COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 484 683
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 18 105
Пък аз сега какво чета за Банско?! Дали е фалшива новината, не знам, но пускам всеки да си реши за себе си - това на фона на казаното онзи ден в Денят с Георги Любенов по БНТ от доц. Чорбанов, вирусолог от БАН, който каза, че когато вирусните заболявания са изкарани преди много време от хората, не се намират антитела с обикновени бързи тестове, защото имунитетът е вече клетъчен и изследването му изисква дълга и скъпа процедура, която е нерентабилна. Ето публикацията:
https://www.ekonovini.bg/bg/sled-proverka-s-pcr-se-okazva-che-v- … XwoxcBlo.facebook

# 18 106
Pehoko, предварителни данни обикновено,снема се анамнеза. Ако е лежал в болницата, си има документация. Може и на ЛЛ да се обадиш.
Да ясно, но някой ако не се лекувал примерно от хипертония и е живял що годе здрав а имаме летален изход от инфаркт това значи ли, че не е умрял от вируса?

# 18 107
Това никак не е безобидно.
Знам, че си адвокат и няма да се хващам на хорото. Simple Smile

Да, казал го е веднъж, но хората не се стреснаха, а ядосаха. Тактиката не показа резултат. Много по-добре се прие "благодаря" итн. А, ако те интересува подробно случаят, крайнодесните, които имаха правителство с него и той изхвърли от управлението след ужасен скандал от тяха страна, сега поддеха това хоро. Медиите и те, нашите български явно типично първично и след миризмата на скандал - веднага. Факт е, че Австрия се справи добре с първата вълна и ненамазалите слава не могат да му го простят. Колкото и да се опитват да рушят и плюят, това е примерът за цяла Европа в момента.

И не, не е постигнато със страх. Това се опитват да пробутат в България, не четеш ли между редовете? Вижте ги, и тях са ги плашили, а сега са добре.

ПП
Днес излязоха и с конкретни икономически предложения:
Скрит текст:
- понижаване на данъците (най-голямо намаление ще има за работещите в обслужването)
- още пари за задържане на работните места
- инвестиции в дигитализацията

Просто виждам как партийката-враг превърта очи и припада.
Феновете на това зелено (еко) -черно (икономика) правителство ще се умножат. Е, социалистите са малко безгласна буква в момента, затова и за майките решение няма, но има ли здраве и икономика, ще има и работа.

Ето как излиза обикновено и какъв е начинът му на говорене, тонът и невербалната комуникация 25:00

В края на изявлението пояснява, че няма да даде от държавния капитал за спасяване на Lufthansa, ако страната няма изгода от това, защото не е австрийска компания. Естествено, че и в Германия сега ще го очернят след всички хвалби. 767 милиона искат. Политика.

Последна редакция: ср, 29 апр 2020, 16:47 от Анонимен

# 18 108
Абе как ще въведат тези мерки завинаги.. Макс до следващите избори Grinning след тях като ги изритаме от управлението ще сънува Бойко мерки. (изключвам факта, че ще ги осъдят преди това)

"Мерки завинаги" вероятно значи законова възможност да се въвеждат мерки при здравна криза, без да се прибягва до извънредно положение.
По повод на успехите на Южна Корея в борбата с вируса на доста места писаха, че им е помогнал фактът, че след епидемията от МЕРС са въвели законодателство, което позволява на здравните власти в случай на нужда без излишни формалности агресивно да следят хората - чрез камери, кредитни карти, GPS сигнал от телефони, автомобилна навигация, за да се очертае пътя на всеки заразен и възможните му контакти. Нож с две остриета вероятно, но в случая се е оказало полезно.

# 18 109
Теези мерки са по закона за здравето.
Въпросът е, че на Министъра всяка Заповед трябва да се придружава с Обяснителна записка, като за нов строеж на недвижим  имот.

