COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 485 398
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 21 330
  • Germany
Скрит текст:
Нямам време да чета всичко, но да питам има ли някаква надежда за детските градини. Вчера излезе новина, че засега няма да ги отварят, понеже Мутафчийски не считал, но все пак някой да знае нещо повече?
Не, никой не е казал, че ще е септември, освен Една жена Каза. Вече ми писна да правя забележки, по-добре като не знае някой - да каже не зная, а не да се чувства длъжен да отговаря каквото чул-недочул.

Така, Мутафчийски се опасява и притеснява, затова предпочита да наблюдава 2 седмици Австрия и Германия, които от днес отваряли били детските и яслите. Ако след 2 седмици при тях няма проблеми, дължащи се конкретно на отворените ясли и градини - щяло да се обсъди и за у нас, ако обстановката тук е спокойна и го позволява, разбира се.
За Австрия категорично не е вярно, че от днес ги отварят. То тук никой не ги отваря и затваря детските градини. Работеха и досега за децата, чиито родители имаха нужда. Може би от днес са.станали повече тези родители, а може би не.
Нищо категорично толко няма в поста ти:
https://www.marica.bg/plovdiv/obrazovanie/qslite-i-detskite-grad … ostavat-zatvoreni
Накратко -от 4 -и май ги били отваряли, и в Австрия, и в Грмания. И аз така чух вчера Мутафчийки, може някой да се е объркал, разбира се, но - така споменаха. Може пък в други държави да наблюдават, не знам.
Явно идеята е, че поне в Австрия, се отварят "по-масово", ако мога така да се изразя.
Това не е вярно! Няма провинция в Германия, която да е отворила детските градини от днес. От днес тръгват за по няколко часа на ден учениците, които имат изпити през тази година.

Последна редакция: пн, 04 май 2020, 15:57 от bubanka

# 21 331
Скрит текст:
Нямам време да чета всичко, но да питам има ли някаква надежда за детските градини. Вчера излезе новина, че засега няма да ги отварят, понеже Мутафчийски не считал, но все пак някой да знае нещо повече?
Не, никой не е казал, че ще е септември, освен Една жена Каза. Вече ми писна да правя забележки, по-добре като не знае някой - да каже не зная, а не да се чувства длъжен да отговаря каквото чул-недочул.

Така, Мутафчийски се опасява и притеснява, затова предпочита да наблюдава 2 седмици Австрия и Германия, които от днес отваряли били детските и яслите. Ако след 2 седмици при тях няма проблеми, дължащи се конкретно на отворените ясли и градини - щяло да се обсъди и за у нас, ако обстановката тук е спокойна и го позволява, разбира се.
За Австрия категорично не е вярно, че от днес ги отварят. То тук никой не ги отваря и затваря детските градини. Работеха и досега за децата, чиито родители имаха нужда. Може би от днес са.станали повече тези родители, а може би не.
Нищо категорично толко няма в поста ти:
https://www.marica.bg/plovdiv/obrazovanie/qslite-i-detskite-grad … ostavat-zatvoreni
Накратко -от 4 -и май ги били отваряли, и в Австрия, и в Грмания. И аз така чух вчера Мутафчийки, може някой да се е объркал, разбира се, но - така споменаха. Може пък в други държави да наблюдават, не знам.
Явно идеята е, че поне в Австрия, се отварят "по-масово", ако мога така да се изразя.
Ronald,
В Германия живея, позволи ми да знам повече. Няма отворени детски градини. В някои провинции има още от самото начало само за децата на родители със специални професии: Лекари, полицаи, пожарникари, шофьори в обществения транспорт. За обикновените граждани - няма. Отварят се детските площадки от днес.

# 21 332
  • Bulgaria
Witchcraft, може да е фалшиво отрицателен.
Да, но имах предвид човек да се явява като един вид "транспортер" - няма симптоми, няма антитела, отрицателен тест.
Възможно е да е вирусоносител и съответно да заразява.

