но това е положението.

# 17 551
  • Буркина Фасо
Баба ми е на 85 години. Не я е страх от вируса, страх я е от самотата. Тя е доста активна личност о в момента тази Изолация я убива. Аз не мога да отида по други причини , но ако те са отпадне мярка според мен това са КПП тата.
аз като медицинско лице мога ли да мина КПП-то  за да видя близките си и облечен в скафандър и с намордник ?

Да, можеш. В заповедта на министъра е ясно написано, че КПП не важат за медицински лица. Прочети я.
вероятно не разбра подсмисъла на въпроса Smiley
замени "мед.лице"  с "обикновен гражданин".
едно мед.лице работещо в  рисково отделение може да минава спокойно , а обикновен гражданин , не рисков да не може?

# 17 552
# 17 553
  • Там,където се събуждам щастлива.
Баба ми е на 85 години. Не я е страх от вируса, страх я е от самотата. Тя е доста активна личност о в момента тази Изолация я убива. Аз не мога да отида по други причини , но ако те са отпадне мярка според мен това са КПП тата.
аз като медицинско лице мога ли да мина КПП-то  за да видя близките си и облечен в скафандър и с намордник ?

Да, можеш. В заповедта на министъра е ясно написано, че КПП не важат за медицински лица. Прочети я.

А защо не важат? Доктор Х живее в София и лекува в болница в София. Защо трябва да е в с.Горно?
Държавата им е осигурила удобен начин да отидат за Великден на вилата, а на 6 -ти да хапнат агънце. Нали няма някой да каже, че всички медицински лица са изключително отговорни?
Отличници по дискриминиране и  разделение на хората.

Последна редакция: вт, 28 апр 2020, 15:08 от Kalinka

# 17 554
Канят го - ходи.

Мутафчийски е врял и кипял, не се става лесно генерал.
Ходи той. Ми малко хигиена е нужна. То не може да се изявяваш непрекъснато, всеки ден да ти гледат муцуната хората от всякакви вестници и телевизии, да нямаш филтрация никаква в какви жълто-кафяви медии се изявяваш и да искаш после хората да те възприемат на сериозно. Лично аз мисля, че му плащат. Иначе щеше да се поспре с изявите ежедневно по 5 пъти.

Не го гледай, дистанционното е в твоите ръце.  Ако го харесваше, нямаше да имаш претенции към появяванията му.  Малко прекаляваш с определенията.
Аз не само него не го гледам. И НОЩ не гледам. И брифинги не гледам. Но въпреки това, въпросното лице и име го виждам всеки ден навсякъде. Скоро очаквам да си пусна чешмата и там да го видя. Ми искам просто да разбера защо го виждам навсякъде и защо той е всеки ден по медиите, друга работа няма ли си? Все пак да не забравяме, че обикновено който крещи най-високо бива чуван, а не този, който има нещо важно да каже наистина. Ако ме разбирате.

# 17 555

Изследване: От 21 дезинфектанта на нашия пазар само 3 отговарят на изискванията на СЗО
https://aktivnipotrebiteli.bg/%D1%82%D0%B5%D1%81%D1%82/177/%D0%A … D1%8A%D1%86%D0%B5

Некоректно е поднесено проучването и е неточно.
Това е препоръчителната формула на СЗО, в която задължителен е градуса на спирт, добавката може да е глицерол, а може и да е друга суровина или комбинация, която да се грижи добре за кожата.
Разгледах го много внимателно и някои неща ми направиха впечатление, че при доста мърда процента на спирта в тях при някои даже  и с 10 градуса, което не е добре, показва несъответствие между декларирано на етикета и съдържание и това би трябвало да се санкционира.
Срещу Dettol - пише неизвестен производител - това без коментар просто

Имам един от тези с ниската концентрация и знам, че е ниска пише си го отзад на етикета погледнала съм информирана съм, какъв трябва да е процента на спирта, така че въобще не се чувствам излъгана или нещо такова.
Balea много ме изненада с тази голяма разлика между декларирано и реално в съдържанието.

