COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 481 745
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 4 440
Не знам, май в момента при нас се задейства небезизвестния принцип на шопа "Такова животно нЕма!". Не го виждаме, не се случва тук при нас, не съм болен аз, жената, свако, бате Кольо и съседите Петрови - значи епидемия няма, лъжат ни.
Дано наистина да ни се размине.

Не мисля, че е така. А твърде рано въведеното ИП. Нищо, че се самопохвалихме колко сме далновидни. За една шепа установени заразени и масов блок. Месец по-късно ИП, броят заразени и направени тестове същият. И какво се очаква да се случи? Някакъв план, стратегия, нещо? Масово тестуване? Ми нормално, на хората им омръзна. Насреща нищо. Един надут и един сърдит, всеки ден брифинг. И все по-трудно ще става да се удържат хората. Ма те тези неща се обмислят предварително, ако има  с какво.
Е  , този пост направо ме разсмя. Особено в частта, как Тези неща се обсъждат предварително"
Стратегии по време на пандемия.
Въпросите са уместни. Дам.
Особено сега.
Може ли да ми дадете пример в някоя друга държава за план, мерки, резултат. Благодаря.
Те се обмислят предварително, разбира се. Затова има разработен Национален план за действие в условия на пандемия. Не знам защо не го ползват. Може би защото там се казва, че епидемия има при 140 000 болни, а ние я обявихме при 14.
Можеха поне другите части да ползват. Или да ни ги разкажат. Каквото и да е, само да приличаше на план.

# 4 441
  • Bulgaria
Бледолилава, ти нали беше са групов имунитет?
Нещо се обърках с теб?

Не се чуди. Има хора, които са за групов имунитет, ама друг да го постигне. Не са един и двама...

На чужд гръб и 100 тояги са малко. Какво са това 20 починали - несериозно било. Ако само 1 от тези хора беше ваш близък съвсем друга песен щяхте да пеете, но иначе нека си живеем живота, как някой ще ни затваря по домовете в 21 век, заради някакво "грипче".

# 4 442
И днес по Витошка беше спокойно. Очаквах повече хора но....
Едно нещо ми направи впечатление. Майка с детенце в количка. Около годинка да беше детенце.
Тя екипирана с маска, детето си седеше в количката и си държеше бисквитка.
Не го разбирам това.

Не бързайте да обивнявате така и да цъкате с език...
Дете на 1/2 годинки не можеш да задължиш да носи маска. Свалят ги, дърпат ги.
Много деца на тази възраст не могат да носят и шапка, шал, ръкавици зимата... постонно ги свалят и мятат.

# 4 443
Пък аз все си мислех,че ранните мерки са за това-да не се стига до лоши ситуации.За какви решения се говори непрестанно-искам да знам и коя точно държава ги е измислила и приложила при това успешно...така и не се разбра,че за непознат вирус и непозната епидемия никой нищо не може да предвиди и се действа според ситуацията...И какво е доказателството,че още цяла година ще сме в ИП както се говори тук????Единственото което се доказа в световен мащаб е,че закъснелите мерки водят до трагедии...Пък то едни мерки тука-даже не ми се коментира-спазването им-не самите мерки..И искам да отговорите какви ще ги къдри нашата "велика"икономика след като световната е в колапс-ако пуснем всякави ограничения?Или дори и по-леко болните са прибрани както видяхме за по месец по болници или затворени в къщи-ще работят може би?

Последна редакция: ср, 08 апр 2020, 22:40 от reninel

# 4 444
  • София
Да ви напиша едни мисли, които вече ме навяват на мисълта, че сме на автопилот.

Според мен, няколко са факторите да се променят нещата със сериозността на мерките, но най-важният е че Бойко се уплаши от кресливите дето заплашват с бунтове. Понеже хората са свикнали да се слага магарето пред каруцата, а не да мислим превантивно поискаха „доказателство”, че КВ е страшен, във вид на загинали, но в родината. Това постави Баце в невъзможност да докаже сериозността на положението, защото няма откъде да се появи „доказателството”, заради мерките които сам е наложил. Междувременно хората се бяха изпокрили всички, та и със заразените нямаше как да се навакса твърде бързо, още повече че и тестовете са мираж.
После се появи информацията за БЦЖ и нашия човек, че и народ почна да вярва, че няма да повторим Италия или Испания. Съответно полицаите, толкова стриктни в началото, изведнъж изчезнаха.
От друга страна Мангъров, със гастролите си по телевизиите,  внесе известна доза фаталност и неизбежност, като даде така необходимата причина на по-консуматорската част от обществото, да поиска бързия изход със стадния имунитет. В резултат на това бизнесмените с позатихващи бизнес функции станаха още по-кресливи, че умират от глад.
Народа, виждайки всичко живо да се успокоява, освен ген. Мутафчийски, се юрна да събира вит Д, щото и той спря да вярва, че има КВ, също като стадо.
И третото нещо е, че ББ осъзна колко би му бил полезен стадния имунитет, с цел в бъдещи периоди да не се занимава повече с подобни глупости. А ако народа окапе, виновен ще е Мангъров.