# 21 333
Сигурно "скачат" най- много тези ресторантьори, които са на общински наеми и смятат така да притискат , защото и общините имат полза от наемите.
Очаквано нагли са, не зная защо изобщо това се коментира. Да, малките семейни ресторантчета са доста по- сигурни, но те явно ще чакат по-добри времена, защото са отговорни, или не са завзели общински площи с рушвети . казах аз, че по браншове ще им гледаме манталитета.
Ако много знаят,  ДА НЕ ЗАПОЧВАТ ! - по Мутафчийски. Самозабравена консуматорска популация, за пари са готови  на всичко. И понеже доста неразумно  население има, очакват да ги нагостят и напоят, а после- каквото щЕ да става. Аман !

# 21 334
  • София
Лили, няма смисъл. Те вярват в доброто, ние сме черногледите, които не могат да преценяват реално ситуацията и само чертаем апокалиптични картини.
И като вярваш в апокалипсиса, какво ще ти помогне? Можеш ли ти и ние да направим нещо различно и да го предотвратим? Не можем да легнем да мрем, така че посрещаме всеки нов ден, радваме му се, пък каквото сабя покаже 😆

# 21 335
Скрит текст:
Изобщо не ме притеснява струпването на хора на открито, ако има метър дистанция между тях.

Излезли са окончателните резултати от теренното проучване в окръг Хаинсберг, Германия. Смъртността е 0.37%, 20% от заразените не проявяват симптоми.
Може ли линк към проучването?

Разбира се, само че е на немски и е на страницата на Уни Бон, не съм търсила в оригинал:
https://www.uni-bonn.de/neues/111-2020

# 21 336
  • Bulgaria
Лили, няма смисъл. Те вярват в доброто, ние сме черногледите, които не могат да преценяват реално ситуацията и само чертаем апокалиптични картини.
И като вярваш в апокалипсиса, какво ще ти помогне? Можеш ли ти и ние да направим нещо различно и да го предотвратим? Не можем да легнем да мрем, така че посрещаме всеки нов ден, радваме му се, пък каквото сабя покаже 😆

Напротив, от нас зависи как ще се развият нещата, още ли не сте го разбрали? Да, можем да направим много неща, за да го предотвратим, но не и с това мислене.

# 21 337
Изобщо не ме притеснява струпването на хора на открито, ако има метър дистанция между тях.

Излезли са окончателните резултати от теренното проучване в окръг Хайнсберг, Германия. Смъртността е 0.37%, 20% от заразените не проявяват симптоми.

В тази статия се твърди, че първият пациент с ковид във Франция е от 27.12.2019.
https://news.bg/world/parviyat-sluchay-na-noviya-koronavirus-vav … emvri-2019-g.html
Малко повече детайли може ли ?

Много интересно, докато не тестваха за коронавирус нямаше проблеми с "повишена смъртност" и задръстени болници, а като пчонаха тестовете пчонаха и проблемите.... Нещо не ми се връзва.

# 21 338
  • София
Момичета, цитирах Щаба какво каза, както и дадох линк към БГ медии. Може да са имали предвид Училищата, знам ли, мже и други държави.
Тук пише, че и в двете държави лека-полека се връщат учениците.
https://dnes.dir.bg/svyat/merkite-postepenno-otpadat-kade-i-kakv … -v-evropa-ot-dnes

Във всички случаи есенцията е, че ще се наблюдава чужд практически опит, за да се прецени за у нас, а не да се отлага на ангро за септември. Дано знаят и те кои държави да наблюдават.

# 21 339
  • Ispania
Чудото в Испания става!
356 заразени за последните 24 часа 👏👏😍. Вижда му се края 💃.

https://covid19.isciii.es/

# 21 340
  • София - Рим и обратно
Аз имам някаква надежда, че ресторантьорите ще се чукнат по главите, че не им е проблема двата метра, а гнусните кухни, долнокачествените продукти и лошото обслужване. Поне ще имат върху какво да помислят, докато се чудят защо няма клинети.