# 18 110
  • София
Значи докато хората не могат да отидат до парка, а някои си загубиха и работата и 2 месеца сме затворени на практика, си има редовни полети от рискови страни и сега НОЩ пише мейли и отправя молби да издирва контактните?
Някои хора майтап си правят с нас...
Ей за това писах снощи. Кой е виновен сега за този гаф? Кой?
И написах как можем всички (целия свят) да се справи с вируса и без ваксина. Но да, наивно е мнението ми защото причината за да не се справим е именно ето тази случка. Т.е. проблемът не е в самият вирус и чистата наука, а в хората и по-точно политиците!

# 18 111
  • Там,където се събуждам щастлива.
Скрит текст:
Не съм съгласна обаче, грешките на другите да ми бъдат вменявани и аз да излизам като най-големия грешник, а те по католици от Папата.
Вчера, колкото и да се опитвах да обясня, че каквито са мерките у нас, такива са и в Нидерландия и в почти цяла Европа, но не би. Нидерландия е супер цивилизована, адекватно реагираща и обясняваща и всичко е цветя и рози.
На практика обаче не е така. Вероятно и ти го знаеш, но не си в позиция да си го признаеш.

Кои грешки?
Тук няма пропусквателни постове =.мерките не са едни и същи.

Вие сте много ербап срещу българите в чужбина, но дали си давате сметка колко от нашите  42% данък косвено влизат в България чрез всички програми за подпомагане: благоустрвойство, земеделие, социални дейности и т.н. Не знам и кой колко си дава сметка, че при едно нормално управление пенсионерите нямат да бъдат оставени със стотинки, което ще доведе до увеличение на вашите данъци, за да има пари в хазната. Сега се подсмихват, че тези хора оцеляват с помощта на така омразните ви българи. Същото и със семействата на Мохамед, Ахмед и Сие. Български граждани, родени в някое забравено село.

Лично аз критикувам оформяне и изпълнение на заповедите, защото потърпевши са собствените ми роднини и по някакъв начин все още съм свързана със страната, колкото и да не се харесва. Същото се прави и от българи в България. Нищо не чета със същата нотка.. Защо мерите с два аршина?

# 18 112
Значи докато хората не могат да отидат до парка, а някои си загубиха и работата и 2 месеца сме затворени на практика, си има редовни полети от рискови страни и сега НОЩ пише мейли и отправя молби да издирва контактните?
Някои хора майтап си правят с нас...
Ей за това писах снощи. Кой е виновен сега за този гаф? Кой?
И написах как можем всички (целия свят) да се справи с вируса и без ваксина. Но да, наивно е мнението ми защото причината за да не се справим е именно ето тази случка. Т.е. проблемът не е в самият вирус и чистата наука, а в хората и по-точно политиците!

И аз съм бясна - на на НОЩ и на тези, които едва са долазили до Летището и не са казали никъде, че са със симптоми, само и само да не ги свалят от самолета.
Ние не можем от София до Перник и обратно  да стигнем, а от Амстердам до София, няма проблем.

# 18 113
  • София
Виновни са управляващите.
Изобщо не бива да има полети, това първо на първо. Полети септември. Ако Нидерландия е чиста по-рано, може и по-рано.

# 18 114
Присъединявам се към негодуванието - да махнат КПП-тата и да засилят контрола към пристигащите /щом не могат да ги ограничат/ на летищата от рискови държави. Щото един заразен да се качи - самолет от 100 души, евентуално екипаж, летищен персонал, паспортен контрол, багажи ако се опипат чужди на летището, дръжки, брави в тоалетни помещения, таксита или обществен транспорт - ми то 1 към 700 може да стане заразяването. Не знам за какви мерки в страната говорим, докато това горното е възможно.

# 18 115
Лично аз критикувам оформяне и изпълнение на заповедите, защото потърпевши са собствените ми роднини и по някакъв начин все още съм свързана със страната, колкото и да не се харесва. Същото се прави и от българи в България. Нищо не чета със същата нотка.. Защо мерите с два аршина?
Именно. Нашите мерки са наложени с неадекватни заповеди, вашите мерки с адекватни. Нашите цигани работят незаконно за вас, но ние законно ще ги лекуваме при нас. Конторолът на вашите летища с нищо не се отличава с контрола на нашите, но ние сме виновни, вие не.
Ето това е дразнещото.

