COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 484 947
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 18 075
  • София
https://dnes.dir.bg/obshtestvo/borisov-kristin-lagard-se-chuvstv … ska-btszh-vaksina

Западната цивилизация си знае материализма . Оставяш го на стаден имунитет . Това разбиране зза цивилизация е дълбоко погрешно .

Медицината отдавна става все по субективна .

Ние  като народ имаме  вековни традиции които бяха запуснати .

Похвален е тоя интерес на Борисов към тези институти .

Сетила се Мара...

Нали точно неговото правителство отряза парите за наука.

# 18 076
Ох, това с "мерките завинаги" го пуснаха от бесепарската телевизия и народа започна да повтаря като папагал, подучен от социалните мрежи... Завинаги маски, завинаги максимум двама, завинаги КППта... ама мислете малко! То знам, че не е лесно, но поне се опитайте.

# 18 077
Моля, някой който е запознат да ме осветли, че не чета всичко в пресата - правилно ли съм разбрала, че всички положителна за COVID цигани от махалата в Брестовица са хоспитализирани, а възрастните хора и персоналалът на дома в Гара Орешец са оставени да се оправят сами?

# 18 078
И щеше ли да тръгне лицето Х за тук, ако имаше  препитание в България? Повечето хора, които засичам в различни групи са от села, където е по-скоро изключение да имат работа, отколкото обратно.

Идват тук (няма лошо), но не знаят какви права имат и къде може да получат помощ. Не искат и да научат, де. Нямаше да го върнат. Със здравна карта може и нищо да не плаща (защо няма такава?). Ганчо ако е болен търси помощ, а не страната да ку е пред вратата “ Ганчо, ти болен ли си? Я, чакай да ти помогна.”

Каква здравна карта има човек, който няма препитание в България, не е осигурен там, а работи на черно в Нидерландия?

# 18 079
  • София
Някой знае ли тези ACE2 рецептори, с които се свърза коронавирусът в тялото, за какво служат по принцип? Рецептори за какво са?

Ангиотензин-конвертиращ ензим 2 е това, а не рецептори (просто в разположен на повърхността на клетките) и действа като катализира хидролизата на ангиотензин 2 до ангиотензин, който е мощен вазодилататор (разширява квъроносните съдове и спомага за спадането на кръвното налягане).

# 18 080
  • Шумен
Някой знае ли нещо за махането на КПП-та. От всички мерки тази ми е най-безумната. В другите държави затварят области, тук областни градове- много тъпо, висене по опашки, декларации и глупости.

ББ иска КПП-тата да останат за постоянно, затова сега подготвят закон, в който ще влязат всички въведени мерки до сега: КПП-тата, носенето на маски и забраната за събиране на повече от двама. Искат да махнат извънредното положение, но мерките да останат завинаги.

Доста ще са озорят да ги направят завинаги и да бъдат издържани законово. Достатъчно кадърни юристи има, за да го допуснат.

# 18 081
  • Bulgaria
Моля, някой който е запознат да ме осветли, че не чета всичко в пресата - правилно ли съм разбрала, че всички положителна за COVID цигани от махалата в Брестовица са хоспитализирани, а възрастните хора и персоналалът на дома в Гара Орешец са оставени да се оправят сами?

За Брестовица не знам, но възрастните хора от дома са ги транспортирали за наблюдение в болницата във Враца днес. Имаше притеснения там, че един и същи персонал се грижи както за заразените, така и за здравите, затова е добре, че са ги отделили все пак. Дано останалите хора в дома и персонала не са се заразили, видях, че работят с хазмат костюми.

# 18 082
Ох, това с "мерките завинаги" го пуснаха от бесепарската телевизия и народа започна да повтаря като папагал, подучен от социалните мрежи... Завинаги маски, завинаги максимум двама, завинаги КППта... ама мислете малко! То знам, че не е лесно, но поне се опитайте.
Нима не знаеш, че държавата ни се управлява от един човек? Каквото каже той, това става. Съгласен съм, че вкарването на мерките в закон (за постоянно) противоречи на Конституцията ни, но какво от това? Лично съм се сблъсквал с няколко решения на съдилищата, противоречащи на Конституцията ни.

# 18 083
Някой знае ли тези ACE2 рецептори, с които се свърза коронавирусът в тялото, за какво служат по принцип? Рецептори за какво са?

Ангиотензин-конвертиращ ензим 2 е това, а не рецептори (просто в разположен на повърхността на клетките) и действа като катализира хидролизата на ангиотензин 2 до ангиотензин, който е мощен вазодилататор (разширява квъроносните съдове и спомага за спадането на кръвното налягане).

Благодаря Blush Не че нещо разбрах, но поне разбрах, че не са рецептори, както навсякъде пишат.

# 18 084
Скрит текст:
Някой знае ли нещо за махането на КПП-та. От всички мерки тази ми е най-безумната. В другите държави затварят области, тук областни градове- много тъпо, висене по опашки, декларации и глупости.

ББ иска КПП-тата да останат за постоянно, затова сега подготвят закон,
Скрит текст:
в който ще влязат всички въведени мерки до сега: КПП-тата, носенето на маски и забраната за събиране на повече от двама. Искат да махнат извънредното положение, но мерките да останат завинаги.
Много ми е интересно като как точно ще стане това....Значи, след 1-2-3 години, вече няма и помен от вируси, обаче имаме КПП-та.Искам да ходя на море/на гости на приятели в Сф/на посещение при роднини в Австрия, и все ще обяснявам в декларации къде смятам да почивам/гостувам/разхождам?   Smiley
Че ББ не блести с особен ум, ясно, ама мисля, че и той не е чаааак толкова ...проЗт!