Само се надявам БЦЖ наистина да действа, щото на това в момента е заложен животът на доста хора. Иначе правителството, ако стане гаф, сега ще каже – ми ето, взех мерки, разчитах на вашата съвест и народа се издъни. Ако не настане мор, песента ще е – разхлабихме мерките неофициално и внимателно, и направихме, каквото иска народа. И двете ще минат.

Та така, мисля че Великден не е добре да се отменя, поне да помолим Оня горе да ни помогне, че той тънки сметки не прави като човеците.

Напълно съм съгласна с този пост.
С едно уточнение за моето мнение специално  - Мангъров е специалист, разбира си от работата, общото му послание за някои от мерките е вярно... но тъпият му начин на изказ и някакво странно чувство за хумор го правят безкрайно неприятен и на моменти циничен. Както и единични изцепки от типа "да отворим ресторантите веднага".
Поради това и аз не го подкрепям напълно, а същото раздвоение наблюдавам и сред лекарите. Това уточнение специално за всички радетели на стадния имунитет - ще го постигнем, важен е начинът, по който ще се случи.

# 4 445
  • Русе
Какво стана с Банско. Колко болни излязоха от там. Колко критични

# 4 446
И аз това казвам.
Че и без мерки, като Швеция да бяхме, пак щеше да има съкращения и срив на икономиката.
Това обаче хората не искат да го разберат.
Не излизам тези дни, но днес гледам доста хора по улиците. Не знам как е в магазините?
Дано не оплескаме всичко...
В магазините не съм ходила, но ходих до СРС на Скобелев.
Картинка от опашката за Бюро съдимост по обяд. Реват тук в темата, че имало опашки пред Бюрата по труда. Ето и обратен вариант :
Скрит текст:

Тези хора си вадят свидетелства за започване на работа.
В София - никакви мерки днес. И по Витошка минах, и през парка на НДК. Ни полицаи, нито нищо. Двама тичаха покрай Църквата Св. Георги. Майки , тийн . Та така. нищо не се случва. Това е положението.

# 4 447
  • на пъпа на Златията

И до кога така, МК? До кога искаш да забранят излизането без наложителна причина, че да си радостна? Още година?

На мен ми е странно как не е пламнало всичко след онова масово целуване на икони и лапане на една и съща лъжичка. Беше в началото на ИП, т.е. вече трябваше да има рязко попкачване ...
А какво е това във София?Колко са случаите? Малко ли ви се струват тия бройки? А те откъде са ?Знаете ли?
А вие разбирате ли че това  не са само 15 дни .
Вижте Монтана  от първия случай на бабата и дядото  едва сега има 18 открити . А колко са под карантина ?Цяло село . А колко са в Лом? От 24 човека на това тържество половината са се заразили .
Плашенето е за неразсъдливвите , за разсъдливите не е паника а мерки които трябва да се спазват .

# 4 448
Нещо се обърках с теб?

Не се чуди. Има хора, които са за групов имунитет, ама друг да го постигне. Не са един и двама...

На чужд гръб и 100 тояги са малко. Какво са това 20 починали - несериозно било. Ако само 1 от тези хора беше ваш близък съвсем друга песен щяхте да пеете, но иначе нека си живеем живота, как някой ще ни затваря по домовете в 21 век, заради някакво "грипче".

А колко човека умират на ден в България? Изключваме тези 20 от коронавирус, които са даже и по-малко, защото почнаха като в Италия да пишат всички умрели от това?

Естествено, че като ти е близък е трагедия, ама да се затвори цялата държава на толкова починали си е несериозно. А и виждаме как подават данни по 15-20 заразени.
Всички са наясно какво ще стане - 2 седмици след Великден ще почнат да тестват по-сериозно и ще стане "Ето Вие сте си виновни!!!" и ще удължат ИП до края на май/средата на юни.