# 18 116
https://news.lex.bg/мерките-срещу-коронавируса-влизат-в-з/?fbclid=IwAR24yJ3UHH3ax1e_w0HjFq3w0KnS_4j8KrpkKqpC0VqDA4XFAfzyqWSHya4

# 18 117
Присъединявам се към негодуванието - да махнат КПП-тата и да засилят контрола към пристигащите /щом не могат да ги ограничат/ на летищата от рискови държави. Щото един заразен да се качи - самолет от 100 души, евентуално екипаж, летищен персонал, паспортен контрол, багажи ако се опипат чужди на летището, дръжки, брави в тоалетни помещения, таксита или обществен транспорт - ми то 1 към 700 може да стане заразяването. Не знам за какви мерки в страната говорим, докато това горното е възможно.
И аз така.
Със сина ми от три дни обмисляме как за излезе от София, за да си купи куче от една ферма, като той отива и се връща. А някакви сто броя, с някакъв полет, без основателна причина, се прибират. Каква им е основателната причина- че са български граждани. А синът ми не е , то така излиза. А той и с кола пътува, не е да се е омешал във влак , или самолет.
що за идиотия са КПП-тата, при други разградености. Ако всичко беше затегнато, ок. Но ние спираме нормалното циркулиране на български граждани из странана, а си внасяме синхалите, които ще и лекуваме. Ми не е честно.

# 18 118
Скрит текст:
Скрит текст:
Скрит текст:
Само една малка подробност. В сравнение с Нидерландия ние - БГ сме диваци, така, че при нас може всичко да се очаква, но при вас не върви.

Диваци са всички управляващи от последните 30 години. В началото удобно съдействаха за изнасянето на парите. След това удобно съдействаха същите хора да изкупят всичко възлово за стотинки. Сега удобно работят същите хора да са добре. Интересно дали някой огромен хотел по морето ще фалира това лято...Или моят съсед с три хотела в едно село.

Жертва са обикновените хора. Плащате (повечето) здравни, а трябва безброй неща на частно, защото не се поема от касата. В същото време има хора, които масово не плащат, но получават дадено лечение. Поколението на майка ми е плащат за пенсия 40 години, а сега една пенсия взимат, че да им се завие главата...

Идеални държави няма. Правителства също. Корупция навсякъде има. Разликата е, че в много държави поне осигуряват спокоен живот, а за нас не може да се каже. Което е тъжно.
Всичко това си го знам, но за разлика от теб съм останала тук. Не се оплаквам и не мрънкам, направила съм избор и си плащам цената. Не съм съгласна обаче, грешките на другите да ми бъдат вменявани и аз да излизам като най-големия грешник, а те по католици от Папата.
Вчера, колкото и да се опитвах да обясня, че каквито са мерките у нас, такива са и в Нидерландия и в почти цяла Европа, но не би. Нидерландия е супер цивилизована, адекватно реагираща и обясняваща и всичко е цветя и рози.
На практика обаче не е така. Вероятно и ти го знаеш, но не си в позиция да си го признаеш.
То пък да живеееш в такива условия, ако е повод за гордост? Не казвай, че си направила точно този избор, или?  То всъщност не може и да се нарече избор  - примирение е. 
Мерките не трябваше да включват само забрани и ограничения, овикване и мусене по  брифингите, а адекватен план, малко повече човещина и финансова подкрепа /не само за определени хора/ - това тук го няма, не се и очаква - следователно няма причина да скачаме като ущипани, защото не съществува абсолютно никаква база за сравнения, камо ли пък да се сърдите и обиждате, че някой критикува управлението като цяло и в частност великите "мерки" на Баце и Нощ-а.
А и това НОЩ колко "гениално" е измислено - че то самата абревиатура внушава безнадежност.

