COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 484 683
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 21 315
Благодаря ти за информацията, чух го генерала и го четох, търсих подробности и обосновки по твърденията, но уви нищо! И това което той твърди е невярно! Или д-р Хичев лъже или генерала не е разбрал правилно. Решението дали озонотерапията ще се приложи в лечението на коронавирус в България не зависи от приятеля му доктор в Америка, а от нашето началство на здравеопазването. Вредно ама защоо?  Обясни на хората които знаят че в Италия Испания се прилага ефективно, зако е вредно за България? Защо и с. МАкедония прилага терапията. До обясни на хората, какви са тези глупости - моя приятел ми каза..
Според мен цялата тази история беше сензационно раздухана в медиите от небезизвестните "мисирки". На брифинга една такава атакува Мутафчийски с обвинението, че  видите ли, има революционен метод за борба с коронавируса, прочела била в медиите, защо веднага не се внедри в България, не помня не попита ли дали имаме достатъчно озон Satisfied И шефът на НОЩ се ядоса и й затвори устата, макар и не по най-добрия начин.
Във всички случаи не той еднолично решава как ще се лекува у нас, така че вярвам, че и този метод, наред с всички други, ще намери мястото си и ще се ползва, когато е нужно.
Не е революционен метода, не е открит от наши учени.. успешно се прилага от 70 години. Прилага се в над 50 страни от 25 000 медицински специалисти.. Доказано ефикасен и евтин метод, които не носи печалби като ваксините и фармацефтичните лечения.. "научно" доказано признат трябва да е от сзо? Глупости колкото си щеш.. здравето явно има цена.

# 21 316
Не може ли да им се позволи да ползват повече отворено пространство? То и Бе това лятото много малко хора сядат вътре.

Това не е възможно навсякъде. Виждала ли си например на Витошка какво е (господинът, дет говореше сутринта, е със заведение баш там)? Ми то и сега е прекалено фраш от заведения, а ако се разшири зоната им - още по-зле. Няма да може човек спокойно да си пешеходства там. Това важи и за много други места.

# 21 317
  • София
Не разбирам защо искат да стачкуват - недоволстваха, че са затворени, сега им позвоиляват да отворят и пак недоволстват. Ами ще се прегодят към ситуацията, няма как да отворят по начина, по който са работели преди, близко е до акъла това.
Явно се е утвърдило при тях схващането, че решенията у нас не се взимат по целесъобразност, а е въпрос на натиск и лоби, за да прокараш в закона най-изгодното за теб. Само не ми е ясно как точно ще стачкуват - няма да отворят кръчмите? Ще блокират Орлов мост? Yum

# 21 318
Хахах-да не повярваш-знам ,че е иронично-но напълно го вярвам.Няма такива .....ми да не отварят тогава.И без това си освободиха целия персонал,който е осигуряван на минимума и сега дори и читава борса не може да ползва.Години гледам поне 4-5 заведения около нас.Мизерията е...няма да описвам.Но поддържат едни по-ниски цени и там е лудница/повечето хора нямат пари за по-прилични,а все пак им се сяда/.Печелят повече от по-чисти заведения и за 10 год.не са направили и един ремонт и не са инвестирали лев в нищо.Глобяват ги -плащат си и така си карат...И днес гледам започват пак да се стягат.Абсолютно е права Neko.fukakai.А за кухните..няма да коментирам .Това което Манчев показва е доста смекчено-не са изключения...ако някой живее в заблуди.
И да кажа-сядам по заведения-но много обрано и не ям нищо което да не е минало висока температура Simple Smile)).А сега с този вирус-ще пропусна.Simple Smile

# 21 319
Не може ли да им се позволи да ползват повече отворено пространство? То и Бе това лятото много малко хора сядат вътре.
Ако има струпване на хора пак е рисково и навън. Сега си представям примерно следната сцена - сервитьорката ми носи яденето и докато минава покрай съседна маса някой кихва точно покрай моята чиния ... ами леко притеснително си е.

# 21 320
Изобщо не ме притеснява струпването на хора на открито, ако има метър дистанция между тях.

Излезли са окончателните резултати от теренното проучване в окръг Хайнсберг, Германия. Смъртността е 0.37%, 20% от заразените не проявяват симптоми.

В тази статия се твърди, че първият пациент с ковид във Франция е от 27.12.2019.
https://news.bg/world/parviyat-sluchay-na-noviya-koronavirus-vav … emvri-2019-g.html

Последна редакция: пн, 04 май 2020, 14:54 от Gabito1504

# 21 321
  • Bulgaria
А, лекарите кога да стачкуват, че работят в екстремни условия и липса на елементарни предпазни средства?

# 21 322
Имам въпрос, не намерих отговор в началото на темата: възможно ли е човек с отрицателна проба и без налични антитела да е преносител на вируса? 