Фирмите ги продават като дизенфектанти, а не като дизенфектанти за Ковид,  така че не смятам че са некоректни когато декларираното на етикета  отговаря на реалното съдържание, в която част ми беше полезно това изследване.
Останалото смятам за некоректно поднесено и заблуждаващо в някаква степен, че това трябва да съдържа всеки дизенфектант.

# 17 556
  • Буркина Фасо

Знаете ли с какъв % е спаднал оборота в големите хранителни вериги?
не е голям процента.
за сметка на това малките хр.магазини са увеличили оборота си.

# 17 557
Другите го изливат върху ген.  Мутафчийски и то доста по-агресивно. Обстановката в страната е станала безподобна кочина. Само Баце ще излезе пак чист.

# 17 558
  • Bulgaria

Знаете ли с какъв % е спаднал оборота в големите хранителни вериги?
не е голям процента.
за сметка на това малките хр.магазини са увеличили оборота си.

Напротив, огромен е. И ви го казвам от първо лице. Веригите търпят много загуби в момента. Продукцията залежава и се правят страхотни бракове и намаления. В малките също, защото цените им са скочили до небето, в сравнение с големите хипермаркети и никой не би предпочел да отиде да си напазарува за 14 дни в кварталния магазин.

# 17 559
невероятно FlushedFrowningRolling Eyes
https://offnews.bg/dw/gen-mutafchijski-pred-dojche-vele-veche-po … -vkli-727566.html

"-Вече получавам заплахи, включително за живота ми. Такива идват с имейли, есемеси или по Вайбър. Аз, разбира се, ги предавам на полицията.
-Тези заплахи анонимни ли са?
-Има и имена, но не мога да кажа дали това са истинските им имена. Това е работа на полицията. Аз не мога да преценя реална ли е заплахата или не. Да, правя много жертви за работата си, но чак пък да загубя живота си...
-Категоричен сте, че има и смъртни заплахи, така ли?
-Категорично има смъртни заплахи, даже съм ги запазил в телефона си. Мога дори да цитирам едно от последните такива послания: „Искам да бъдеш усмихнат, когато ти пусна куршума".

# 17 560
  • София
Бояна, че имаш стаж на журналист си личи от километър.
Аз бих си използвала познанията по 6-те езика и три-четири области за обективно представяне на дадена държава и градивно сравнение с нашата страна. Другото са журналистически похвати с определена цел.
Нима отново ми плащат, за да пиша тук Simple Smile
Че и да съм обективна... Хората сме субективни винаги. Особено в претенциите си, та ще те помоля да се въздържаш от квалификации, клевети и изобщо от интерес към моята особа. Темата тук не съм аз, благодаря.

# 17 561
  • Bulgaria
https://offnews.bg/dw/gen-mutafchijski-pred-dojche-vele-veche-po … -vkli-727566.html

"-Вече получавам заплахи, включително за живота ми. Такива идват с имейли, есемеси или по Вайбър. Аз, разбира се, ги предавам на полицията.
-Има и имена, но не мога да кажа дали това са истинските им имена. Това е работа на полицията. Аз не мога да преценя реална ли е заплахата или не. Да, правя много жертви за работата си, но чак пък да загубя живота си...
-Категорично има смъртни заплахи, даже съм ги запазил в телефона си. Мога дори да цитирам едно от последните такива послания: „Искам да бъдеш усмихнат, когато ти пусна куршума".

Сега осъзнавате ли в каква психиатрия живеем? Стресираните и хипохондриците или икономически пострадалите го заплашват?

# 17 562
Съжалявам,но няма да почивам на нашето Черноморие..
и преди да се появи коронавируса,винаги  е имало проблеми с хигиената,
храната и обслужването,колко почиващи още на 3/4 ден
вече бяха с разстройство,гадене,температура,обриви и други..
 и сега изведнъж,елате и спасете българския туризъм, иначе фалираме.

# 17 563

И аз сега го четох.Само че от Дарик нюз.Думи нямам.Все едно той взема крайните решения.И какво казвахте за всеобщата ненавист към Мангъров?

# 17 564

Сега осъзнавате ли в каква психиатрия живеем. Стресираните и хипохондриците или икономически пострадалите го заплашват?

Почти убеден съм, че представителна извадка може спокойно да се извади от тази тема Wink

Общи условия

Активация на акаунт