# 18 119
  • При семейството си
Теези мерки са по закона за здравето.
Въпросът е, че на Министъра всяка Заповед трябва да се придружава с Обяснителна записка, като за нов строеж на недвижим  имот.

Само, че тези мерки, например, са обвързани със срока на извънредното положение - чл. 63 от Закона за здравето:

(6) (Нова - ДВ, бр. 23 от 2020 г., в сила от 14.03.2020 г.) Мерките по ал. 1 могат да включват и забрана за влизане на територията на страната на граждани на други държави, в случай на обявено извънредно положение по чл. 84, т. 12 от Конституцията на Република България, с изключение на гражданите с постоянно, дългосрочно или продължително пребиваване на територията на Република България, както и членовете на техните семейства.
(7) (Нова - ДВ, бр. 28 от 2020 г., в сила от 13.03.2020 г. до отмяна на извънредното положение) Мерките по ал. 1 може да включват и временно ограничаване придвижването на територията на страната, както и временно спиране или ограничаване на експлоатацията или режима на работа на обекти с обществено предназначение и/или други обекти или услуги, предоставяни на гражданите, в случаи на обявено извънредно положение по чл. 84, т. 12 от Конституцията на Република България.
(Sunglasses (Нова - ДВ, бр. 28 от 2020 г., в сила от 13.03.2020 г. до отмяна на извънредното положение) При въведени противоепидемични мерки по ал. 1 или 2 контактните лица на болните от заразни болести не може да откажат извършването на изследване с цел установяване на носителство на заразна болест.

Мерките по чл.61 също са обвързани със срока на извънредното положение.
Чл. 61. (1) На задължителна изолация и болнично лечение подлежат лица, болни и заразоносители от холера, чума, вариола, жълта треска, вирусни хеморагични трески, дифтерия, коремен тиф, полиомиелит, бруцелоза, антракс, малария, тежък остър респираторен синдром и туберкулоза с бацилоотделяне.
(2) (Изм. - ДВ, бр. 28 от 2020 г., в сила от 13.03.2020 г. до отмяна на извънредното положение) Когато съществува заплаха за здравето на гражданите от болести извън посочените по ал. 1, министърът на здравеопазването може да разпореди задължителна изолация на болни, на заразоносители, на контактни лица и на лица, които са влезли на територията на страната от други държави.
(3) (Доп. - ДВ, бр. 41 от 2009 г., в сила от 02.06.2009 г., доп. - ДВ, бр. 98 от 2010 г., в сила от 14.12.2010 г.) Задължителната изолация и лечението на лицата по ал. 1 и 2 се извършват със заповед на ръководителя на съответното лечебно заведение по предложение на лекуващия лекар или на лекаря, насочил пациента за хоспитализация. Заповедта подлежи на незабавно изпълнение.
(4) (Изм. - ДВ, бр. 98 от 2010 г., в сила от 14.12.2010 г., изм. - ДВ, бр. 28 от 2020 г., в сила от 13.03.2020 г. до отмяна на извънредното положение) Изолация и лечение на лица по ал. 2 може да се осъществява в домашни условия след преценка на съществуващия епидемичен риск от лекуващия лекар или след консултация с епидемиолог или специалист по инфекциозни болести.
(5) (Нова - ДВ, бр. 41 от 2009 г., в сила от 02.06.2009 г.) Заповедта по ал. 3 подлежи на обжалване пред съответния административен съд по реда на Административнопроцесуалния кодекс.
(6) (Нова - ДВ, бр. 28 от 2020 г., в сила от 13.03.2020 г. до отмяна на извънредното положение) Обжалването по ал. 5 не спира изпълнението на заповедта.
(7) (Нова - ДВ, бр. 98 от 2010 г., в сила от 14.12.2010 г., предишна ал. 6 - ДВ, бр. 28 от 2020 г., в сила от 13.03.2020 г. до отмяна на извънредното положение) Редът за изолация на болните от заразни болести се определя с наредбата по чл. 60, ал. 2.

Общи условия

Активация на акаунт