# 18 085
  • Там,където се събуждам щастлива.
Само една малка подробност. В сравнение с Нидерландия ние - БГ сме диваци, така, че при нас може всичко да се очаква, но при вас не върви.
[/quote]

Диваци са всички управляващи от последните 30 години. В началото удобно съдействаха за изнасянето на парите. След това удобно съдействаха същите хора да изкупят всичко възлово за стотинки. Сега удобно работят същите хора да са добре. Интересно дали някой огромен хотел по морето ще фалира това лято...Или моят съсед с три хотела в едно село.

Жертва са обикновените хора. Плащате (повечето) здравни, а трябва безброй неща на частно, защото не се поема от касата. В същото време има хора, които масово не плащат, но получават дадено лечение. Поколението на майка ми е плащат за пенсия 40 години, а сега една пенсия взимат, че да им се завие главата...

Идеални държави няма. Правителства също. Корупция навсякъде има. Разликата е, че в много държави поне осигуряват спокоен живот, а за нас не може да се каже. Което е тъжно.

# 18 086
С какво е пътувал от Летище София до Брестовица казаха ли?
И много интересно интервю с Даниел Вълчев в "Лице в лице" при Цв.Ризова вчера. Втората част от предаването. За здравната система, лекарите и обстановката.

Последна редакция: ср, 29 апр 2020, 14:48 от kristinia

# 18 087
  • La casa de Mickey Mouse
Скрит текст:
Ма, разбира се. За какви пък се помислиха тия ми ти жени?
В 21ви век да искат да се развиват? Ужас, бе! Марш в кухнята!
Междудругото, при едно такова условие,
 с голямо удоволствие няма да допринеса за прираста на милата ни държавка

off topic:
А, Флейм, точно от теб не очаквах, че ще мислиш така... Simple Smile
В 21-ви век някои сега ги научиха, че трябва да си мията ръцете, ти къде отиде чак?
Пък като гледам как и колко са се "развили" масата от младите девойки и майки,
по-добре да сме с мисленето от 19-ти век.
Поне някакъв морал, възпитание и благоприличие са имали.

Като чета тук, то направо било обидно да си домакиня...
Това, че съм сега вкъщи, не значи, че нямам образование.
Не означава, че у дома човек не може са се развива и самообучава...
Всичко си е до човека...
Аз съм си у дома от 7 години и така сме решили, че е най-добре за семейството.
Децата са по-добре обгрижени, не ангажирам никого с гледането,
от градината може да отсъстват колкото е нужно.
Имаме възможност да караме с една заплата, правим го.
Но дори и индиректно да се вменява на една жена,
чувство на малоценност, че си гледа децата...

Проблемът с оглеждането на децата и детските градини е изключително широкообхватен.
Човек, ако трябва да го обясни, да се чуди откъде да я почне...
Например точно от горното, че в съвременните условия и разбирания
една жена нямам как да остане у дома си, за да си отгледа децата поне до училищна възраст.
Отделно, при желание, пък да няма финансовата възможност.
Съвременната жена е жена с образование и задължително кариера...
Ролята на държавата - че по никакъв начин не стимулира майките да останат с децата си...
Или то майчинстовто не е работа... То е по дефолт...
Липсата на всякакво търпение от страна на младите родители да отглеждат деца...
Бас държа, че всеки тук е чувал това:
"Ох, веднъж да го пусна на ясла, че да отида на работа да си почина!?" WTF?
Това, ако някой го смята за нормално... Ами не знам какво да кажа
...
Допълвайте.

Надявам се да не говориш сериозно? Аз го смятам за повече от нормално, стоенето с години в къщи да отглеждам отрочето не ми е нормално
Така като гледам западна Европа е оцеляла и без 2-3г майчинство. Децата са добре отгледани и възпитани, без да е нужно майката да си стои години наред в къщи.

# 18 088
  • Там,където се събуждам щастлива.
И щеше ли да тръгне лицето Х за тук, ако имаше  препитание в България? Повечето хора, които засичам в различни групи са от села, където е по-скоро изключение да имат работа, отколкото обратно.

Идват тук (няма лошо), но не знаят какви права имат и къде може да получат помощ. Не искат и да научат, де. Нямаше да го върнат. Със здравна карта може и нищо да не плаща (защо няма такава?). Ганчо ако е болен търси помощ, а не страната да ку е пред вратата “ Ганчо, ти болен ли си? Я, чакай да ти помогна.”

Каква здравна карта има човек, който няма препитание в България, не е осигурен там, а работи на черно в Нидерландия?

А какво е това управление, което допуска хиляди хора да нямат здравно осигуряване? Който няма работа или нископлатена - помощ от правителството.

Един от най-големите проблеми с починалите в Америка е именно липсата на здравни осигуровки = различен начин лечение и следене на болните.

# 18 089
  • София
Помислете малко. Какви са тези "мерки завинаги". Как ще работят кафета, ресторанти, казина, хотели, транспортни фирми, клубове и още, и още... Това са милиарди, в които и Бобо или негови хора имат пръст. Най-много маските да останат за малко по-дълго време. То и без това народът ги носи като лигавници или висящи на някое ухо...

Общи условия

Активация на акаунт