Относно заведенията - твърдо съм ЗА да има по-големи изисквания откъм хигиена и това трябваше да стане и да се спазва много преди короната. Единици бяха заведения, в които персонала в кухнята работеше с ръкавици, шапки и маски. Да не говорим за тоалетните, които са адската мизерия и в заведение с 20 маси има само една, която се чисти веднъж дневно. Същата работа и по моловете и бензиностанциите - лепят някакви листове по вратите с график за почистване, а вътре смрад и мизерия.

# 21 323
  • София
Нямам време да чета всичко, но да питам има ли някаква надежда за детските градини. Вчера излезе новина, че засега няма да ги отварят, понеже Мутафчийски не считал, но все пак някой да знае нещо повече?
Не, никой не е казал, че ще е септември, освен Една жена Каза. Вече ми писна да правя забележки, по-добре като не знае някой - да каже не зная, а не да се чувства длъжен да отговаря каквото чул-недочул.

Така, Мутафчийски се опасява и притеснява, затова предпочита да наблюдава 2 седмици Австрия и Германия, които от днес отваряли били детските и яслите. Ако след 2 седмици при тях няма проблеми, дължащи се конкретно на отворените ясли и градини - щяло да се обсъди и за у нас, ако обстановката тук е спокойна и го позволява, разбира се.
За Австрия категорично не е вярно, че от днес ги отварят. То тук никой не ги отваря и затваря детските градини. Работеха и досега за децата, чиито родители имаха нужда. Може би от днес са.станали повече тези родители, а може би не.
Нищо категорично толко няма в поста ти:
https://www.marica.bg/plovdiv/obrazovanie/qslite-i-detskite-grad … ostavat-zatvoreni
Накратко -от 4 -и май ги били отваряли, и в Австрия, и в Грмания. И аз така чух вчера Мутафчийки, може някой да се е объркал, разбира се, но - така споменаха. Може пък в други държави да наблюдават, не знам.
Явно идеята е, че поне в Австрия, се отварят "по-масово", ако мога така да се изразя.

# 21 324
Изобщо не ме притеснява струпването на хора на открито, ако има метър дистанция между тях.

Излезли са окончателните резултати от теренното проучване в окръг Хаинсберг, Германия. Смъртността е 0.37%, 20% от заразените не проявяват симптоми.
Може ли линк към проучването?

# 21 325
Голямо кахърене за ресторантите,  що не търсихте сметка за разстоянието и условията на труд в работническите огнища?  Реални огнища
Фабриките и мините не работят ли за печалба?

# 21 326
  • Bulgaria
Witchcraft, може да е фалшиво отрицателен и съответно човекът да е вирусоносител.

# 21 327
Скрит текст:
Пикът на заразата е преминал в почти цяла Европа, България е изключение

Първоначалната вълна на предаване на covid-19 в Европа премина своя пик, като България е единствената страна, която все още има увеличение на случаите, заяви днес директорът на Европейския център за контрол на заболяванията.

Във видеоконференция с Комисията по обществено здраве на Европейския парламент Андреа Амон посочи, че най-новите данни показват, че „очевидно първоначалната вълна на предаване вече е достигнала своя връх, с общ спад“ в броя на случаите на заразяване в страни от Европейския съюз и Европейското икономическо пространство плюс Обединеното кралство и понастоящем „има само една държава с увеличение на разпространението и четири без съществени различия“.

Призована от депутатите да посочи въпросните държави, директорът на Европейския център за контрол на заболяванията (ECDC) уточни, че страната, която все още има възходяща крива на честотата на предаване, е България, докато четирите други страни в които „няма съществени различия“ по честота на предаването през последните 14 дни са Полша, Румъния, Швеция и Обединеното кралство.

https://www.archyworldys.com/peak-surpassed-in-almost-all-of-eur … -is-an-exception/
https://www.time24.news/t24/2020/05/peak-surpassed-in-almost-all … an-exception.html
Поправям се, че онзи ден сравних България с Швеция, Великобритания и САЩ. Оказа се, че те са в по-добро положение от нас, те са в плато, ние сме  в растеж.
Аз като казах, че България вероятно върви към лош финал, въпреки невероятно добрия старт, не е защото съм "черногледа", а защото има реални индикации за това. В България епидемията все още не е под контрол, а ние се държим сякаш това вече е факт, че и разхлабваме и без това хлабавите ни мерки.

# 21 328
Witchcraft, може да е фалшиво отрицателен.
Да, но имах предвид човек да се явява като един вид "транспортер" - няма симптоми, няма антитела, отрицателен тест.

# 21 329
  • Bulgaria
Лили, няма смисъл. Те вярват в доброто, ние сме черногледите, които не могат да преценяват реално ситуацията и само чертаем апокалиптични картини.

Общи условия

Активация на акаунт