Дотогава колко още хиляди безработни ще има? И гладни?? Ама няма значение.

# 4 449
Нещо се обърках с теб?

А колко човека умират на ден в България? Изключваме тези 20 от коронавирус, които са даже и по-малко, защото почнаха като в Италия да пишат всички умрели от това?

Естествено, че като ти е близък е трагедия, ама да се затвори цялата държава на толкова починали си е несериозно. А и виждаме как подават данни по 15-20 заразени.
Всички са наясно какво ще стане - 2 седмици след Великден ще почнат да тестват по-сериозно и ще стане "Ето Вие сте си виновни!!!" и ще удължат ИП до края на май/средата на юни.

Дотогава колко още хиляди безработни ще има? И гладни?? Ама няма значение.
Откъде ще дойдат тези безработни. И ГЛАДНИ. Не се заяждам. Моля , отговорете .
С прогнозата за меркии до  юни направо звучите параноично. Какво ще работите , или каква работа загубихте покрай КВ?

# 4 450
  • Мадрид / София
Въпрос с понижена трудност, с колко се е увличила средната смрътност в Италия, Испания и Франция. Между другото в Китай се е увеличила с около 14 000.Ама нека всеки си смята сам
В Испания смъртността достига 5%. Днес са регистрирани над 750 човека. Всеки ден са около 700. Това са хора и семейства, които губят близък/близки и скъп/и хора.
В Щатите днес им е рекорден ден с 2000 починали. Заради политиката на смахнати тъпанари и "стадния им имунитет".

# 4 451
Може ли някой от хардлайнерите в темата, да ми обясни как си представя нещата след ИП. Тези, които мият зеленчуците със сапун, събличат си дрехите в леген до вратата и дезинфекцират всичко, докога мислите да го правите? С децата хоум скулинг ли ще правите? Вечно ли ще останете в хоум офис?

Идеята на локдауна е да забави разпространението на вируса и да върне епидемията в предишната фаза, в която може с тестване и изолация да се контролира разпространението му. Не осъзнавате ли, че след като стигнем този етап просто ще ни пуснат за да се зарази следващата порция хора, без да претоварят системата?  И така до намиране на ваксина, лекарство или докато поне 30-40% от хората го минат....И понеже случаите в България са малко, сега трябва малко да отпуснат кранчето.
 Вие как си представяте нещата?

# 4 452
Май като гледам % смъртност ще е под 2% на общ фон ако се тества всичко. Да не кажа и 1% . Само да не ревем защо сме се поддали на цялата тая манипулация.
И какво от това, като се изразява в няколко стотин хиляди починали? Защо си играете с процентите, като иде реч за много човешки животи, за съсипване на икономики и рушене на човешки съдби, все едно имаме малка световна война?
Кога са тествали цялото население за грип? Никога. Трябва ли да умрат милиони, за да спрете да подценявате тази пандемия? Трябва ли България да стане втора Италия/Испания/ Англия/САЩ? Да, накрая ще теглим чертата, и съм сигурен, че вие и вас подобните ще оплюят НОЩ за мерките, а те спасиха доста животи. Писах го, ще го повторя - преди седмица излезна изследване, че карантината само в Европа е спасила близо 60 000 живота. Един град като Враца би могъл да е по урните. Ако добавим и мъртвите досега, без мерките за 3 месеца жертвите биха били колкото тези, от атомната бомбардировка над Хирушима. С тази разлика, че освен жертвите загубите на световната икономика са десетки трилиона долара. Десетки хиляди милиарда долара! Или и това е нищо, защото сигурно е 1 %...

# 4 453
Аз ли съм се объркала или постоянно съобщават за нарастване на бройката безработни? Като не работиш - нямаш пари = гладен си. Или съм в грешка? Икономическите последици ще са много по-тежки от другите, това е пределно ясно.

# 4 454
  • Bulgaria
МК, време е да спреш, ревеш през два поста за строги мерки. Затваряй се вкъщи и млъкни вече .......досадно.....

Те, тези, които са се затворили са ОК другите да градят стадиен имунитет. И не им пука има ли мерки, няма ли, нали те са си на сигурно. Затова казах, че на чужд гръб и 100 тояги са малко. Е, някои хора работят и днес и трябва да разчитат на самосъзнанието на хората, че няма да се разхождат болни по институциите.

Общи условия

Активация на акаунт