# 21 341
  • Пловдив
Witchcraft, може да е фалшиво отрицателен.
Да, но имах предвид човек да се явява като един вид "транспортер" - няма симптоми, няма антитела, отрицателен тест.

Точно затова казват на такъв отрицателен тест фалшиво отрицателен. Ако си вирусоносител предполагам, че в един следващ момент тестът ще го покаже. Нали и прекалено ранното тестване може да покаже грешен резултат.

# 21 342
В Германия мерките се отличават от провинция до провинция. В моята провинция за сега всичките детски заведения са затворени. Работят в режим на криза, само с кризисни мини - групи, под строги условия за дистанция и брой на деца в група. Децата могат да са максимално 8 в група. Става дума САМО за деца, чиито родители са в социални професии които не могат да бъдат преустановени, заменени и пр. Няма учебен процес, а само занимания с деца, които няма къде да отидат.

За сега изобщо няма изгледи да се възвръща учебния процес. Много внимателно се дискутират различни опции за четвъртокласници и за абитуриентите. Но ако те се допуснат до някакви занятия то тези занятия няма да имат нищо общо с условията до преди. Всичко ще бъде съобразено с кризата. Брой деца в клас, начин на влизане, излизане от училището, брой на учители, които преподават/ се занимават в занималнята с децата и пр. Няма да има столова с кетъринг и някои предмети ще отпаднат.
Много родители не искат да пускат децата си на училище, докато не се чувстват спокойни в ситуацията.
Днес говорих с колежка, чето дете ще бъде първолак на есен. Те в момента са стигнали до терапевт, защото детето й е отключило психично разстройство и го е страх да пипне каквото и да е.
През две минути ходи и се мие със сапун, ръцете му са станали с екземи.

"Отхлабваето" на мерките при мен в никакъв случай не е някакъв празник.
Просто се разреши някои магазини и ресторанти да бъдат отворени.  Но в съвсем различен порядък.
Хората са изключително дисциплинирани, спазват дистанция, носят маски в магазините и ГТ ( само до преди седмица не беше така), улиците и алеите са празни. Няма струпване никъде.
Отвориха сладоледения киоск в квартала.... хората се редят на опашка през 2 метра и се влиза по един за топка сладолед. Няма маси, пейки, столчета. Всичко е махнато.
В кварталния Кауфланд и другия хипермаркет ( Реве), в събота се влизаше лимитирано. Хората чакаха на 2м дистанция с  маски чинно отвън с виеща се опашка до съседното кръстовище.
Музиката в супера вече не звучи и през 5 минути се напомня за мерките- маска, дистанция, при възможност да се плаща с неналични средства и т.н.
На спириките на ГТ също по високоговорителите регулярно се напомнят правилата за дистанция, маски и пр.
ГТ в моя град е отдавна полу- празен.

Последна редакция: пн, 04 май 2020, 15:08 от Катерица

# 21 343
Аз имам някаква надежда, че ресторантьорите ще се чукнат по главите, че не им е проблема двата метра, а гнусните кухни, долнокачествените продукти и лошото обслужване. Поне ще имат върху какво да помислят, докато се чудят защо няма клинети.
А дано,ама надали!

# 21 344
На мен ми се струва, че в България се тества много малко. В Норвегия също тестват малко, но да видим цифрите.

7847 заразени в Норвегия, 211 умрели.

1618 заразени в България, 73 умрели.

Има нещо гнило, ама не в Дания.Thinking

И да не намесваме ваксините, защото същата ваксина срещу туберкулоза е била част от ваксинационната програма в Норвегия допреди 15-20 години някъде. Те са чувствителни на темата туберкулоза по исторически причини.
Кое ти се струва гнило?
Малкия брой заразени у нас ли?

Съотношението заразени-умрели в България. Струва ми се, че реалният брой заразени е много по-висок.

Общи условия

Активация на акаунт